Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jenie123 aj mna pobolieva,hlavne ked je blby tlak
no caute baby no uz nam zaspi prud.boli sme u lekarky s malou,lekarka ju pozerala ze nic nema.ze nemam jej nic davat jest ani mlieko!! na hlavu a co ma jest?ze jej mam davat len vodu pit.a ked sa to nezlepsi mame ist na pohotovost ma picne uz uz dnes 100 krat prezlecena.som ju skusila nakojit a vygrcala vseetko.tak ted som jej skusila umel.mlieko trochu vypila ale zatial negrca tak uvidime.nemam cas vas ani citat musim stale byt pri nej.je mrncava biela jak stena.
@basa23 joj,chudatko malinke ☹ akurat som sa dnes vypraval s kamaratkamy,ze je nieco vo vzduchu,strasne vela deti zacalo vrackat....
@julianka777 teraz spi uz 3 krat dnes a to nezvykne uz tolko a zakazdym spi vyse hodiny a to uz je durch cudne 😒 dala som jej UM vypila asi 40 ml.ale zatial nevracala uz zacinam mat podozrenie ze vracia z mojho mlieka mater.ale nic som nejedla take,ja jem pomaly to iste dokola tak neviem.uvidim ked vstane ju nakojim a uvidim co to spravi.
@basa23 ahoj,no ako ste dopadli?
a musim sa pochvalit.. 🙂 dnes som predala moje prve auticko a namiesto neho budem mat novu kuchynu.. moc, moc sa tesim, ale za autickom mi bude smutno.. ☹ i ked sa stahuje o par vchodov dalej.. 🙂
dobre ranko kocky,
mala uz ok uz nevracia,asi to bolo jednodnove len,chvalabohu.lebo tolko co vyvratila mlieka fuuu straasne vela.na pohotovost sme nesli lebo naposledy vracala o 5 vecer a potom uz nie.tak sme nesli.
a som sa aj vyspalaaaa.mala sla spat o 21 prve zobudenie o 2 30 potom o 4 o 5 a 6 15 uz bola hore 😉 takze len 3 zobudenia najlepsi spanok od jej narodenia 😉
a vy ako?
@jenie123 aaa lepsie nova kuchyna.ved si tusim vravela ze mate dve nie?ved ho budes vidat z okna 😀
dobre ranko,
@basa23 tak to je super, ze uz je viv lepsie.. a mali ste kraaaaasnu noc.. mozem len zavidiet, i ked to vracanie nie je na zavidenie.. ale je to super, ze to preslo.. my sme mali najhorsiu noc doteraz, stale vymyslala a na prsku bola neskutocne vela krat.. ale tejto noci vinim denny spanok.. bude musiet este spavat 2 krat.. hej mame dve auta, ja som ho potrebovala kvoli praci a momentalne na nom vela nejazdim, takze tam chudatko len stalo a stale peniazky pytalo, takto sa budem tesit z kuchyne.. 😀
@jenie123 tak to mi je luto.takze ani vam tie homeo nezaberaju.ja uz ich nedavam,som to vzdala.mne mala este stale spi 2 krat za den,vcera spala az 3 krat a to naspala vyse 4 hodin,mozno preto aj tak dobre spala 😉 ak to bolo tym tak to bola prva a posledna taka noc na dlhuuuu dobu.
@basa23 ale normalne by som ti zelala take uzasne noci.. 🙂 uvidis tuto noc.. a o kolkej ti mala cez den zaspava..? Stelka mala taky krasny rezim, vobec neviem co sa jej stalo, ze tak vymysla na poobedny spanok.. musime sa opat do toho dostat.. normalne spavala cez den 4 hodinky a vcera len 2 a pol, tak jej to urcite chybalo, ale vobec sa tak cez den netvarila.. 🙂 zubok uz ma vonku, tak som homeopatika vysadila az jej pojde dalsi skusim opat nasadit..
@jenie123 dakujem 😉 zaspava mi tak okolo pol 10 a potom okolo 2 a potom uz je hore do 9.dokopy naspi 2 hodiny..len vcera tym ze vracala mi spala 3 krat.no dnes je neaka mrncava len place,dnes budu mozno zas 3 spanky.ale docela pekne ti spava cez den,mne tolko nenaspi spolu iba ked bola uplne malinka tolko mi naspala 😉
jaaaj neviem ci jej mam dnes uvarit alebo este dietu ked uz nevraca.a doktorku tam ma dnes az od 1.
@stastnevydatam ak môžem.... aj náš malý je "náročné dieťa". Zvykla som si, iný nebude...
Tiež sa sám nezahrá, mohla by som okolo neho nasypať celú izbu hračiek, všetko odhrnie, nič ho nezaujíma... samého ho nechať nemôžem, pretože by hral svoju hru... zdemoloval by byt a určite by si ublížil. Najradšej totiž otvára-zatvára skriňu, vyťahuje z nej veci, pricvakáva si pršteky do šuflíkov, ťahá záclonu, demoluje káblovku, búcha po skle na obývacej stene, minule na seba v kuchyni stiahol fľašu kávy, keď som sa na sekundu otočila.
Moje dieťa tiež nebude sedieť v stoličke... jednoducho je tak naprogramovaný, že v stoličke sa papá... žiadne vysedávanie na prázdno... detto mi neposedí v kočíku (keď potrebujem rýchlo niečo urobiť a nechcem, aby na seba niečo stiahol). Neposedí mi v postieľke... tá je zase výhradne na nočné spanie 😀
S hračkami sa pohrá občas, ale musím sedieť pri ňom, nemôžem odísť, lebo ma hneď hľadá a lezie za mnou.
Niektoré deti sú samostatné viac, niektoré menej. Niektoré sú pokojné, niektoré živé. Máme v rodine rovnako staré dievčatko ako je náš zbojník a tá je úplný opak. Mama ju môže nechať sedieť samú v kope hračiek aj pol hodinu.... a keď sa vráti je v rovnakej polohe, ako ju nechala... Proste dieťa a dieťa.
Píšeš, že nelozí... nemôže to byť spôsobené tým, že je v chodítku a proste nemá priestor na spontánny pohyb?
Náš už chodí za jednu ruku, takže čakám každým dňom, kedy sa pustí a bude chodiť... a to ešte len vtedy bude rošambo 😀
@jenie123 no konecne prud 😉 vies aku dietu mi nakazala lekarka vcera ze len vodu!! ale to sa nedalo davala som jej mlieko moje lebo pytala sice potom vracala ale co snou.potom som jej dala trochu UM zatim moje a uz potom nevracala.ale to sa nedalo ju nechat o vode 😒 ted mi spi druhy spanok v kociku.dnes uz nevraca ale sa mi uz 2 krat straaasne pokakala.hnacku ma to mala naposledy ked mala 5 mesiacov take riedke odkedy ju prikrmujem mala uz normalne huste asi este z toho ze vracala ma take.na veceru jej zvyknem dat banan,jogusr.som volala lekarke povedala ze pomaly jej mozem davat jest uvidim ci nebude vracat.
nechystate sa s malou na dovolenku?
@basa23 aj my sme mali jednodnovu zvracacku a potom este tyzden hnacku(ale len slabsiu) a nechutenstvo. tu mali snad vsetky deti v okoli... :( mala nemala extra dietu, len som jej davala potraviny nenarocne na travenie a roztok do vody na doplnenie mineralov. aj ja a sestra sme to chytili, ale ja v miernej forme. toto som nasla na nete:
http://mojedietatko.webnode.sk/o-vsetkom-moznom...
dufam, ze je malej uz lepsie... 🙂
@basa23 - ano pokial vracia len vodu, hylak, ORS 200 od hipp, ryzovy odvar, mrkvovy dzus, ryzovy chlebik ci banan. Na druhy den mozes pridat mlieko - zarobene z polovicnej davky prasku, teda riedke alebo mlieko materske - to mozes davat aj ked vracia bez obmedzenia!
Problem s mliekom je v tom, ze v mliecnom cukre sa mnozia bakterie a ked je podrazdeny zaludok, ci creva, tak sa to len zhorsi. Takze ziadne mliecne vyrobky, ani jogurt. Ak davas cajik, urcite neslad. Ani granulovany caj nedavaj.
@anjelicek26 caj nedavam,len vodu jej davam pit.dnes som jej uz dala banan a ryz.chlebik chvalabohu nevracala z toho,a okrem toho uz ju kojim.inak som jej nic take nedavala radcej lebo sa bojim aby zas nevracala.doktorka povedala ze mam jej davat len vodu.,to sa mi zda na hlavu aby bola o vode len.
@basa23 chudatko male, to mala byt cely den len na vode.. ved to musela byt stale hladna.. na dovolenku sme chceli ist do talianska, len neviem ci nam to financne vyjde. ale urcite niekde na slovensko pojdeme.. vy planujete niekam ist..? mala mi dnes pekne spinkala aj poobede a o 20 bez placu zaspinkala v postielke.. tak urcite potrebuje 2 spanky.. dnes som jej robila na veceru krupicovu kasu, som zvedava na noc
@basa23 - len o vode sa neda a cista voda moc nepomoze, urcite skusit aj mineraly doplnat, tie najrychlejsie pri vracackach/hnackach straca. Na to su tie rehydratacne roztoky, ony su take slane... ja som to Maxovi davala striekackou do pusy, vzdy 5 ml, inak to nechcel...
No a dovolenka, my tento rok nic 🙄 3 tyzdne na Slovensku a 3 tyzdne v nemecku povinne rodinne navstevy, s tym akosi nic nenarobime. Ach jaj...snad aspon v juni niekam na tyzden k moru poletime, trosku oddychnut.
@basa23 my sme pri vracani nejedli len jednu noc a maly mal dost byt iba na vode.rano som mu dala ciste detske piskoty taky bol stastny.nam dali na pohotovosti buscopan inekciu a ta zabrala.synovec takto predtyzdnom skoncil na ifuziach koli tomu istemu.to sa mi nezda ze cely den byt iba na vode ved bude uplne vystavena chudiatko.ja by som radsej skocila na pohotovost .tak nam tiez mlieko zakazala ale suchy chlebik piskoty nemliecnu kasu a banan dovolili jest.
baby cistite detickam zubky a uz ste boli s nimi u zubara? znama mi hovorila, ze by sme uz mali ist, ked uz mame 4 zubky.. len vobec netusim ako ukaze zubky, ked ich nechce ukazat ani mne.. 🙂
@jenie123 - ak plánuješ pre svoje dieťa svojho zubára , tak najlepšie bude ak mu zavoláš a opýtaš sa ho kedy by ste mali ísť , sú dve teórie , o ktorých viem - jedna je tá , že keď už vyšli prvé zuby, má sa ísť , druhá - od 1. roku života , no a my máme tú prstovú kefku , párkrát sme to už použili, ale malá hryzie všetko , tak viac kúšeme ako čistíme a k zubárovi sa s ňou chystám v lete keď pôjdem aj ja na preventívku, teda vtedy sa opýtam keď tam bedem a podľa toho sa zariadim
@jenie123 my cistime od prveho zubku, teraz ma 8. najprv jej ich my, za hlasneho protestu a trhania nam kefky z ruk, pobehame (inak, aby som jej zase nekrivdila, pozlosti sa, ale pusu na tych par sekund nechat otvorenu), no a potom si cisti ona. ja si umyvam zuby s nou, aby mala co napodobnovat a uz sa jej to celkom dari, najma tie spodne si vie pekne vykefkovat 😀
a k zubarovi pojdeme az v juni 🙂
@miculienka @znamia dakujem baby.. opytam sa svojej zubarky a uvidime co mi povie.. aj davate pastu, ci len cistou vodou? mala ma kefku ako hracku, vzdy si ju dava do pusinky opacne..
@znamia mala musi byt rozkosna, ked si cisty zubky sama🙂
Dobre ranko baby
no mi noc katastrofa.isla spat o 21 45 az budila sa nespocetne krat.o 1 taku hnacku ze az po krk pokakana a vstavala o 5 30 poriadne ani 7 hodin nespala ked odratam zobudenia co bola hore 😒
@jenie123 snad krupicka zabere.mi ideme do chorvatska ale zacinam sa obavat ci to vydrzi v autosedacke.moj muz chcel ist lietadlom ale ja neviem ja som taky bojko stacilo mi 2 krat a koniec 😉 sak urcite nam to tiez len tak tak vyslo nanu 😉 si sa pytala na zubarku ja uz som volala mojej lebo tiezm i povedali ze uz mam ist a povedala mi ze az v 1 roku.zabrala krupicka? 😉
@anjelicek26 ved to sa mi nezdalo ja som nanu pozerala jak puk ked povedala ze o vode ma byt.to je na hlavu.uz nevraca ani vcera uz nevracala ale ma hnacky.myslis ze to suvisi s tym alebo moze zo zubkami.ak ma hnacky mam jej aj tak davat taky neaky ten dehydratacny roztok?a ved to je super 3 t Slovensko a 3 t Nemecko 😉 ja by som brala to Nemecko hned 🙂
@sofinka2009 ved prave o vode to sa neda,len ja mam taku cudnu lekarku ja som ju aj tak kojila a nenechala o vode jak malej vysvetlim ked chcela cuckat.sice vyvracala ale tak nie mozno vsetkol.teraz je uz ok len ma zas len hnacky uz nevracia.tak neviem ci to suvisi s tym alebo moze uz aj zubkami.zatial sme nemali hnacky pri zubkoch ale co pocuvam z okolia deticky mavaju hnacky pri zubkoch.
dobre ranko, tak my noc super.. kasicka zabrala, zaspinkala o 20, prvy krat sa zobudila o pol noci a do rana len 3 krat papala.. co sa nam strasne dlho nestalo.. 🙂
@basa23 tak to ste sa moc nevyspali, tak to bola len nahoda ta vcerajsia noc ☹ ja by som mohla lietat staaale.. 🙂 daj malej na tu hnacku banan, mrkvu a neviem ci moze aj biogaiu.. mne to tak radila pri hnackach lekarka.. inak vsimla si si, ze ked tvoja dobre spinka tak my o nicom a opacne..🙂 uz to tak pozorujem vyse tyzdna..
@jenie123 super som rada ze zabrala aspon si oddychnes konecne.musis jej davat kasicku vecer 🙂 no u nas to bola len nahoda ja som si to aj myslela ze sa zabudla budit casto 😉 hej to som si aj ja veru vsimla.no tak chvilku si nechajte tento spanok a potom mi ho posli aspon na 2 dni 😀 skusim zavolat lekarke co mi povie.aach najhorsie je ze aj uz od rana navstevujem wc snad to neni neaka crevna chripka ☹

@julianka777 rozmyslala som nad @basa23 brokolicovou polievockou.. Masko sme mali vcera - kuracie masko zo zeleninou a zemiakmi.. Nejako ma priserne boli hlava, tak sa mi vobec nic nechce.. ☹