Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@julianka777 ani my sme o prvych dvoch nevedeli, pri tretom bol nekludny a 4. 5 6 sme horuckovali ako dabli, a teraz nam asik idu dalsie a to sme uz vyse tyzdna mrchavy...takze kazdy zub uplne iny...
@matkaasebko
@jenie123 tak sa mame na co tesit 🙂 o tychto bude vediet c ely panelak 😀
co sa tyka odstavovania tak ja teraz skusam po troske chcela som ze ho najprv cez den, ale to neslo bo noci su katastrofalne ak sme neni 10-.15 razy hore tak ani raz, tak som vcera skusila vecer dat kasu, a pak este UM a div sa svet raz sa mi v noci zobudil, zobrala som ho do postele a zaspal bez ciciku pri mne...tak znasa to lepsie ako som myslela...len normalne mna chytaju z toho depresie...je to normalne?
@julianka777 asik tak nejak... 🙂 a to sme neni este pri stolickach a pri ocnych tie su vraj najhorsie tak uvidime...
@matkaasebko a ak sa smiem spýtať, prečo už odstavuješ?
@matkaasebko ja som skusala davat na noc kasu, ale vzdy z nej bola este nekludnejsia ako po materskom mliecku.. Boli ju brusko.. tak som prestala, skusila som jej dat aj UM, ale mala nachce flasu.. Takze sme na ceciku a budime sa v noci tiez 10 krat..
my sme vedelo o kazdom zubku, lekarka malej povedala, ze ma nizsky prach bolesti, takze vieme o vsetkom.. A uz sa nesmierne tesim na dalsie ockovanie.. ☹ ☹ to bude v pozore cela cakaren.. chudatko male, nech uz to ma za sebou..
@julianka777 😀 no aj mi sme v to dufali
@matkaasebko je to normalne.poznam vela mamiciek ktore uz proste su ako sa povie navyknute ze dietatko sa im pekne prisaje na prsko.take puto maju,az zvyk ze koja 😉
@matkaasebko to mas dobre ze ti vypije UM ale mne nechce z kase zje 6 lyziciek a z flasky nevypije ani za svet.len cez den trosku vody.
@matkaasebko @basa23 inak asi aj ja by som z toho mala depku.. Som strasne na malu naviazana a dojcenie to len upevnuje.. Mam kamosku a jej mala je uz od malicka zvyknuta na babku, ona malu nekojila a tymto sposobom si moze chodit kede-tade bez malej aj cely vikend.. Mne by to srdce nedovolilo.. Kojenie je dost silne puto medzi mamickou a dietatkom..
@basa23 Stella tiez zacala kasu strajkovat, este pred mesiacom jej spapala celu misku a teraz par lyziciek a hotovo a s flaskou sme na tom rovnako.. Bude to tazke odstavovanie.. 🙂 🙂
@basa23 a teraz to iste co v noci,neda sa utisit,nechce papat a len zachvaty placu.... ☹
Caute kocky 🙂 pozeram, ze bola akasi divoka noc... 😒 u nas tiez- 5xhore.
@fatimuska jaj netrap sa 🙂
@julianka777 budu to zubky urcite,mne tiez tak plakala v noci. cez den sa este dala utisit, ale v noci to plakala tak ako zo spanku, ani ju utisit, ani sa prisat nechcela, lebo ju boleli dasienka, ach 😖 Jej vysli dolne jednotky v siestom mesiaci a potom v osmom jej slo naraz 6 zubkov, chudatko. No ale zase teraz mame troska pokoj, kym pojdu dalsie 🙂
@palculka tak snáď sa aj Ty dočkáš. Mne prišla mrcha hneď druhý deň po robení testu. Vyše dvoch týždňov to meškalo. Tak možno aj o mesiac bude znovu meškať 😖 Je to na prd takto nevedieť čo a ako a stále si testy robiť.
Kočky, ja kojím len tak 2-3x za 24 hodín, čiže dosť málo. A to vlastne len v noci. Cez deň Riško mliečko nepotrebuje, stačí mu keď tak čajík popri tuhom jedle. A myslím si, že ja nebudem mať vôbec problém z odstavením. Ja som skôr ten opačný prípad, budem šťastná, ak sa mi podarí kojiť ešte nejaký ten čas. Už dlho sa to s nami vlečie a v podstate máme s kojením problémy. Ale vôbec ešte nemám chuť prestať. Aj keď ma kamoši presviedčajú, nech to už nechám tak, aby sme si mohli von vyraziť 😀
My sme pri staršom nemali so zúbkami žiadne problémy. Prvý mu vyšiel, keď mal 14 mesiacov, bez problémov a aj ostatné potom boli bezproblémové. Mladší ešte zuby nemá, ale tiež dúfam, že to bude bez problémov a môže to byť tiež tak neskoro, ako pri provom 😀
@borci dakujem 🙂 doteraz to bolo len v noci,ale co spustila pred pol hodinou bolo neskutocne ☹
@julianka777 a davas malej nejake gely.. ja mam doma dva, ale vobec netusim, ci jej zaberaju.. A ked naozaj velmi place od bolesti, davam jej nurofen.. chudatko nech sa netrapi..
@ludka_r uz aj ja rozmyslam, ze si spravim testik.. Ja teda mrchu nemam, stale kojim a kedze som mala bezproblemove tehotenstvo, pomaly som nevedela, ze som tehotna.. Bojim sa, ze mozem byt tehu a vobec o tom nevediet..
@jenie123 - ja som robila test pred tyzdnom, len tak pre istotu xixi, keby sa ma doky spytal, ze kedy posledna, tak september 2009 😝 A to ja fakt uz nekojim, len o polnoci a rano o siestej, to je nic... uz by aj nejaka mrcha mohla dosjt...
@ludka_r tak to mas taku selmicku bezzubu 😀 zlaty...
@julianka777 ono ta bolest pride tak naraz, tak mozno preto sa tak rozplace, chudatko. Baby spominali nejaky krem na dasienka. My sme osobne nepouzivali, to tu ani nemaju, ale na Svk isto maju. mozno by pomohlo 😉
Nasa uz ma 8 zubov, ale od vtedy ako jej vysli tak strasne casto skripe zubami. Ja som este asi ziadne dieta nepocula takto skripat (iba mm v spanku 😀 ) a sa aj dost bojim, ze si moze znicit tie zubky. Neviem, ako by som tomu zabranila 😒
@anjelicek26 ja som na tom podobne.. a vies, ze mi ani nechyba.. 🙂 ale teda ja este kojim.. Budem si ho musiet kupit a len tak pre istotu si ho spravit.. no som zvedavaaa.. 😀
@jenie123 mame doma Dentinox ale vobec nezabera...teraz ju vezmem von nech si pospi,chuda spala o rana iba asi 20min. ☹
@borci davam gelik,ale vobec jej nezabera...s tym skripanim mame aj my skusenosti a ked uz ich ma take vacsie tak je to intenzivnejsie 😖 kolko-krat sa az zlaknem ci si neublizi
@julianka777 aj moja mala take noci trvalo to asi 2 tyzdne.to prejde musite vydrzat 😉
@basa23 dakujem 🙂 iba to nam ostava 😀
@ludka_r tak to naozaj malo kojis.aj ja by som chcela po menej trosku.lebo moja je az moc len na mlieko.ona na obed zje tak 70g jedla,sem tam kukucerv cez den,rohlik to zje asi cm z neho,a banan tak polku alebo neake ine ovocie.inak len a len mlieko.a papa fuuu ani neviem kolkokrat za den bo ona ma ten styl od mala ze cucka 2 min a koniec.
sledujem, ze my sme asi nejaky extra pripad. moje trdlo sa rozhodlo sa me odstavit pred dvoma mesiacmi. podozrievam ju, ze to zo zvedavosti. ona musi mat vsetko pod kontrolou a od prsnika sa pocas tych 5-10 minut aj 20x odtrhla, aby najprv videla toho kto hovori a potom uz len zo zvyku. to byvalo dost neprijemne a tak som si vydychla, ked to trapenie skoncilo.
ked nam sli vrchne zubky, tak z flase z mliekom stiahla tak 60ml, ak viac tak som oslavovala. a cez den normalna strava tiez nehrozila, lebo si nedala strcit lyzicku do pusy. to trvalo 2 mesiace a teraz sme uz opat v normale.
ale zacali sa jej stolicky tlacit....
ahojte.neviete poradit nejaky eshop s detskymi bavlnenymi ponozkami?a njake kvalitne topanocky?vraj tie nase nehtiky mozu byt aj zo zlej obuvy a vsimla som si ze sa mu dost potia nozky v poniozkach co mame doma
Ahojte kocky, tak mala mi uz spinka, bez placu zaspinkala.. 🙂 Je to moj milacik.. Ale dnesny poobedny spanok.. Boli sme vonku v kociku ako kazdy den, opica mi pol hodinky plakala a revala, vsetci ludia sa za mnou otacali, nevedela sa do spanku dostat, aj som ju povyzliekala, muselo jej byt horko.. Vobec netusim, co budeme robit v lete.. Velmi zle mi spinka vonku, asi si nechame prechadzky len ked bude hore..
@znamia aj stella to robieva pri kojeni, ak sa z niekym bavim, tak sa stale vrti a musi vsetko sledovat.. 🙂 ale je to super, ked sa sama odstavila.. aj ja by som chcela, aby sa mala odstavila sama.. Len mam taky pocit, ze to tak skoro nebude a budeme sa ceconit az do skolky.. 🙂 To uz vam idu stolicky..? Moja ma zatial 2 zubky, ale som aj rada, bojim sa, ked jej narastu vrchne jednotky, ze ma bude kusat.. ☹
@jenie123 no aj mne uz mala spi,uvidime aka bude bilancia tejto noci 😉 mne zas mala najlepsie spi vonku,doma spi pol hodku a hned je hore.kazde dieta ine 😉 no dnes bolo dost teplo mala mala stale spotenu hlavicku.to je hrozne take teplo pre deti.minule davali v telke ze tento rok ma byt v lete moc teplo okolo 35 stup to bude hrozne pre ne 😒
no to ta bude mala kusat mne to robi a pozera namna jak zareagujem a hned sa zacne chichotat,a najlepsie je ze ma kuse vsade do ramena,do nohy,lica 😒

dobre ranko baby,
@basa23 @borci 🙂 horcica.. chudatka deti, ja som pocula o parike.. 🙂
@basa23 nasa spinka 3, 4 hodinky cez den a v noci od 20 - 7 rana teda 11 hod s prestavkami na papanie..
@julianka777 asi to budu zubky, nasa pred tyzdnom tiez takto plakala, ma opuchnute 4 vrchne zubky a stale cakame a zubky nikde.. som zvedava, kedy sa objavia..