icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

angie267
18. apr 2011

bavite sa o zehleni, tak ja nenavidim z duse zehlenie a prave ma caka velkaaaaa kopa 😝 😝 😝

stastnevydatam
18. apr 2011

POMOZETE? ahojte maminky, prosim vas o radu, mozno mate tiez osobnu skusenost s tymto : nasa mala ma dnes 10 mesiacikov, je to smejko, zlatusik nas milovany, ale je tu ale... ona nechce byt sama, vobec sa nepohra sama, proste dame ju do postele, postielky,obkolesime hrackami,aj sa s nou troska pohrame a tym to hasne... zacne taky rev, piskot, ak nahodou niekam odbehnem... ak je v stolicke, po chvilke napina rucky, ze uz chce ist odtial.. ani neviem ako ale tak si navykla, ze je na ruckach... ono, skusala som ju nechat vyplakat- co pokladam za brutus pre nu aj pre mna, ale ona fakt vydrzi aj hodku vrestat ( s obcasnymi prestavkami ) ale stale ma hlada, natahuje sa...
co poradite??? mam ju nechavat takto vyplakavat?? deticky sa nemaju porovnavat. viem, ale bola u nas kamaratska s 10 mesacnou a ona bola uplne samostatna, tak neviem, ci v tomto obdobi sa ma uz hrat sama, alebo byt len s niekym... je kojena, tak chapem, ze to puto tu stale je dost silne....DAKUJEM za precitanie, prip. rady, skusenosti 😉

anjelicek26
18. apr 2011

@stastnevydatam - to je separacna uzkost a viac-menej do 1,5 rocka to take bude 😝 Vyplakavat nie je riesenie, dieta ma strach z odlucenia, uz si uvedomue, ze mama ide prec a musi sa naucit - mama odijde = mama o chvilu prijde. To ale trva riadne dlho. Maju to viac-menej vsetky deti, ale maju, je to normalne vo faze uvedomovania si vlastnej osobnosti. Ja som z malou musela chodit aj na zachod 🙄 Pomahalo fakt, cely cas, ked som isla z miestnosti rozpravat, rozpravat, rozpravat, aby ma pocula, odijst len na sekundu, vratit sa, odijst, nech si uvedomi, ze je to len kratko, ze si hned spät.

Jaj a hrat sa chvilu sam sa ma dieta naucit tak okolo 2 rockov... dovtedy fakt...visia na rodicoch...

stastnevydatam
18. apr 2011

@anjelicek26 ale ked place aj vtedy ked sme v jednej miestnosti? proste len ju nezoberiem na ruky? dakujem, pekne si mi to vysvetlila... 😵

znamia
18. apr 2011

@stastnevydatam ahoj, noo mas to tazke... ☹ ale nie je jedinym takym mraucadlom 🙂
aj moja mala to robievala, ale odkedy sa hybe tak je to uz ok. nepises, ci ta tvoja uz lozi. ja som nemala na vyber, len ju nechat revat stale, ked som potrebovala nieco urobit (mame kurenie na tuhe palivo a tak toto ma zabavalo celu zimu). nie dlho, pretoze potom sa nevedela utisit, ale proste niekolko krat denne po 10 minut (potom som to uz natahovala, ked zacala byt kludnejsia a sla k nej az ked mrncala)musela byt sama a uz bolo na nej ako si to vyriesila. postavila som prenosnu postielku, dala ju do nej s mnozstvom hraciek a bolo. naucila sa sama zabavat a teraz sa pretmoli cely den a ked ma potrebuje, tak som tu pre nu, inak ju nerusim ked sa sama hra. a tak, ale nik ti nezaruci, ze toto bude fungovat u vas, no skusit mozes... 😉

stastnevydatam
18. apr 2011

@znamia lozit sa nasa mala nejak nenaucila 😕 skor v bezke cupitka, alebo uz ked ju drzime tak pochoduje... ono je to fakt narocne,a vacsinou kapitulujem ked mrnci, ale mne osobne je uz tazka....tak to sa vasa babulka pekne naucila, snad nejaka taka faza aspon na chvilkove zahranie sa samej s hrackami pride....

znamia
18. apr 2011

@stastnevydatam s tou separacnou uzkostou je to pravda, ale ja s touto teoriou uplne nesuhlasim. dieta, aj taketo male, sa da do urcitej miery naucit, ze mama tu sice je, ale nie je (pre neho). to, ze mala reve aj ked si vedla nej nie je separacna uzkost ako taka, pretoze ta este stale vidi. @anjelicek26 pise, ze sa to deti ucia v cca 2r, s tym tiez nesuhlasim, samozrejme je to idividualne od dietata a rovnako od nasho pristupu k nim, ak my sme take, ze ich naucime by nesamostatnymi tym, ze ich nechame prikazovat nam, co a kedy sa bude robit, tak sa to naucia az takto pozde. dieta sa uci hrat a je na nas predstavit mu tieto zabavky a naucit ho sa s nimi hrat a na kazde zabera nieco ine. malo by vsak by schopne sa par minut zabavit same a nie ma drzat za nohu a revat, kym ja varim. uznavam, ze nemozeme od drobca cakat, ze sa bude co i len 15 min hrat same, ale ide to. a rovnako sa da rocnemu dietatu vysvetlit, ze mu zo zachodu neujdes, lebo ma len jedny dvere a tie nech ono strazi z vonku. na to su hry ako pee-ka -boo, bububu-kuk alebo schovavacka, tym sa cvici ich uvedomovanie si toho, ze tu si, ale nie si.
ale je to ine u kazdej z nas, nie kazda zvladneme pocuvat to plakanie...

anjelicek26
18. apr 2011

@znamia - toto je velmi indi vindi od dietata ku dietatu a nejde len o vyplakavanie, ale aj o silu puta, ktorym sa dietatko citi byt priputane k mamine. A samostatne hranie ako myslim ja je vymyslanie si hry, zamestnanie sa (priklad - schmatnem si lopatku, idem do pieskoviska), nie posedenie par minut v stolicke ci choditku s kopou hraciek okolo... lebo to este nie je hranie sa. Je to zabavenie na chvilu, hranie je samostatna cinnost, lebo to dieta chce...nie, ze ho k niecomu posadis. Snad to dava zmysel 😉

Fu a teda keby Sasku necham v tej dobe pred dverami zachoda, tak bude vrestaaaat od zufalstva az strach. A to si nemyslim, ze by som ju na seba nejako specialne mala naviazanu, nikdy som ju nenosila, neuspavala, neofukovala... proste mala take obdobie. Zasa ju to preslo.

Isteze sa ma dieta od nas odputat, casom, ale nie v tomto veku... da sa to aj prehnat...

znamia
18. apr 2011

@anjelicek26 suhlasim 🙂

zojec
18. apr 2011

@stastnevydatam odporucam nosic 🙂 ked je mala mrzuta a potrebujem nievo urobit, tak ju dam na chrbat a je pokojna 🙂 a ked ani to nepomaha, tak sa spolu hrame 🙂 rbota neutecie, ale krasne prezite chvile s dcerkou utecu velmi rychlo 😉

pucitko
18. apr 2011

@anjelicek26
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/junove-babatka-2010/ , rozoberalo sa to tu.
Dávaš ovocný čaj určený pre deti, alebo taký, aký pijete aj vy? Ovocné džúsy dávam aj ja, takisto riedené.

anjelicek26
18. apr 2011

@pucitko - davam taky, ako pijeme my. Nevidim v tom rozdiel, nedavam taky, kde je tein...teda nie cierny a nie cisto zeleny. Davam ovocny na milion sposobov, kamilkovy, niekedy aj ten aniz - fenikel ak mame nieco prdikove ako hrasok, fazulku ci karfiol... Len dve minutky vyluhovat a von, uz neprisladzam... na zaciatku ano, kym sa naucil pit z flase caj.

pucitko
18. apr 2011

@anjelicek26
My mu kupujeme zatiaľ ovocný čaj pre deti. Neprisládzam ho, len mu doň dávam trošku ovocnej šťavy, kým si zvykne na novú chuť.
My sme feniklový dávali hlavne preto, že sme mali problémy s kolikami. Teraz ho budem striedať s tým ovocným a ovocnými šťavami a bude to v pohode.

pucitko
18. apr 2011

Môžem sa ešte opýtať aké trojkolky alebo odrážadlá plánujete kúpiť deťom? Myslím okrem tých trojkolok so strieškami, kde sa deti nechávajú tlačiť od rodičov. Prídu mi také divné, veď tie pedále sú tak robené, že dieťa to hádam ani nemôže zvládnuť samo utiahnuť.
Viac menej sú skoro všetky od dvoch rokov, tak neviem či sa budeme tento rok na niečom voziť...

kuriatko33
18. apr 2011

@anjelicek26 no s tým hraním, nas malý sa dokaze aj prebavit sam,z ohrádky vyhadzuje hracky,hrá sa so spievajucim hrncom,knizkou,tak 30 min. sa dokaze prebavit aj sám 😉

deniskateniska
18. apr 2011

@stastnevydatam ahoj, no moj synator je taky isty.. proste chce byt pri mne.. mne velmi pomohli clanky v mama a ja : "moje milovane narocne dieta" proste nie si sama kto ma taketo babatenko... vsetko ostatne pocka, mas drobca, co je prednejsie ako dieta samotne? vies ono ide o to z akej strany sa na to pozries, ja som sa s tym zmierila aky je, proste ho milujem a urobim pre nho vsetko aj za cenu ze nebudem mat cas ist na wc, navarit upratat, urobim to ked je mm doma alebo ked buva... hlavu hore, hlavne sa nad tym nezamyslaj, ze nemas cas nic urobit, venuj sa babatku 😉 a ziadne vyplakavanie, podla mna to nepomaha, len to bude horsie, u nas po takom placi maly nechce byt ani minutu bezomna, ani spat nechce sam potom... a o tom na rucicky, nas tiez bol taky ze som varila na rucickach.. a ked som ho naucila ze ho posadim na chvilocku - zabavim ho niecim... tak to pochopil... a skus odputat pozornost od toho ze chce ist na ruky, daku hracku jej ukaz, ze aha pozri ideme sa hrat alebo nieco podobne a odputaj pozornost... nam pomaha aha kde je tik tak, alebo aha kde je jezisko a smeje sa na tom ze vie kde su hodiny a krizik 😀
a toto este ... hlavne klud... citi ze si nervozna, tak je aj ona 😉

stastnevydatam
18. apr 2011

@deniskateniska dakujem, som rada ze som teda neni sama.. tiez si kupujem casopis mama a ja, ale stale som tieto epizodky o narocnych detoch prehliadala, lebo som si povedala, ze nasa narocna nie je, ale uvdomujem si ze na spolocnost asi ano... 😵
mne nie je luto, ze nestihnem nic robit, lebo aj manzelik to chape, ale som dufala, ze mozno by sa to dalo nejak upravit, aby bola viac sebestacna...ale ak nie, tak sa nic nedeje, budem pri nej...
ako zojec pise, tak to vsetko leti, ze mozno raz mi bude luto, ze uz nechce byt na rukach... 🙂 este raz dakujem

deniskateniska
18. apr 2011

@stastnevydatam nemas za co na to sme tu 😉

basa23
19. apr 2011

dobre ranko holky
no nasa noc katastrofalna,a rano este horsie o 5 som sa zobudila nato ze zacala vracat v postielke.a potom mi este 3 krat vracala ale tooolko,ze to je jak keby za 4 dni.neviem z coho teplotu nema,nic.a place ze je hladna ked jej dam tak to vyvrati.ale vracala len mlieko 😒 a vy aka noc?

jenie123
19. apr 2011

@basa23 chudatko male.. ze by mala podrazdeny zaludok? co budes teraz robit? my noc nic moc.. boli sme hore asi x krat, ale dalo sa to.. len vecer nez zaspala, bolo placu a to isla spat o 21:30.. problem je v dennom spanku, musim jej ho nejako upravit a ono to skor vyzera, ze bude uz len 1 a to mi je luto☹

basa23
19. apr 2011

@jenie123 neviem,ale nic take nejedla co nejedava.asi zavolam lekarke co snou.som jej skusila dat suchyrohlik lebo ked ju nakojim grca ale aj ten vygrcala.chuda ona tak strasne place ked vraca sa lakne alebo co ☹
no asi budes musiet prejst na 1 spanok.mi sice spime 2 krat ale dokopy nie tolko co tvoja mala 😉 chuda taka mi je unavena ale nie a nie zaspat lebo prso jej nedam ked vraca sa bojim aby ked bude spat sa nezadusila 😒 dnes nemame prud od 8-16 h tak tu nebudem a azajtra to isteee 😠

julianka777
19. apr 2011

@basa23 chudatka,to ste si uzili v noci...boze ☹ my sme tiez celu noc poriadne nespali,vzdy ked som ako-tak zaspala,tak adka sa zobudila 😠
@jenie123 my spavame okolo tej 9-tej a potom poobede so zdriemne a potom sa snazim aby uz nespala,az okolo 7-8 nech uz buva az do rana

sofinka2009
19. apr 2011

@basa23 my sme mali toto iste predvcerom najprv sa povracal v kociku potom sme prisli domov a vracal nepretrzite skoro v kuse oblukom horzne vela bol malatny na pohotovisti nam dali inekciu proti vracaniu smectu a dietu.dnes uz je celkom fajn pomalicky ideme na normalnu stravu.

sofinka2009
19. apr 2011

@basa23 a tiez sme nemali teplotu.hlavne nam zakazali davat mlieko doc zlepsenia.

jenie123
19. apr 2011

a musim sa pochvalit, mame 4. zubok.. vcera nam vysiel.. 😀 no este 2 a mame chvilku pokoj..
@basa23 no to budes mat tazke ju uspat inak ako na prsku, ked je uz tak zvyknuta, do kocika..
@julianka777 aj my sme tak spavali o 9 do 12 a potom este na hodinku o 15.. ale uz par dni to ma nejako rozhadzane a vcera mi nechcela o 15 zaspat, zaspala az o 17 a to bolo uz neskoro a vecer mi nechcela zaspat.. ja by som ju aj dala na jeden spanok, co ked ona je o tej 9 unavena.. skusim ju este dnes dat 2 krat spat a ked to nepojde, prejdeme na jeden.. ☹

julianka777
19. apr 2011

@jenie123 no nasa mava tiez take obdobie ze mi spi iba raz za den a to je potom strasne zla....a clovek si aj potom mysli ze pekne prespi celu noc,ale u nas to tak nie je:(

jenie123
19. apr 2011

@julianka777 ono je to tak, ked cez den zle spi, zle si aj v noci a naopak.. kolko hodin ti spava cez den?

julianka777
19. apr 2011

@jenie123 rano pospi tak 1apol hodinu a poobede aj 2...takze moc toho cez den nenaspi

jenie123
19. apr 2011

@julianka777 ale to ti pekne spinka.. 🙂 co dnes varis malej?

julianka777
19. apr 2011

@jenie123 vobec netusim,ale dnes to bude masko,len este neviem na aky sposob...a ty co budes kuchtit?