Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jenie123 Ano tak si teda lepsia ako ja 🙂 uvidim ci ma Adam predbehne , ale vyzera smiesne bez zubov,minule sa hral s dievcatkom v jeho veku ta plne usta zubov a on taky bezzubec 🙂 kazdopadne ma nehrizol pri kojeni ked som kojila a nehryzie ma teraz ,lebo nema cim ale dasnami to tiez pekne vie stisnut, to ma akoze bozkava objima ma a zakusne sa mi do ramena, stipe mi chrbat ked sa nosi na rukach len tak akoze medzirecou a natahuje ramienko z podprsenky,kazdy den nieco nove vymysli.
@basa23 No moj urobi tych par krokov ked kope do lopticky ale asi zistil ze lozenie je jednoduchsie tak sa stale tlaci na zem, dufam,ze jedneho dna na to dojde ze sa musi chodit a nie liezt.
Ale dnes rano ma prekvapil chodi okolo nasho okruhleho stola v obyvacke a okolo posteli si prekracal . 🙂
baby a to ako sa vam tie deti schovavaju,celkom tomu nechapem, akoze sa schovaju ked im poviete schovaj sa ci jak?
@jenie123 Aha to som si aj myslela ze robite ,lebo to robim aj s nasim Adamkom 🙂 takze takato schovavacka,neslo mi do hlavy ze sa schovavaju same deti po byte, to su este male na to nie? 🙂
davas malu Stellu uz na nocnik? ja som mu kupila pred 2dnami,a uz tam raz nalozil,viem presne kedy rano pusti do plienky tak ho tam posadim pustim rozpravky a sedi , vycikat sa vycikal tiez,tak uvidim ci sa to nauci ...mame na to dost casu. Je to strasne smiesne jak tam sedi ,taky je zlaty a potom tu chodi s holou prdelkou a otlacenou od serblika 🙂
@adamala 🙂 no pekne je sikovny Adamko, rychlo sa naucil.. no ja som ho este nekupila, ale uz sa na to tesim.. u nas je to vzdy inak, takze by tam chudatko musela sediet staaaale.. ale vobec si neviem predstavit, ze tam bude sediet, lebo ona neusedi nikde.. ale musime skusat, dnes sa asi po nejakom nocniku pojdem mrknut..
@jenie123 Vies co to bola nahoda asi 🙂 ale vyskusam to vzdy rano a ked nie tak nie...a ked sa podari tak snad to pochopi ked sa to bude opakovat, neviem. On je vies jaky aktivny, neobsedi vobec ani na mne ked sedim niekde v kaviarni tak to je uz v podstate pase, nechce byt v kociku stale by lozil,teraz daj ho na dlazku lozit kde vsetci chodia v shopping centre,ale niekedy uz kaslem na to dam ho potom mu utrem ruky a hotovo, chodit to urobi par krokov za ruku a hned sa pyta dole, pripadne zacne to je klasicke mrncanie v kociku ,neni to ani plac ale take neprijemne monotonne a dovtedy bude pokial ho nevyberiem z kociku 🙂 a to vydrzi aj hodinu ,ja mam pevne nervy nepovolim hned ale dlho sa to neda ignorovat .
Cize som sa tiez bala ze ako obsedi,ale ma taky serblik ktory ma take uchytky v predu ako na bicykli a taku veliku gulu ktora sa toci ,v podstate mu to blokuje cestu von zo serblika a ma to ako hracku , neskor to mozes odmontovat tu prednu cast a ma len obycajny nocnik.
@adamala ja som chcela kupit nocnik ako stolicku, ale mas prvdu, ze ked ma nieco v predu, tazko odtial oddite a aj sa zabavi.. to by si mala vidiet Stellu.. U nas je to tak isto.. nevydrzi ani v kociku a dokonca sme isli vcera autom a nevydrzi ani v autosedacke.. stale sa dviha a chce ist odtial prec.. Stella uz chodi a chce byt stale na nohach, ked spadne, ide po stvornozky, je jej to jedno, len aby nebola na jednom mieste.. su to male opicky.. 😀 a to pred nedavnom, este lezali na jednom mieste a ledva otocili hlavickou.. 🙂
@jenie123 tiez ste pekne pokrocili s tym nocny kojenim. Drzim palce nech sa to podari ako chces. Ja som ju odstavila uplne lebo aj tak tri dni som cely den v robote od osmej do pol piatej a tak vypije UM aspon. Keby som bola doma urcite este kojim aspon cez den.
@adamala Ja davam malu na nocnik uz dlho. Kazde rano ju tam posadim. Uz pochopila na co je a vobec neprotestuje. Samozrejme sa este sama nepyta, ale chcela som, aby si zvykla. Ked uz tam nechce sediet tak ju nenutim zoberiem ju hned prec. Mame ho v kupelni a najdlhsie tam sedela asi 5 minut.
@jenie123 No sikulka ked chodi, dievcatka su vraj sikovnejsie 🙂 a asi sa to taha po cely zivot s nami hehehe
Keby som mu kupila obycajny nocnik tak mozno keby som mu pustila jeho oblubene rozpravky ale inak by sa hned postavil a ak by bolo nieco v nocniku tak by to bolo aj vonku 🙂
@mape Super, aj ja ho davam preto aby sa naucil casom..urcite sa pytat nebude ako ty hovoris,no v kupelke tak tam vobec by neobsedel v kupelke sa hned trepe do vani a chce pustat vodu,si myslis ze sa ideme kupat.
Cize jedine pred TV tak obsedi ,inak pochybujem ze by tam sedel.
@mape tak to sa ti ju pekne podarilo odstavit ja som skusala ale este som to nated vzdala ona nie a nie odstavit,je zavisla od ciciku straaaasne 🙂 sikulka je Ellisa moja urobi par krockov max 5 ale sama chodit nie a nie 😀 ale uz to tak neriesim zacne kedy bude chcet ved toho este nachodi 😀 ako v praci?mala v pohode to znasa ked nie si snou ten cas?
@adamala sikulko uz zacina zachvilu bude okolo nabytku,sedacky ti chodit 🙂 tak ze si nieco da na hlavu alebo utierku pred tvar a kym jej nepoviem ze kde je Vivi ? tak sa neukaze.nasa tak sa schovava 😉
@basa23 mas pravdu v zivote sa este nachodi 🙂 Urcite sa Ti ochvilku rozbehne, ze jej nebudete stacit. V praci je ok. Elissa je v pohode. Mam taky pocit, ze si to velmi neuvedomuje. Hlavne preto, ze je doma s ockom. Vystrajaju spolu, chodia spolu von takze pohoda. Len mna mrzi ked pridem domov a manzel mi povie co vsetko sa naucila tak vtedy mi je luto ☹ , ze nie som s nou. Ale aspon chodit zacala ked som bola doma aj ja 😅
@adamala no ako sedi na nocniku tak jej dam neaku hracku do ruky co ma do vane a hra sa s nou, alebo si sadnem k nej ved je to len na chvilku. Je v tomto zatial dobra a posedi. Horsie je to jej dat plienku. Vzdy mi utecie, kope nohami otaca sa. Musim byt velmi rychla, aby sme to zvladli.
Vravim, ze ostaneme posledny nechodiaci, u nas fakt niiic smerom chodenie 😀 Nocnik tiez nic, my sme tu vec este ani nevytiahli, nevidim v tom zmysel, pokial to dieta vedome neovlada ho tam cvicne - a to mesiace - davat sadnut. Vykakat sa ok da odchytit a kedze dieta cika kazdych 30 minut, tak aj cikanie, ale VEDOME to nie je. Dcerka bola jedna z prvych v okoli bez plienok, v 20 mesiacoch cez den a aj v noci - za tyzden sa oducila, ziaden trening, proste to pochopila (za tyzden), cikala uz len kazde dve hodiny, takze mala vyzrety mechur. Ak je to len kvoli setreniu plienok - no ja neviem - myslim, ze sa da zmysluplnejsie vyplnit cas ako vysedavanim na nocniku...
@mape tak ano ked je s tatinkom tak jej je super.lepsie nez keby mala by s niekym na koho nieje tak zvyknuta,este ze tak ma muz pracu ze zatial moze byt s malou kym si v praci 🙂 tak to ano trosku to zamrzi ale hlavne ze ti to potom ukaze co sa naucila 🙂 aj moja opica väcsinou spravi tie kroky pri tatovi 😠
@anjelicek26 ja len tak vhupnem sem necitala som celu debatu.. len chcem povedat , ze rocne dieta necika kazdych 30 minut 😉 pokial sa nenalieva cely den tekutinami (to aj ja chodim kazdych 30minut) cika raz za 1,5-2 hodky 😉 ked spi necika vobec (cez den) a najvacsie davky su tesne po zobudeni. naozaj nema vyznam davat dieta sediet na nocnik prave vtedy ked sa mu nechce, potom deti zvyknu na nocnik zanevriet. treba vediet na dietati spozorovat kedy na ten nocnik chce ist, dat ho tam, vycika sa a hra pokracuje dalej 🙂 u nas to funguje.. za den popisame 1-2 plienky.. a aj to vacsinou ked varim, alebo sa zahovorim, alebo aupairuje niekto z rodiny 😉 dokonca sa mi uz par krat stalo, ze som prisla pre malu po 3 hodkach k nasim a mala suchu plienku. ako nahle som ju dala na nocnik tak sa vycikala...
deti su rozne, niektore sa od nocnika naucia pomerne rychlo, niektore su este v 4 rokoch v plienkach. no pokial deticky naucime (najlepsie od narodenia) ze potreba sa da vykonavat aj inam ako do plienky, tak to potom naozaj funguje 😉
@zojec - dieta si to neuvedomuje podla mna, mas Barborku naucenu, ze sa cika ked ju posadis, ale nie, ze by ti ukazovala, ze idem cikat... mozno sa mylim... ale bola by to obrovska vynimka.... priemer oducania deti od plienok je okolo 2 rockov... a urcite to nie je len lenivostou rodicov 😉 A urcite mas aj uplne inu motivaciu ju to ucit, kedze latkujete.
@basa23 mame fakt stastie, ze to mozme takto riesit.
@anjelicek26 urcite tam malu nedavam kvoli tomu, aby som usetrila plienky a sediet ju tam tiez nenutim 😉
ahojte kocky..
tak dnes mame za sebou kraaasne pocasie, boli sme skoro stale vonku.. 🙂 Stella ako sa naucila chodit mi vobec nechce byt v kociku, vydrzi tam 10 - 15 minut a uz chce ist von.. Chce sa stale zdokonalovat.. 😀 😀 😀 ale tak je vecer unavena, ze strasne rychlo zaspinka.. uz spi od 8.. som zvedava aka bude dnes noc..
@jenie123 dufam, ze ti bude pekne v noci spinkat 😉 Musela sa poriadne unavit tym chodenim. Ja sa na nasu nemozem vynadivat ked chodi. Je to take zlate. Boli sme dnes Elisse kupit topanocky take viac otvorene na teple dni, lebo ma iba take botaskove a poti sa jej tam nozicka. V obchode sa ma pytali aka je stara, lebo sa im zdala malinka a ze uz chodi. Ona je taka malinka opicka.
@basa23 nieco mi hovor o sladkostiach. Jedla by som stale 😅 , ale musim si davat pozor. Drzim palce, aby aj Viv pekne spinkala 😉
dobre ranko
@mape predtym som jedla sladke dost ale ako kojim dvojnasobne som od nich zavisla 😀 spala super len 2 hore 🙂
@basa23 ako ste spinkali?mi super len 2 krat bola hore a potiahla aspon do pol 7 ze uz o pol 6 nebuntosila.boze mna ide slahnut uz 3 dni mi nekakala ja uz neviem co jej dat na kakanie.lekarka vravi ze je to ok tym ze kojim ale mna to sere ked vidim ake ma nadute brusko 😠
dobre ranko,
@basa23 o sladkostiach to velmi dobre poznam.. ja som skorej vobec sladke nejedla, teraz musim staaaale.. 🙂 no krasne ste spinkali.. nasa isla spat o 8 a vstavala o 7, ale noc.. stale chcela pit.. buntosila, prehadzovala sa, davala som jej aj vodicku.. no nic.. ale dala som jej len 3 krat.. keby som jej dala vzdy keby chcela tak by sme skoncili opat na 10.. ☹ ale inak tuto noc bolo u nas straaasne teplo.. bola aj dost smadna.. ☹ my kakame kazdy den.. od tej doby co davam malej prikrmy sa nam mozno stalo 2 krat, ze sa vykakala az na druhy den.. skus jej davat nieco slivkove, hruskove, Stella pekne kaka aj s jogurtov.. ten papame kazdy den.. ma ich strasne rada.. ked bola len kojena, tak sme kakavali aj raz za tyzden..
@mape aj ja sa rada kukam, ked mala chodi, je taka zlata.. zozrala by som ju.. od vcera sa zacala pekne vstavat.. nemusi sa uz nicoho prichytavat.. no podarena.. 🙂 🙂 aj nas sa pytaju kolko ma Stellka, ona je tiez velmi drobnucka.. kolko meriate a vazite.. mala ma 7700g a 72,5cm..
dobre ranko....
@basa23
@jenie123 môzte zavidiet... 😀 syna som odovzdala babke a mam den pre seba.... 🙂 ale noci nam uz zavidiet nemusite...strach a hrôza...furt sme hore...a reeeeeeeveeemeeee ako o zivot...lubime zuby...a pritom nikde ziadny...skusala si na kakanie mast na vetry?nam vzdy zabrala az sa z nej pototo....
co sa tyka serbla my tiez chodime uz skoro dva mesiace...mame minimum pocikanych plienok a prevazne ziadnu pokakanu...jasne nepytame sa na serbel a plne chapeme na co serbel je...ked sa mu chce nieco tam robit v poho si sadne vycika vykaka a vypyta sa von...ked sa mu nechce ani cikat ani kakat tak mi nan ani nesadne...a trochen sa zaciname pytat kakat...zacne uplne ze tlacit ze mam pocit ze si az dusu vytlaci, kedysi by bol hned pokakany ale teraz uz nie pocka pokiial ho tam posadime...my to robime hlavne preto ze sa nam stale ritka zaparovala...a odkedy nekakame do pleny mame to ok...a mame to aj kvôli setreniu financii na plienkach...kazda plienka je len k dobru...
@jenie123 praveze u nas je ked bola cisto kojena kakala kazdy den max na druhy den tak neviem v pondelok idem na poradnu skusim sa jej este raz spytat ale urcite povie ze je to ok 😒 jogurty jej aj ja davam nie kazdy den tak kazdy druhy ako kedy ale ani to nepomohlo.skusim jej teda dat nieco slivkovkove alebo hruskove ci zabere 😉 nechavas malej otvorenu vetracku v noci aspon kusok mozno by sa jej lepsie spalo vonku uz nieje taka zima ani v noci moze byt ze z tepla sa ti tak budila.
@matkaasebko aaach aj ja chcem taky den ty sa mas 😀 aa z aj k vam prisli zle noci to mi je luto 😒 snad ich nebudete mat dlho 🙂
@basa23 to veru mam ...uz len keby mal kdo za mna upratat poprat pozehlit. sebkovi komodu vytriedit...tak by bolo uplne idealne.... 😀
@basa23 uz som uvazovala, ze odtvorim okno, ale otvorila som dvere a v tej druhej miestnosti bolo otvorene okno.. tuto noc otvorim uz v spalni.. a snad sa jej bude lepsie spinkat..
@matkaasebko to sa ti pekne naucil.. musime vyskusat.. 🙂 ani mi nespominaj upratovanie a hlavne zehlenie.. mala by som toho tolko porobit a tak sa mi nechce.. Mala mi zaspala a ja tu lezim na sedacke, klikam si a kukam telku.. idem si spravit dalsiu kavu a skusim nieco porobit.. ale pochybujem, ze sa mi bude chciet.. 😀
@jenie123 ani mne sa nechce ani postavit...ale keby som si aspom tak prat dala nech sa perie...ale moja lenivost vyhrava...oci mi stahuje na spanok ze az...ale tak teraz mam vyhovorku byt na nete bo hladam bazen aky kukpit a za aku cenu predat harmoniku... 😀
@matkaasebko 🙂 tak tak, aj ja sa takto casto vyhovaram.. 🙂
a baby co dnes varite krpcom..? @matkaasebko teba sa ani pytat nebudem, kedze mas dnes babsku jazdu.. 🙂

@jenie123 tiez som mala z odstavenia strach, hlavne preto, ze zaspavala vylucne na ciciku. Cez den vela nechcela cicik az tak okolo tretej pytala. Zacala som postupne pred troma tyzdnami. Najprv som ju odstavila od vecerneho mala vobec nechcela flasku tak pila mlieko zo stamprlika a o paru dni zobrala aj flasku. V noci ked sa zobudila tak som jej z poharika dala iba vodicku aj ked dost protestovala. O dva dni pochopila, ze v noci dostane iba vodicku tak si asi povedala, ze sa jej preto neoplati vstavat a zacala spinkat az do rana. Rano som ju vzdy kojila, ale od soboty ma uz aj rano flasku. Mala to prijala lepsie ako ja. Mne aj slza vysla ked som jej davala prvy krat flasu aj rano ale uz som v pohode. Stelka je velka sikovnica, vlastne vsetky junovciatka su sikovne.