Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Chcem sa opýtať, ako rozprávajú vaše detičky? Resp. aké zvuky vydávajú? Viem, že sa to ťažko opisuje textom 🙂, ale zaujíma ma to, lebo mne sa zdá, že náš krpec je voľáky tichý, moc toho nenabľabotá.
Za zvukmi sa otáča, aj za tichými, inštrukcie rozumie, ale nebľabotá. Žiadne mama, tata, neviem, či na to ešte nie je skoro..
Občas vraví ba-ba-ba-ba-ba... a keď je veeeľmi zle, tak kričí AMAAAA medzi plačom alebo EEEMM. A piští a plače, keď sa mu niečo nepáči alebo kňúra, keď sa bojí. Alebo si vraví len tak také neučité AAAAA. Keď ho niečo zaujme alebo ukazuje na niečo, tak urobí krátke A.
Vie ukázať posunkami, napr. svetlo, strom, ako sa má. Aktívne nadväzuje kontakt aj s úplne cudzími ľudmi každého veku a pohlavia - zakývaním na nich, úsmevom, že by mu vrch hlavy odpadol keby nemal uši.
Tlieska, tancuje ručičkami keď si spievame, napodobňuje pohyby tela, sám začína hru napríklad na skrývačku, len je pri tom proste poväčšine ticho... Ani brm brm, alebo nejaké hry s perami, prskanie alebo tak. Trošku sa bojím, čí sa rozhovorí.
@julianka777 mne chodi rodicovsky 16-teho. pravidelne.
@zhrkz aspon vam baby chodi pravidelne 🙂 ja sa nemozem ani spolahnut na to
@zhrkz nasa blabotala tak pred mesiacom a pol,teraz len vidava zvuky,eee ,aamm a podobne,vie poslat boztek,ukazat ako sa ma,da ti tapa ruckou,ukaze aka bude velika...len ona je taka leniva na totoukaze to len ked chce ona 🙂
@julianka777 aj mne chodi 16- teho presne kazdy mesiac.
@zhrkz aj nasa sa hrava na skryvacku a hrozne ju to bavi a pritom vydava rozne zvuky jaci, krici a blaboce tou svojou recou, je velmi komunikativna, cestou v kociku tolko toho narozprava az sa kazdy otaca 😀 😀 zacina opakovat - zopakuje mama, tata, auto- to povie "ato" 😅 ukazuje aka je velka, schovavat sa vie ked jej poviem, tapsame, vie ukazat kde ma ocko,nosik, vie dat pusinku 😀
dnes je tu nejako mrtvo, vsetky behame po vonku ked je tak krasne 😵 nasa zabka uz spinka boli sme si zaplavat, trosku na ihrisku, na zmzlinke a hned bol vecer 🙂
ahojte kocky.. prave pozeram modre z neba, zasa budem celu dobu plakat.. Stellka mi uz spinka, manzel je na pive.. budem mat pekny, uplakany vecer..
baby dlho som to nebola,ja vzdy tak obcas nakuknem..tak ma zaujma ze ci vsetky tie vase deturence chodia , ci uz za ruku alebo bez ruky....Lebo ten moj lenivec,urobi par krokov ked ho drzim za ruky,ale tlaci sa na zem a chce lozit a lozit a lozit....vsade po byte,stavia sa ku vsetkemu aj sa stvera hore na skrinku ale chvalabohu to nedokaze lebo by sa hned pekne udrel...a robi zle furt, to co poviem NONONO tak to ho zaujma...ked poviem paaaali tak sa zlakne neda tam rucku ale neda mu to nacahuje sa ale nepolozi ruku,hovori mama ,dada , brm brm je auto...ale nechce tlieskat rukami, papa obcas sa mu podari a to je tak vse...nerozpravam mu stale dokola veci cely den,ci mala by som?
Je to asi blbost porovnavat,kazde dieta je ine, viem ze sa kazde nauci raz chodit aj rozpravat , 🙂 len ma to tak zaujma ze co tie vase deti .
a nema ani jeden ZUB :D to ma po mne ,mne vysiel prvy az v 13mes presvitaju mu dva hore a dva dole ale nic ...
@adamala - nas neurobi ani krok, ani za ruky ani nijak inak, lenivec nie je, lezie vsade, zatial mu to staci... kyvat vieme, aj tlieskat, aj ukaze aky je velky, da pusu, skova sa a podobne kraviny, ale nejake svetoborne to zasa nie je... snazim sa na neho rozpravat non-stop, aj ked nie vzdy sa mi to dari...inak sa rozpravat nenauci...
Videjko z dneska...
https://www.youtube.com/watch?v=Peh0UxGZHg4@anjelicek26 no ja som to myslela tak ze je lenivec na tie kroky a chodenie,ani za boha 🙂 len sam si lezie a to nonstop furt proste vymysla nieco,tiez je aktivny az moc tak som aj cakala ze bude chodit skoro ale nie...tlieskam jak na hlavu furt tap tap tapusky skeri sa a lubi sa mu to ale sam to nerobi...varila mysicka kasicku to sa mu paci velmi presne vie ked ho zacnem steklit a uz zmuri ocami, tancuje na pesnicky,to je teda show to tancovanie ...no na pusu som aj zabudla to da aj on...
Myslis tym skovavanim,ze zalezie niekde? alebo to myslis tak ze si da cez tvar vankus alebo plienku ..
No nic idem teda sa tomu krpcovi viacej venovat aby sa rozrozpraval, ale inak tvoja Saska sa rozrozpravala tak ako ostatne deti? narazam na to ze je tam viacej cudzich jazykov..ja si myslim,ze moj maly bude mat chaoz trosku...ja sa snazim po slovensky stale ale ujde mi aj anglictina, a muz tak ten to pletie jedna radost. Lekarka mi vravela ze nech sa nezlaknem ak zacne neskor hovorit , lebo vraj deti co maju viac ako jeden jazyk doma tak si v tom potrebuju urobit poriadok.
@anjelicek26 dokukala som tvoje video,no presne jak keby som nasho videla a pocula 🙂 toto iste, jasenie sa v posteli ,jak na baterky a ja len strihnem aby nespadol...pero to je jeho, dozadu hlava a vymysla ,potom sa tresne lebo blbne 🙂 Este aj ta rec,by si rozumel s Adamkom,lebo znie to ze rozpravaju rovnakou recou
@adamala - Saska do 2,5 rocka nehovorila viac ako 5 slov kedze vyrastala dvojjazycne, v tomto bola fakt strasne spomalena... potom zacala cele vety hovorit a cisto...
@anjelicek26 Ok, takze to mozem cakat aj ja,aby som sa nelakala :D ale zvladnut to zvladne nie??? no co mu ine zostava.
@adamala - zvladnut sa to da, aj ked to chce fakt byt o tom vnutorne presvedceny, Saska dnes po slovensky sice rozumie, ale nerozprava, rozprava aktivne nemecky a anglicky. Ale aspon rozumie, viacej po nej nemozem chciet.
@anjelicek26 No uvidime ako to dopadne s nasim Adamkom. To je uz na nom,urobim co sa bude dat aby si pokecal s babkou 🙂
dobre ranko kocky 🙂 aku ste mali noc?my hruza,kazdu chvilu sme boli hore a uz od pol 6 nespime 😒
dobre ranko
@julianka777 tak mi sa pridavame k vam.. my sme tiez od pol 6 hore.. 🙂 tie baby naozaj drzia spolu.. som zvedava ako spinkala Vivi, ci sa k nam tiez prida.. 🙂
@basa23 aku ste mali noc.. my celkom v pohode.. 2 krat papala, ale to vstavanie, ma zabije.. 🙂
@jenie123 dobra partia je z nich 🙂teraz zadriemala,som zvedava do kedy
@julianka777 tak to Stella je uplne cula.. naucila sa vyliezt na postel stale na nu vylieza, strasne sa jej to paci, najhorsie je, ze uz dole nevie.. dokial ju nenasmerujem tak ide dolu hlavou.. ona sa mi raz tak strieska.. ☹ dufam, ze aj ona bude do hodinky uz spinkat.. este nevyzera, ze by sa jej chcelo..
@jenie123 aka zlata 🙂 nasa vie zliezt,ale vyliezt nevie 🙂
dobre ranko
@adamala no moja chodi za ruky,aj ked tlaci choditko pred sebou,aj okolo nabytku a urobi tak 5 krokov sama.a rozpravanie hm ziadna slava mama,tata,baba,hoi,choi(neviem co tym chce povedat) 🙂 ,ukaze papa,tap tap,schovava sa ale to je tak vse 😉
@julianka777 mi noc ok bola hore asi 4 krat ale tiez buntosi od pol 6
@jenie123 haaa tak aj mi sa hlasime k pol 6.ale ja tomu nerozumiem isla spat az o 10!!! a takto skoro vstava to je to ona vidi svetlo cez zaluzie a uz mi nechce spat tuto noc dam na okno neaku plachtu alebo co 😉 mi hore 4 krat no dalo sa 😒
@basa23 o vravim ze su to male partacky 😀
@basa23 nasa je tiez hore, ked zazrie svetlo, tiez som hovorila, ze dam na okno nieco, aby nic nevidela..
@julianka777 mali by sme sa to od vas naucit.. 😀
a co sa tyka nasej vyrecnosti a sikovnosti.. no vie mama, tata, baba, od utorka cici (na macku) papa, a vie urobit papa, tapusky, vie sama spravit indiana a to ked som ju ucila poslat pusu, tak vzdy urobi indiana.. 🙂 a tancujeme a hoblipilkujeme.. a samozrejme, ked chcem, aby nieco ukazala, tak to nechce.. urobi to ked sa chce jej.. 🙂 a tiez sa schovavame..
@adamala mne vysiel prvy zub v 14 mesiacoch.. 😀
Dobre rano vsetkym. Straasne dlho som tu nebola. Akosi nestiham.
Citam, ze aj vase deticky vsavaju skoro rano. Nasa vstava kazde rano o piatej a je jedno o ktorej ide spat. Vacsinou uz o pol osmej spi. Od minulej soboty som ju uplne odstavila. Bala som sa ako to zvadneme, ale vsetko v pohode. Zacala spavat celu noc 😵 , sem tam sa jej stane ze sa raz zobudi ale do minuty zaspi.
Elissa vela slov nepovie tak mama, ham a potom blabota po svojom. Vie urobit papa, tapi tapi, indiana, dat pusinku, ukazat svetlo, ukazat ocko a nos, tancuje, vie urobit ako robi kravicka a od 2. maja zacala sama chodit.

@basa23 si to zalezi od mestas,alebo kraju