icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
4. apr 2011

Baby Max vobec nepada, ak sa zrubal, tak vzdy len tak opatrne, buchol sa fakt - ze 1x 😕 On je na seba pan moc citlivy 😕 😅 Modrinu este nemal, sem-tam ma cervene na cele, co nieco neodhadne dobre, ale to je do 3 minut prec... Topanky my obuvame len na von, aby nebola zimuska na nozicky, inak nenosi. @jenie123 - vsak je to dievcatko, je zlate, ked je mala, ved ona sa vytiahne 🙂 Mne je Maxik tiez nie moc väcsi 73cm tak nejako a 9220g...

basa23
4. apr 2011

@mape mozno to veru skusim aspon jednu noc ci to bude mat efekt.to ako casto teraz budes robit?to je take cudne v anglicku ze taka kratka materska 😒

anjelicek26
4. apr 2011

Moje drobatka 😵

anjelicek26
4. apr 2011

@basa23 - no Slovensko a Cechy su obrovskaaa vynimka, nikde ti nikto nezaplati tri roky doma.... Maximalne rok... v spanielsku ci francuzku len tri mesiace... nist moc...

tibinka22
4. apr 2011

@anjelicek26 su to naaadherneee deticky 😉

basa23
5. apr 2011

@anjelicek26 to je strasne malo,podla mna by malo byt vsade aspon tie 3 roky.fakt mi nad tym rozum stoji.mamina by si mala aspon tie 3 roky doma s dietatom uzit.potom uz dieta ide do skoly, praca matky, predsa uz toho casu sdietatom je pomenej.a ze v tych statoch spanielsko,aj u Vas Anglicko nerozmyslaju ze kam dieta dat.nie kazda tam ma rodinu,a myslim ze aj pestunka nieje lacna zalezitost.no tu na Slovensku je 3 roky ale taaa biedna suma 😉
jeeeezis krasne deticky mas a Sasenka ma jake vlasky krasne dlhe.hm ta moja take bude mat mozno v puberte tymto tempom 😀

jenie123
5. apr 2011

dobre ranko kocky..

@anjelicek26 mas krasne deticky a saska je nadherna, frajerov budete musiet odhanat od dveri.. 🙂
@basa23 ja som bola tiez tucnucka, mne to ale trvalo do puberty a az potom som schudla a drzim sa doteraz.. 🙂 aku ste mali noc? Nechala si si malu pri sebe.. u nas v pohodicke, bola hore 7 krat a raz sa mi ju podarilo oklamat.. 🙂

basa23
5. apr 2011

@jenie123 tuto noc to bolo o troosicku lepsie bola hore 4 krat,no ale uz o 4 50 sa rozhodla ze nebude spat, tak som ju tocila prso postielka do 5 50 a potom pospala este do 7.nie nemala som ju u seba lebo musim muzovi povedat nech da postel viac na stenu lebo sa bojim ze by padla lebo ta co vystraja v noci v posteli tak by zachvilu bola na zemi 😉 ja to skusim jednu noc ze ci to bude mat neaky efekt ju mat pri sebe.
som pozerala foto si kocka chudunka 😉

mamicky nema niektora skusenost s lososom pre dieta?lebo mi prisla taka brozurka a tam bolo ze uz jej mozem dat lososa ze je to zdrave uz ani nepametam naco,ale neviem myslite ze mozem?

jenie123
5. apr 2011

@basa23 dakujem, vela som v tehotenstve nepribrala a hned som sa dostala aj do normalu.. 🙂 no viem si predstavit co tvoja stvara, ked je taka ako moja.. Ked je na prsku, tak len vymysla, dviha sa stavia, prevracia, ale prsko nepusti.. 🙂 Ja mam vedla seba postielku, tak sa tak nebojim.. Nespim tvrdo, pri kazdom pohybe malej som hore.. Ja si myslim, ze ryby asi este niee.. tusim az od roka.. Ale neviem to urcite, tiez som zvedava, co tu baby napisu..

basa23
5. apr 2011

@jenie123 ja som pribrala v tehu 13 kg porodom vsetko dole islo.no a kojenim jak jem vsetko co vidim som pribrala 3 kg 😠 no ale od vcera uz nejem sladke musim dat dole tie 3 kg 😉 preeesne to robi aj moja.minule zvonila suseda som ju kojila som jej isla otvorit a ona stale prisata na prse nie a nie ho pustit tak som ju drzala a isla jej otvorit 😀
no ved aj mne sa zdalo ze ryby az od roka ,ale dosla taka brozurka tusim od nestle alebo co to bolo a tam to bolo tak neviem uvidime co napisu baby este 😉

chani
5. apr 2011

@basa23 fuuu no cudzokrajnu rybu by som asi nedala, ked tak slovensku a ja osobne asik najskor az po roku 🙂

chani
5. apr 2011

diecata je tu niektora z vas z okolia malaciek ci ani nie?

matkaasebko
5. apr 2011

@anjelicek26 a ked neprinuti tak ich dame na balet a pak budu slááávny a bohaty.... 🙂 ako mne tiez sam nechodi to len ked ideme za ruky na vylet abo ze mu drzim choditko iba vtedy, nastastie ho to este aj okolo nabytku obchadza...dost ze sme sa este len teraz naucili stvornozkovat furt je pri skrinkach pichnuty a robi reorganizaciu....

basa23
5. apr 2011

@chani no ved to sa mi nezda co mi to poslali za brozurku kde bolo ze losos od 8.mesiaca.dakujem 😉

chani
5. apr 2011

@basa23 aj mne co chodia vseliake brozurky, tak su tam obcas dobre capiny, ze rajciny a taketo lotroviny 🙂

borci
5. apr 2011

Caute kocky 🙂
@basa23 ja osobne som uz rybu od 9.mesiaca dala, ale len 3krat. Tu v Norsku sa to velmi odporuca, hlavne losos, makrela a treska, lebo obsahuju vela omega3mastnych kyselin. Lenze tu su to rybky cerstve, pre nich "domace" nie od niekial dovazane, takze preto sa neboja odporucat ich aj detom.
Na Slovensko su tieto ryby dovazane urcite z daleka, tak tam by som asi pockala naozaj do toho rôčka 🙂 A podla mna firmy, ktore produkuju deske vyzivky ti urcite nenapisu, ze mas pockat s rybou do roka 🙂 skor sa treba riadit odporucanim lekara alebo odbornymi clankami.

@chani no paradajka to je lotrovina teda poriadna 😲 alergia ako vysita

anjelicek26
5. apr 2011

@basa23 - ja uz tiez vyse mesiaca davam rybu... cerstvu samozrejme, ziadne mrazene veci... velmi mu chuti. A o tom, ze je to zdrave diskutovat nemusime, to je jasne. Keby mal alergiu, prejavi sa to hned. Takze neriesim. Mame aspon pestrejsi jedalnicek. My doma papame rybu veeeelmi casto.

borci
5. apr 2011

myslim, ze ste spominali uz davnejsie, ze uz davate jogurt drobcom? Ja som skusila dat v sobotu, aj mi ho jedla, primiesala som tam trosicka vyzivky, tak jej chutil. Nedavala som jej vela, lebo ked prvy krat a vedela som, co sa jej robi po mlieku tak som cakala na reakciu. Po hodine vygrcala komplet vsetko, chudatko. Inac ja jej nemozem ani davat kasicky, co su s obsahom mlieka (a to su vsetky), lebo mi po nich tiez grcala. Kupujem jej v obchode s eko potravinami kasicku bez mlieka a do vody dam trocha Nutrilonu HA. To mi toleruje. Tu sa tymto problemom nikto nezaobera, detska sestra, ku ktorej chodime, mi povedala, aby sme s tymito kasami pockali a bolo. Ja fakt nechapem, co jej je. Zeby alergia? ale pri tej sa negrcka tak masivne ako ona.... ☹ Alebo jednoducho nemoze stravit mlieko? Ona uz ked bola malicka a ja som mala malo mlieka, tak nechcela UM. Mozno mate niektora skusenost.... 😒

chani
5. apr 2011

@borci no ved to, alergia ako vysita 🙂 tak to hej, vy tam mate urcite cerstve rybky, my zacneme od roka az a nejake tu ulovene, oco ma vela kamaratov rybarov co nam nosia ryby vzdy ked sa da, tak aspon mam istotu, len musim davat velky bacha na kosticky hm

basa23
5. apr 2011

@anjelicek26 mozno aj ja skusim ale urcite cerstvu nie mrazenu.a ake druhy si uz Maxovi dala?davas uz aj take ze rajciny?lebo mam susedu ona davala malej od toho 9 mesiaca. skusala ci sa nevyhadze a nic tak jej uz ju potom davala.neviem v dnesnej dobe je vela toho ze nedavaj toto a toto.moja mama aj svokra len do mna hucia ze jej pomaly nic nedam.ze ked mi sme boli male ze sme jedli vsetko(to asi ale vravia vsetky mami) 😉

anjelicek26
5. apr 2011

@basa23

No rajciny mu nedavam, podla mna by to ani nejedol, je tam ta supka (riziko udusenia a nestravitelna - aj tak ju najdes v kaku) a supat sa mi to nechce, zrniecka by mu asi tiez nevyhovovali. Alergen to je VRAJ tiez, ale teda to je jednorazovka, bud sa ti dieta vyhadze, alebo nevyhadze, to je ako s jahodami... tie mne maly papa par krat do tyzdna... miluje ich. Ja som ich v tehu jedla na KILA a to doslova, kazdy den, dostaval ich pupocnou snurou, imunny 😅

Rybku mava Max lososa, mal aj zubaca a pstruha. Ale cerstveho lososa tu zozeniem najjednoduchsie, dam to do rury v alobale s troskou masielka a vetvickou rozmarinu a hotovo, mnamka uzasna, ja si uz len dosolim... k tomu mavame cerstve zemiaky varene v supke, chuti mu to neskutocne, dostava kusky priamo do pusy (rybu nemixujem).

No a ano, to vravia vsetky maminy, ze preco nedavas to a hento... ja napriklad za ten svet nedam malemu bielko... je to fakt riziko kvoli MMR vakcine... nechcem ju dat, ale co ked sa predsalen rozhodnem inak? Pockame radsej...

anjelicek26
5. apr 2011

@borci - hm to neznie dobre, akej teploty bol ten jogurt? Aka konzistencia? Mne prvy raz jogurt tiez vygrckal, teraz ho papa... mozno len nezvyk. Inak kaka s jogurtu skaredo, sede riedke kako, ci je to ok som si tiez neni ista 🙄 Jogurt mame tak 1x do tyzdna...

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 my sme paradajku uz mali, bez supky a so zrnieckami, mal ju v "gulasi" a zbastil bez problemov, az sa zalizoval

bielku sa vyhybam tiez, ked to spominas pri MMR vakcine, co to ma spolocne? opat raz ma nieco zaujalo o tej MMR

basa23
5. apr 2011

@anjelicek26 presne s rajcinou este pockam tiez ma supka tam dost irituje.
mnaaam normalne si mi urobila chut na toho lososa.musim kupit a vyskusam to ,znie to dobre.popravde ja som doma nerobila este rybu.este niesom az tak zabehnuta kucharka 😀 ale vyskusam tento tyzden a dam aj malej uvidime ako zareaguje,ale myslim ze v pohode.uvidime 😉 muz mi to sice nezje tomu urobim nieco mäsite alebo ho donutim do ryby 😀 dnes mi zjedol vyprazany karfiol a chutilo mu tak skusi aj lososa pekne 😉
bielko som este ani ja nedavala len zltko,este pockame asi tak do roka alebo neskor a poom skusim dat.

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - "lepidlom" tych zivych virusov v MMR vakcine je prave vajecne bielko. Ak dieta na neho ma alergiu, je este väcsia pravdepodobnost, ze na tuto vakcinu zle zareaguje, pri potvrdenej alergii ti pediater tuto vakcinu NESMIE pichnut!

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 takze ono je ideal urobit si u alergologa testy, a az potom riesit MMR

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - robila si ten detsky gulas? Ja sa na neho uz chystam dlho...ale tam som isiel tusim len rajcinovy pretlak...ale to je jedno, to je dokonca vyssia koncentracia...

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 no neviem ci je nejaky extra recept, urobila som podla seba, ale malemu chutnal nenormalne
ja si recepty vymyslam total sama, obcas nieco precitam, ale nie vela, vies to by som mala moc informacii 😀

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - len rocnemu dietatu bez priznakov ti nikto testy nespravi a to je to obrovske riziko... ja fakt neviem, ako sa pred tymto chranit... len asi pockat, kym telo dozrie... a dufat,, ze nas sa taka alergia netyka.... bojim sa tej vakciny ako cert kriza... nikto ma tam nedostane.

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - no do detskeho ide aj hovädzie aj kuracie mäsko, menej cibule, malo korenia a zemiaky... musim ten recept vyhrabat. Kamoskine deti ho vraj lubia.