Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@adamala - no na trznici by som ho asi nehladala, ved u nas nerastie, treba ho dovazat... a daj si pozor pri kupovani, mne sa uz par krat stalo, ze neboli cerstve, take drevite vnutri, nevidis to na tom moc zvonka... asi dlhsie lezali v obchode... co ja viem...
My nedostatok cerstvej zeleniny riesime mrazenou, ta je tiez super... lebo napr. bez spenatu si to neviem ani predstavit, Max ho miluje...
@mojalili - no ked mu davam mrkvu, tiez ma podbradnik - modry celotelovy 😅 😅 Ale dnes mal len bananovu vyzivu na ranajky, to je pohoda, vtedy ani nevymysla, otvara pusu ako vtacatko, rano je vzdy hladny ako cert, celu ju sprasil, dal 60 ml mlieka za tym a odvtedy spi...
Danko nema chybu 😅 😅 😅
@anjelicek26 a ako mu robis tie sladke zemiaky?
Baby a este sa teda o jednu vec podelim...co tu mam zname tak oni varia ovocie detom a to maju este starsie deti ako nase, tak 10mes ma..nechapem tomu,ze to treba varit povedala pediatricka,tak nechapem tu pediatricku,lebo ved tym sa zabiju total vitaminy, zelenina sa jasne ze vari lebo je to tvrde ,ale aj tak mu dam hryzkat aj surove take co mu nezabehne, ale jablko, hruska , slivka,broskyna marhula,melon, ... sa da nastruhat ,pripadne rozmixovat ,teda ja struham ale varit to ? mozno ked davate prvy krat ovocie,ale ja som ani to nerobila.
@lenocka84 - len v paraku, polku sladkeho zemiaku, polku tej orandzovej tekvicky, mäsko z kuracieho stehna... pridam trosku masielka pred zmixovanim... on to tak miluje... je to take sladkunke 🙂
@adamala volá sa to tuším bataty. ale kde to zoženieš netuším. 😅
@adamala - vela bab vari ovocie, pocula som to uz niekolkokrat... jedine, kde to robim ja je jablko ak ho chcem mixovat do jedla... lebo to mi inak nechce, ze je to kysle... inak ostatne do ruky vsetko surove, a aj to, co mixujem surove 🙂
@anjelicek26 ved u nas v trznici je polka ovocia dovoz z vonku, to uz nie su trznice typu ze si predavaju len svoju zeleninku co sami vypestovali,je to pol na pol, este som si nevsimla ze su drevnate lebo som ten zemiak v BA nezohnala,ale ked ho zozeniem tak ti mozno dam za pravdu.
@julinka2787 no mne to nazvali batata ale uz mam typ tak snad to zozeniem 🙂
@anjelicek26 hej to som pocula uz od vela bab ze im nechcu surove jablcka , moj nema problem to by muselo byt asi take to green apple kysle jak ocot.
@adamala NO ja davam zatial len jablko, co mame este doma domace, a budem ostatne ovocie ked nam dozreje, ale Dam mu mesiacik do ruky a on pekne spapa takto. No niekedy dam do hrnca s minim vody a ked sa privedie do varu tak hned vypnem a rozmixujem, je to ako vyziva, ktore vobec nekupujem. A banan nema rad.
@zojec To je super ze si mozes zasadit svoje vlastne,je ich nemam kde sadit, jedine tak do piesku :D
to chapem keby mi naduvalo maleho tak to uvarim,ale varit vsetko ovocie stale a dokedy? to mi pripadalo dost divne ale vsak nic som nevravela lebo sa nerada hadam,a o takychto veciach co sa tyka deti tak to si vobec nepresaduzjem svoje,lebo sa to nevyplaca v okruhu kamaratiek , ticho si nieco myslim a urobim po svojom.
@lenocka84 Dakujem , si fakt zlata. Cize ty si z Race co? tam som mala kamosky ,teda byvale spoluziacky este zo strednej.
@mojalili Jezisi no krasa, chripka presla celou rodinou, moj obcas zakasle tiez ale to aj ked sa namaha a brble tu alebo krici a rozne zvuky vydava, hlavne ze tie sopliska presli,to co som odsala nebola malickost, a teraz jak to ma moja babka tak vravela ze vie ako sa citil maly ze hrozna chripka. Dufam,ze mna to nechyti lebo uz o tyzden letime spat
@lenocka84 Vies co bola som v Brendone, kupila som tam golfovy kocik co som chcela na cestovanie a dovolenky, ale do kauflandu mi nenapadlo ist a vtedy som ani neriesila sladky zemiak 🙂 uz mi z tych zemiakov sibe.
Viem kde je zdravotne stredisko, no istu dobu som sa tam kamaratila s partiou ludi ale to bolo riadne davno aj 10r dozadu, chodili sme do Loca urcite poznas, to bolo teda. A z tych ludi uz nejsom v kontakte s nikym,len s jednou babou ale uz pomenej.Ty si tam byvala od mala ?
@chani ja mam tiez uz nervy z toho... niekedy mm zobudim ze nech vstava a laskavo ide ku malemu ze nemam na to nervy.. raz som mu uz tak pacla co ma vytahal za vlasy, ze az... mam cele krvave ucho od chras - som bola kukat v zrkadle teraz. 😠 😠
@mojalili my podbradnik uz daku tu chvilku nepouzivame bo kym mu ho dam tak sa ureve a potom jest nechce alebo si ho taha a ma ho zarezany v zadu potom... ale tak klop klop nezamazeme sa
Baby, rozoberali ste jedenie? Tak ja som to dnes aj vazila (inak sa mi zda, ze sa rozpapava, ale v porovnani s vami nie je ziaden prebornik)
-7,00 - kojenie - netusim kolko, za dve minuty uz ma nieco ine na praci
- 9,30 - vyziva - cca 150g, vacsinou este kojenie, lebo bez prsnika najnovsie nezaspi
- 12,30 - maso-zelenina alebo zelenina - cca 150g (huste, malo vody)
- 16,00 - kojenie - tiez sa mi zda, ze malo
- 18,00 - kaša - 150ml
- 19,00 - kojenie - jedine co da dlhsie
- noc - 2-6x kojenie
Za den vypije asi 150ml vody, ja mu nedavam caj, za zivota mal asi 2x - a to bez nadsenia. Myslim, ze caj deti nemusia povinne.
Je a pije dost? Par kukuricnych cervikov dam, ale nechcem mu velmi davat, aby potom jedol.
@anjelicek26 Spominala si maslo, to uz mu mozem davat chlieb s maslom (zivocisne)?
A este jedna otazka - ake korenia pridavate do jedal - lebo ja okrem petrzlenovej vnate ziadne. Samozrejme ani sol, ani cukor.
@niga papate krasne... nemas preco rozmyslat ci papate dost... fakt krasne, inak niektore deticky nepapaju ani 150 obediku 😉 a my nedavame nic do jedla..ani sol cukor ani nic.. teraz sme kupili olivovy olej ale to zabudam davat

@anjelicek26 ten je kráááásny 🙂 Ako ho mas pri jedeni krasne obleceneho. Danko nechce ziadne podbradniky,v setko nasilu strhne dole, tak mame stare veci po LILINKE na doma.
Kocky, tak som sa nasmiala.....Sedela som na wc, Danko dosiel za mnou v choditku a hovori "FUUUUUUJ" 😀 😀 😀 😀 😀 (my tak hovorime kakaniu) 😀 😀