icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 ale ked sa to vezme je to svinsto
ja by som dala povinne radsej testy na alergie, ako MMR ockovanie
my sme ho posunuli po dohovore s DR az na 18mesiac, kedy je posledna moznost ockovania.
aj kvoli tomu ze bol predcasne narodeny. inak chory nebol, tak snad

inak ide nam uz aj 4. zub, dnes som to obzerala, 3 je uz vonku, uz dobre skrabe ked natieram dasienka

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 no ja som dala na drobnucko kusok cibulky, oprazit, na to hovadzie masko, tiez na malicke kusky, podusit, do toho paradajku bez supky a na drobno zemiaciky, ktore som potom popucila aby ho to zahustilo. maly sa len oblizoval, a bez korenia. zatial som nedavala ziadne. nato ma cas

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - veru ak sa neda tomu vyhnut, tak odkladat a mozes poziadat o mono vakcinu, zohnat ti ju musia (uz sa bohuzial nevyraba mumps, ale osypky + ruzienka ano), ale povedz, ze chces tak, narok na to mas, tym padom povies, ze ockovat CHCES a nemozu ti nic, aj keby ju nedas. Mono vakciny su neskodne. Len v kombinacii je to proste prilis vela.

Jej ze 4. zub, my mame uz 8 xixi

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 pockaj pockaj teraz uz mam bordel
mono vakcina je kombinacia osypky+ruzienka?
mne dr bez presviedcania povedala ze posunut mozeme, ziadne nutenie, nic, uplne super bola

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - este nieco cez rok dozadu existovali tri mono vakciny od firmy MERCK - vakcina na mumps, vakcina na ruzienku, vakcina na rubeolu. Mumps prestali vyrabat a uz je nedostupna fakt na celom svete. Mozes mat stastie, ze ju lekar este odniekadial vyhrabe - ale vravim, nevyraba sa uz vyse roka. Mono vakcina na ruzienku by mala existovat - lebo ju picha lekar zenam, ktore chcu otehotniet a nemaju protilatky. Takze je zohnatelna. Mne lekarka povedala, ze osypky nie je mono vakcina - je len vakcina kombinacia rubeola (ruzienka) + osypky. Takze dvojkombinacia (vzdy lepsie ako trojkombinacia). Len neviem, ako poriesit ten mumps...

Len ja si vravim, vsetky tri su uz takmer vyhynute neskodne detske ochorenia, co deti s par vyrazkami a teplotou preziju, na co take vysoke riziko pri ockovan?

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 bud. piatok mame ockovanie, 3 davka hexa, tak s nou dam asi rec
teraz ma to dost zaujalo

piacere
5. apr 2011

@anjelicek26 tak s tou alergiou na bielok a očkovaním si ma šokovala 😲 Nechápem, prečo deťom nerobia automaticky pred touto vakcínou testy, či nie je na bielok alergické... veď takmer žiadne dieťa nepapá bielok pred prvým rokom a teda pred samotným očkovaním... tak ako túto alergiu ináč zistiť?

My už máme termín na očkovanie... 16.6. a ja mám z toho dňa už teraz žalúdočné kŕče!!! Je mi z toho do plaču... tak strašne nechcem dať očkovať... nikdy! 😠 😖 😔 ....

chani
5. apr 2011

my mame zatial termin len na 3.hexu 25.5., ale aj z toho mam bobky ☹ ja sa tiez pokusim posunut to MMR kam sa len bude dat, najlepsie by bolo na nikdy, ale to sa asik nebude dat ach jaj

anjelicek26
5. apr 2011

@piacere - neviem ako sa to da zistit - krce, nadmerna plynnatost? Fakt netusim, musim pozistovat, ako sa taka alergia prejavuje. A ci to clovek prave tomu bielku pripise? U nas sa ockuje v 13 mesiacoch, tak mas "az" mesiac na to prijst... ak nie tak dovi doplo...

Alergia na vajecne bielko je zriedkava, asi by pre nich boli celoplosne alergo testy moc drahe. Vravim cisty bussines to je - co nejaku farma firmu trapi nejakych 10-20 deti rocne, co tu alergiu ma??

lenocka84
5. apr 2011

@anjelicek26 tu je to rozmedzie 15-18mesiacov
nejako skoro to u Vas ockuju

anjelicek26
5. apr 2011

@lenocka84 - no tu ockuju nejako skoro asi vsetko, nasu hexu sme mali v 3,4,5, mesiacoch, mame dvoje pneumokoky a dve meningitidy pichnute ku tomu do 5 mesiacov vsetko...

miculienka
5. apr 2011

kočky a keď tu píšete o tom detskom guľášiku , už dávate aj cibuľku , však ? ja som ešte neskúšala , už by som mohla ?

marcovka
5. apr 2011

no mi tiež ideme na ockovanie na hexu po polroku a tiež nie som hepi 😝 minule o tom rozpravali v reflexe no hrúúza 😕 moja kamoška odmietla očk.proti pneumok. tak mala behačky socialka....že zanedbanie starostlivosti 😠 dobre že ju nezavreli 😀 blazni...

lucyliu77
5. apr 2011

@miculienka ja davam miesto cibule porik uz od 6 mesiacaa v pohode ho znasa

miculienka
5. apr 2011

@lucyliu77 - skúsim aj ja najskôr pórik, ten je jemnejší a až potom cibuľku 😉

anjelicek26
5. apr 2011

@marcovka - zavriet ju nemozu, je to maximalne priestupok - teda pokuta. Robia velke bububu ale paky nemaju, netreba sa bat, zdravie vlastneho dietata za to stoji.

A ja uz davam cibulku, maleho nenaduva, len z karfiolu, inak fakt neprdi z nicoho 😕 Este par od nas

fatimuska
5. apr 2011

@anjelicek26 smejko zlatý

niga
5. apr 2011

@anjelicek26 Krasne deturence! Spominas, ze davas jogurt 1x tyzdenne. Co davas teda na olovrant? Lebo ja davam jogurt skoro kazdy den, lebo chlebik velmi nechce a ostatne mi nic nenapada. Aj ked mam obavy, ked mlieko sa nesmie do jedneho roka, jogurt je bezpecny?

ludka_r
5. apr 2011

Ahojte kočeny.
Tak som si včera robila testík, vyšiel negatívny, a zrovna dnes som dostala mrchu. Tak si zo mňa len srandu urobila, potrova jedna 😀 Ďalšie mimčo by som síce veľmi chcela, ale teraz riešim školu. Joj, ako rada by som ju už celkom mala za sebou 😢

Ja som malému zatiaľ ešte cibuľku nedávala, ale už pamaly asi aj začnem. Pór už dávam dosť dlho. Celkovo, Riško nemá s ničím, čo spapá, problém. Nemal nikdy problémy ani s tým, čo som zjedla ja. Tak som od začiatku jedla všetko.
Túto, aj minulú noc mi Riško akosi plakal. Nič nepomáhalo, len, keď mi potom zaspal na bruchu.
Ma tak napadlo, mohlo by sa stať, že Riško v noci dobieha to, že nerástol, a teda rastie a bolí ho to?? Lebo ozaj sa mi zdalo, že mu nič nebolo 😅

mojalili
5. apr 2011

@anjelicek26 takyto stolcek som mala podobny, ale moj tatko tomu vyhodil nohy, skoda, bola to super vec. Lili mi pri tom aj zaspala 😀

mojalili
5. apr 2011

@ludka_r NO teda, mohla byt dalsia junovka tehoska 🤐

Ja som chcela tiez zacat robit pestrejsiu stravu, ale opet musim ist prisne s dietou, a hlavne aj surove ovocie teraz nemozem ani nic take.....musim sa spytat lekara, ci jogurt moze byt v diete zahrnuty..
@niga V pohode, Danko papa jogurt (teda papal) kazdy den, jemu veeeeeelmi chutil.

anjelicek26
5. apr 2011

@niga no mne ma Max nejaky otoceny rezim, co ja viem, na ranajky ma ovocnu vyzivu, na obed mava posledne dni banan, ci mango, ci ine ovocie, cim ho mozem krmit do pusy , nejake kukucervy za tym + mlieko, na olovrant ma zeleninko/mäsovy prikrm, cestovinku, proste to, co by mal mat na obed - len on vtedy proste neni hladny. Na veceru mava kasu.

No ci je jogurt bezpecny, bielkovina kravskeho mlieka tam je, dokonca koncentrovana, ale uz je tak spracovana bakteriami, ze by mala byt aj pre male dieta stravitelna. Co sa tyka obliciek tak plati pri jogurte to co pri mlieku - je to zataz na ne.

@ludka_r - dobre, ze negativny, najprv dokonci skolu, vypiplaj si dve male deticky, uz aj tak je to naarocne, ja som dokoncovala skolu pri dcerke a mala som aj tak co robit ;) Tretie babo ma este cas 🙂 Aj ja chcem este jedno... ale az ked tito pojdu do skoly 🙂 Takze tak o 5 rockov 😉

Mne ma Max tiez niekedy take upistane noci, teda ze place zo spanku, ja mam pocit, ze sa mu nieco sniva.

@mojalili - jej to tak zaspala? Uzasna foto 😵

mojalili
5. apr 2011

@anjelicek26 hej, ona zaspala vsade mozne, rada spinka dodnes

marcovka
5. apr 2011

@niga biely obyč. jogurt vraj sa može,len tie čo obsahuju tvaroh tak nie,ja som tiež chcela dat pribinačik,ale doktorka že ešte nie račej biely jog. 😉 asi treba vyskúšat 😀

anjelicek26
5. apr 2011

@marcovka - hej tvarohove az po roku, rovnako syr, lebo su este koncentrovanejsie... ale o niecom to svedci, ked sa pocita 125g jogurt ako 250ml mlieka v dennej davke mlieka... my davame biely smotanovy a mixnem mu tam ovocie na to... len to kakanie je tak strasne riedke, smradlave a sede po tom... no mozno je to normalne netusim...

znamia
5. apr 2011

sledujem, ze sa bavite o strave. nase trdlo nejako maso nechce, tak maximalne 2 cajove lyzicky v kusoch, ziadne mixovanie - to mi nikdy do papulky nevzala. na ovo a zel kase si tiez dlho zvykala, ale kusky su v poho. u nas bola ryba prva zo zivocisnej stravy a dodnes ju ma najradsej. volila som to aj podla bio faktora, svagor chova pstruhy, a aj podla stravitelnosti. mliecne vyrobky jej davam, ale obmedzene. je dost tazke davat dietatu suchy chlieb alebo toast. a boli mesiace, ked fungovala na chlebe (to ked sli horne zubky). dr na to, ze jej mam davat, co jej chuti... ale to by sme dopadli!
no a co sa tyka alergii, tak zatial len na cerstve rajciny. ale tie nemusim ani ja...

ludka_r
5. apr 2011

@anjelicek26 ja by som veru tiež brala tretie dieťa až po rokoch, ale na druhej strane, ak si nájdem dobrú prácu, už určite nebudem chcieť ísť na materskú. A to by som sa zas dcérenky nedočkala 😖 Ale mala si asi aj pravdu s tým mojim mužom. On síce nechce tretie, aj si dával pozor, ale keď som mu oznámila, že som možno tehotná, povedal len, že dúfa, že nie, ale žiadno tragicky to nebral 😀 Tak ma to potešilo, snáď ma teda z bytu nevyhodí, keď to príde naostro. 😀

Teda, čo sa týka tých jogurtov, tak ja Riškovi dávam už asi mesiac a normálne, ovocné, prípadne tam ešte nejaké to ovocie prihodím. Pri tomto dieťati akosi veľmi nedávam pozor čo môžem, a čo ešte nie. Ale zas to nejak nepreháňam, tak to snáď bude v pohode 😉

ludka_r
5. apr 2011

@znamia mne tiež malý nechcel v jedno obdobie mäsko. Ale keď som mu ho začala ochucovať okrem rasce aj bazalkou alebo typiánom, tak to pekne spapká. A dávam mu len hovädzie, alebo králičie, aby mi poriadne rástol, nech už konečne aj na tých skoro 10 mesiacov vyzerá.

Chlebík Riškovi takmer vôbec nedávam, raňajkuje len ovsené vločky s mliekom. Ešte nemá zúbky, tak na kôrky si počká až keď bude zubadlo 😀

znamia
5. apr 2011

@ludka_r mia zje skoro vsetky druhy masa, ale fakt len za lyzicku a na kusky, ma 8 zubov a tak si to uz uziva 🙂 niekedy to trha ako tigrik. ochucujem jej jedla bylinkami od 7,5m, ked som uz nevedela ako to do nej dostat. aj drahy povedal, ze je to chutne a ten si posoli bez ochutnania. ja sol vobec nemusim, s tym mam dost problem v restikach, kde radi jedlo dobre osolia a pre mna je to nejedle ☹
rastie nam vsak pekne, som zvedava, ci uz bude mat tych 9 kil na tu svoju autosedacku. ja ju uz totiz pre jej dlhe nozicky musim par mesiacov vozit v takej... inak sa mi nezmestila...

marcovka
5. apr 2011

@anjelicek26 tak mi hovor o kakaní to je smradu na celý dom 😀 už papaju normalnu stravu tak asi kvoli tomu 😉