icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 dakujeme 😀

basa23
18. máj 2011

@julianka777 tak to ano strasne to uteka kokso ze rok budu mat az neuveritelne ved len nedavno boli take malunkate 😒 a ted uz velke opicky rocne zachvilku 😀
@jenie123 tak to super noc 🙂 dakujemeee 🙂 zachvilku ti prespi aj celu noc tymto tempom uz mate o 100 % lepsi spanok 🙂

julianka777
18. máj 2011

@basa23 hej,len blaznovstva by vymyslali 😀

jenie123
18. máj 2011

@basa23 no len, aby to uz bolo..
@julianka777 @basa23 baby, ale naozaj, za chvilku maju rok.. kde su tie nase malilinke babatka.. 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 no,musime si zariadit asi daslie 😀

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 🙂 🙂 🙂 vies, ze by ja aj chcela.. Ale drahy mi vcera oznamil, ze druhe mat uz nebudeme.. ☹

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 to uz ako vobec? ☹ ja by som chcela aj dve este,ale musime si najst vacsi byt

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 vidis, my aj mame velky byt a budeme tu traja.. ja som chcela este jedno, ze by som isla z materskej na matersku.. no uvidim, ci nezmeni nazor.. ale uz si za tym stoji dlhsie.. ☹ jeeee, vcera som videla kraaaasneho potkana domaceho.. no uzasny bol, aj malej sa velmi pacil.. tak som nahodila, ze by sme s malou takeho chceli.. aj to mi nedovolil.. asi si ho donesiem domov a bude.. potom ho uz nevyhodi.. 😀 😀 😀

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 to ma mrzi,hadam si to este rozmysli🙂 my sme to tiez tak chceli,ze z materskej na matersku 🙂 nasej malej sa pacia vtaciky,hlavne papagaje 🙂

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 ked sme boli v zoo, tak mala strasne chcela rybicky.. doma mame pavuka a ten potkan by sa k nam super hodil.. 😀 vidis, papagaja mala este nevidela, takeho pekneho farebneho.. musime kuknut nejake dalsie zoo.. 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 to by ste mali doma pekny zverinec 🙂 ja veru ku vam neridem na nastevu,pavukov sa bojim 😉 my sa chodime divat do Maxu do zverinca na papagajov

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 vies, ze niesi prva, co mi to hovori.. 🙂 ked k nam pride navsteva, ktora nema rada pavukov, pavuk ide do spalne.. 🙂 a vies aky je krasny.. ked najdem foto, tak sem hodim.. 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 a Stelka sa ho neboji?

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 neboji.. tak ja ho nepustam, ani si ho nehladkam.. on ma svoje terarko a tam je, dam mu vodicku sem tam cvrcka.. cvrckov sa viac bojim ako toho pavuka.. 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 sa bojis cvrcov?🙂 kazdy sme iny 🙂my sa hadam vyberieme von,keby mi este konecne nabehne materska,tak by som aj isla po obchodoch pokukat

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 my dnes ideme.. no drahy mi volal, ze ide do Skalice z roboty a ze nas zoberie.. Ideme si kupit konecne vchodove dvere.. uz tu byvame 2 roky a este stale ich nemame.. 😀 a kym si on pojde vybavit svoje veci, budeme s malou rajzovat.. 😀 a mozno aj nieco nakupime.. 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 tak si aspon vyletik spravite 🙂 krasne fotecky si dala,som kukala🙂 mala uz takto sama chodi?

jenie123
18. máj 2011

@julianka777 dost casto chodi sama.. najviac teda doma.. doma chodi len v ponoztickach a to jej ide, chodi a chodi.. vonku v topanockach jej to ide horsie, ale ide.. snazi sa.. 🙂

basa23
18. máj 2011

@julianka777 este ti nenabehla materska to ti tak neskoro nabieha?som myslela ze kazdemu 14steho nabieha.to je svinstvo 😒
@jenie123 no ja som chcela druhe ale az tak za 5-6 rokov,ale aj moj povedal ze uz nechce dalsie.ale moj neni zas taka palica on sa da ukecat ked ja nieco chcem 😉 tak uvidime 🙂 aach zachvilu tu bude vivi jedina co nechodi 😀

zhrkz
18. máj 2011

Ahojte baby, čítam vás a kukám, že už podaktoré začínate odstavovať, že máte problémy so zubadlami, neposedníkmi a tak 😉

My sme tie zúbky prešli celkom hladko, boli sme práve na dovolenke v Tatrách, keď sa mu prerezali zvyšné tri horné. Na dve noci (keď sa podchvíľou budil s plačom, predpokladám, že od bolesti) som mu dala trošku nurofenu (menej ako predpísaná dávka) a bol pokoj. Teraz máme 4 horné a dva dolné a malý strašne škrípe zubami 😝. Jazykom sa čuduje, čo mu to tam rastie 😀

Čo sa neposednosti týka, asi najlepší recept je vypustiť dieťa vonka, tam je toooľko nových vecí... Náš krpec ešte sám nechodí, ale na šmýkačku už vyliezť vie. Takže vyfasoval tepláčky na zašpinenie a predratie a lezie po kolenách aj po vonka. Lezie kam chce, postaví sa pri tom, k čomu dolezie. Strašne sa mu páčia ostatné deti na ihrisku. Už ani kamienky nepapá 😀. A samozrejme, že som mu vždy v pätách.
Tiež som si všimla, že ma akosi viac potrebuje (separačná úzkosť), ale to súvisí práve s tým osamostatňovaním a objavovaním sveta.

Rozhodla som sa, ze odstavovať ho ešte nebudem, hlavne nie teraz na leto, keď je potrebný zvýšený príjem tekutín. Materské mliečko mám stále so sebou, takže keby ho chytil smäd nie je problém. Nič iné totiž zatiaľ piť nechce, resp. nevypije v dostatočnom množstve (max. poldeci vody za deň, skôr len pár hltov zo šálky/PET fľaše). Pred spaním sa kojíme, v noci si našťastie pýta len raz, a potom ešte ráno - bez kojenia nemôžeme začať deň 🙂 Cez deň si občas vypýta, občas mu ponúknem sama, pije skôr od smädu, lebo napapať sa vie poriadne tuhej stravy.
Takže tomu nechávam voľný priebeh, uvidíme čo bude neskôr.

Prajem vám, nech vám ratolesti robia radosť 🙂 a poteším sa, keď budete písať vaše skúsenosti.

anjelicek26
18. máj 2011

@basa23 - neblazni nas ani len krocik pri nabytku nespravi, ani za ruky, ani nijak inak, nehrozi ze by sa najblizsie tyzdne rozchodil... stvornozkuje ako sarkan, co je na rozvoj mozgu a motoriky aj tak dolezitejsie 😀 Rovnovahu udrzi, aj chvilu postoji sam, tak to neriesim. Aspon ho nenahanam.

@zhrkz - my odstavujeme od 8 mesiacov, mala som tam 8. zapal prsnika a proste som to vzdala, zdravie mam len jedno, odvtedy ficime tandem flasa/prso, teraz uz cucne len rano z prsa a v roku my koncime. Zubkov ma 8 a od vcera mu vybehli zasa neskutocne vodove sople, takze nam idu dalsie, uz aby boli vsetky vonku , nervy mam na to - a on tiez 😝

anjelicek26
18. máj 2011

Som sem tusim dlhsie fotky neprihodila, nas zabiak 😀

zhrkz
18. máj 2011

@anjelicek26 Au. Ja mám našťastie relatívne bezproblémové kojenie - až na pár boľavých hŕč, ktoré som rozmasírovala a malý následne vytiahol...
Ad foto: Krásny žabiačik blonďavý 🙂

julianka777
18. máj 2011

@jenie123 tak ste dost sikovny 🙂

julianka777
18. máj 2011

@basa23 no mne to chodi kazdy mesiac v iny den 😒 uz mam na to nervy,ako keby si nemohli dat ku kazdemu menu datum poslania

angie267
18. máj 2011

@basa23
@julianka777 Andrejke a Vivinke vsetko najlepsie 😅

julianka777
18. máj 2011

@angie267 dakujeme 😀 😀

basa23
18. máj 2011

@zhrkz to mas stastie ze ti tak pekne spinka ze len raz pyta papat,moja pyta aj 5 krat za noc a neoklamem ju ani s flaskou vody nicim 😒 ja som tiez bola rozhodnuta odstavit ale zial moja je zavislak tak to odkladam 😀
@anjelicek26 jeeezis aky je krasny a nedherne ocka 🙂 super tak nebudeme sami co tak neskoro zacneme chodit 🙂 ja viem uz nato zacinam kaslat ved zacne ked sa jej bude chcet ved v zivote sa toho tooolko nachodi 😀
@julianka777 mne to chodi jak hodinky 14steho.to je dobre na prd ked ti to hoc ktory den posielaju by som tam skusila zavolat lebo by to malo chodit pravidelne.
@angie267 dakujemeeeee 😀

julianka777
18. máj 2011

@basa23 no ved asi ide o bankudokedy si to drzi,lebo minuly mesiac som tam volala,ze oni maju ako kraj to posielaju v jeden den vsetko ako prikaz,takze banka si to musi drzat asi 😒 😒

basa23
18. máj 2011

@julianka777 tak potom neviem.lebo co mam kamosky a maju ine banky chodi im 14steho