icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

matkaasebko
20. máj 2011

@jenie123 ale uz som pokrocila a dala prat... 😀 a nasla som aj bazen...tak teraz len volam drahemu ze kolko penazi nam este chyba a nech zisti od jeho mami kolko nam da k narodkam...nech sa vieme zariadit.... 😀a sebko ma naobed zeleninu maso a zemiaky...ako vzdy.... 😀

jenie123
20. máj 2011

@matkaasebko aj ja som dala prat.. 😀 a malej varim zemiakovu kasu s kuracim maskom.. Sebi papa stale to iste, ine mu nechuti? a aky bazen idete kupovat, nejaky pre maleho ci velky aj pre vas?

matkaasebko
20. máj 2011

@jenie123 sak ja neviem co mu uz davat...ako vzdy tam ma iny druh zeleniny ...mu striedam brokolicu mrkvu spenat karfiol petrzlen kalerab...a este to velke smrdlave...keby ja vedela jak sa to vola...dava sa to do polievky...a pak ma k tomu maso...to mu striedam kuracie a morcacie...sem tam z hovadzieho navarim polievku...a obmienam mu k tomu prilohy...zemiaky, ryza, pohanka, sem tam cestoviny ale tie mi vypluva...sak ja ani neviem co ine mu dat...a este mavame brokolicovu polievku, spenatovu to ked mame bezmasity den..ked chcem zmenu dam mu vyzivu...ako ja viem ze je to stale dookola to iste...ale ja vôbec neviem co mu dat...cuketu nechcem bo domacu nemame a hentie kupovat ee z cvikli sa mi vyhadzal...fazulu a sosovicui som este neskusala...ty co davas nech sa inspirujem???

kuriatko33
20. máj 2011

@matkaasebko ahojček,trochu neskor odpiseujem,ohladom chorátska,ako je uz pekne pocasie,tak sme stale vonku a neni cas na net) 🙂 ano chceme ist s dietatom

basa23
20. máj 2011

@matkaasebko ja som dnes zahajila ze nic nerobim vcera som upratovala nemusim kazdy den 😀
@jenie123 mi mame dnes zltkovy den takze zemiak a zltko papame 😀 ted som malu uspala mi nechcela ist spat.podla mna sa jej bude lepsie spinkat ak by bolo chladnejsie to je prinajmensom potom v noci zavret 🙂

matkaasebko
20. máj 2011

@kuriatko33 to poznam aj my sme tam furt...od rana do vecera...ved tam je najlepsie.... 😀 treba hladat piesocnatu plaz...tych je v chorvatsku malo...my sme mali v meduline...a to bolo ozaj tak pre male deti bo voda tam sla pomaly furt po kolena, ziadne vlny...ako dospely si to tam moc neuzije my sme tam boli raz a aj to sme nechodili na piesocnu plaz ale do takeho zalivu a tam bolo ok...len som vliezla do vody iba v topankach a hned bola hlboka... ale pre krpana fajn...nevyhoda neboli tam slnecniky...ako ja som kazdemu z malymi detmi odporucala taliansko...bo si myslim ze to je idealne je tam piesocnata plaz, slnecniky, voda ma pozvolny vstup do mora neni su tam jezkovia meduzy...- v chorvatsku sa najdu castejsie...ale pokial mate plaz s jemnym strkom tak to je este celkom ok...

matkaasebko
20. máj 2011

@jenie123 nooo a bazen chcem veliky....457x122 nech si to uzijeme vsecia traja... 😀
@basa23 ja uz musiim bo drahy ma komanduje ze tu mame jak keby bomba padla...bo ja som pri malom posledne dni nestihala vôbec nic...bo to furt iba jemu sa venovat...a uz nemôze byt ani v ohradke lebo sa mi aj s nou dokaze prekotit...a v bezke uz ma na male aby vyskocil....

mape
20. máj 2011

@basa23 pekne ti mala spala. Na to kakanie skus tie slivky. Nam sa stalo iba raz, ze kakala na treti den. To som uz stresovala. Dala som jej susene slivky. Troska som ich povarila a rozmixovala do zeleniny a vysledok, ktory som ocakavala bol za chvilku tu 😀
@jenie123 je mi luto, ze sa ti mala tolko budila. Urcite to bolo z toho tepla. Skus dnes otvorit to okno a budem drzat palce nech spinka lepsie 🙂 My vazime 7590g a meriame 70cm. My budeme papat zemiaky, zeleninku (brokolicu s baklazanom) a dam jej do toho zltko to uz dlho nemala
@matkaasebko aj ja ti zavidim dnesny den. Uzi si ho 😅 No a tie noci sa urcite zlepsia ked sa mu prerezu tie zubky

matkaasebko
20. máj 2011

@mape ja tie noci ani nejak moc neriesim...ved mi spaval vyse 2 tyzdnov pekne...takze som si oddychla az az... 😀

matkaasebko
20. máj 2011

ako baby keby ste videli kolko veci prave davam krpanovi prec co su mu male a nemal ich ani raz na sebe...ved to je strasne...a niektore ine deti si ani nemaju co obliect...boooze normalne mi to je luto....

basa23
20. máj 2011

@matkaasebko tak pekne upratuj 😀 jeeeeeej bazeeeen aj ja chceeem no ale v panelaku neviem neviem kde ho dam 😀 😠
@mape a to susene slivky?alebo normalne cerstve?strasne vzdy ma napucene brusko uvidim na poradni jej to poviem ved to neni mozne aby tak malo kakala.

matkaasebko
20. máj 2011

@basa23 sak na balkon.... 😀 vidis mas dalsi dovod pre muza preco ho ukecat na dom... 😀

mape
20. máj 2011

@basa23 susene jej daj. Urcite to spomen na poradni mozno ti nieco poradia aj tam
@matkaasebko aj nasej som vytriedila kopu veci a tiez niektore ani nemala oblecene. Kamoska bude mat dievcatko tak jej dam nech si z nich nieco povybera. Aj ja by som chcela bazen aj by bolo kde dat, ale tu v anglicku sa to velmi neopalati. Viac je chladno 🙄 ako teplo takze by sme ho velmi nevyuzili. To ich pocasie ach jaj 😠

basa23
20. máj 2011

@matkaasebko aaale kde ten uz nechce ani o dome pocut tak uz len mozem snivat ☹
@mape skusim jej teda dat pojdem kupi dakujem 😀

jenie123
20. máj 2011

@matkaasebko ja som myslela, ze papate kazdy den zemiaky, zeleninku a masko.. ja tiez neviem co varit.. uz som davala malej hrach suseny zlty lupany.. spravila som jej ho so zemiakmi a tak jej to chutila..
@mape tak to sme este drobnejsi ako my a to som si myslela, ze drobnejsie babo uz ani nemoze byt.. 🙂
@basa23 na balkon.. 😀 😀 aj my si dame.. 😀 ja malej davam aj vyzivu so slivkami.. susene som este nedavala a v pripade nudze doma mam.. 🙂
@mape @matkaasebko o veciach mi ani nehovorte.. tak mi niektorych veciciek je luto.. hlavne, ze jej stale nakupujem.. 🙂

basa23
20. máj 2011

@jenie123 ved nechas veci pre druhe ved mozno raz este budete mat 😀 no hej na balkon mame taky nafukovaci ale to by sme sa tam obe nezmestili tak aspon mala 🙂

jenie123
20. máj 2011

@basa23 drahy uz druhe nechce.. a mam tu jednu znamu a zatial jej skoro vsetky vecicky predavam.. mam doma aj vanicku a ked tak dame aj tu na balkon a vsetky moje kamosky maju doma bazen, tak budeme cele leto besedovat.. 🙂

matkaasebko
20. máj 2011

@mape vy to tam nemate bohvieco...u vas tak jedine dakde v dome kryty.....ja si vecicky odkladam pre druhe mozno raz ked motyka vystreli...a ked nie tak bud ich darujeme abo predame...este ze su zaracne sfukavacie vrecia...
@jenie123 ja som sa normalne ze zacala krotit s nakupovanim... 🙂 bo uz sa mi vôbec tolko veci na nho nepaci ako ked bol babo...a fakticky mi je to aj tak jedno bo vsetko mi zlikviduje na dvore...sak vzdy ideme domov ako svine...piesok hlina...teraz kd sa sam uci papat rukami...
@basa23 vymen chlapa.... 😀 mozes ist k nam s malou byvat a my posleme tvojmu muzovi moju svokru... 😀

matkaasebko
20. máj 2011

@jenie123 obmienam ale fakticky je to furt to iste...ale uz raz skusime sosovicu...len ked nechcem teraz moc pred dovolenkou uz skusat...radsej uz az po...aj teraz mi vola mamina ze sa jej maly z mlieka dogrcal...a to sa mne nestalo ani nepamatam...tak vôbec ani neviem v com to je...ci spravila ona nieco zle alebo to je nahoda...

mape
20. máj 2011

@basa23 nemas za co 😅 . Hlavne, aby to malej pomohlo. Daj potom vediet ci zabralo.
@jenie123 no nasa je take drobuliatko 😀 Ja som tiez bola taka drobunka a manzel sa narodil kilovy (predcasne). Neboj mozno ked mala podrastie tak ho prehovoris na braceka alebo sestricku 😉 pre malu.

mape
20. máj 2011

@matkaasebko no to mas pravdu jedine kryty, ale na ten miesto nie je takze vam budem tisko zavidiet 😀 Ja mam tiez veci zatial v tych sfukovacich sackoch. Ona bude mat septembrove babatko tak nieco jej dam a nieco odlozim. Nemame to ani velmi kde odkladat tak sa niecoho zbavim, lebo je toho nenormalne vela.

zhrkz
20. máj 2011

@adamala
@anjelicek26 U nas to s nocnikom funguje tak ako dospelak funguje so zachodom -> davam maleho na nocnik priblizne v takych situaciach ako chodi na zachod dospely = vzdy po zobudeni, pred spanim, predtym nez ideme von, ked sa vratime z vonka. Nocnikujeme potroske od mala - od cca 5 mesiacov, a teraz, ked spravi potrebu do nocnika, tak sam vstava. Ale pytat sa nevie a cika a obcas aj kaka do plienok. Je to o mojom pozorovani a sikovnosti dat ho na nocnik, ked mu treba.
Cielom nasho nocnikovania je to, aby si maly zvykol na to, ze si musi pocas dna vyhradit cas na vyprazdnovanie. Nie to, aby som sa zbavila plienok, lebo na to je este maly. Aj ked si uz co to uvedomuje.
Myslim si, ze ked ma dieta 2-3 roky, a este neokusilo nocnik, bude sa mu tazko odtrhat od hry kvoli tomu, aby slo cikat niekde prec, ked je pren jednoduchsie spravit to do plienky a neprerusit pritom svoju cinnost...
Kamaratka nasla knizku, s metodou na oducenie od plienok za 7 dni 🙂 (pre deti od roka a pol) Este som to necitala podrobne, len tak zbezne... ked na to pride cas, tak potom sa podelim o skusenosti.

matkaasebko
20. máj 2011

@mape ani ja neviem kde to budeme skladovat...teraz sa to este da...ale co bude o taky rok...ale raz ked bude mat Sebo svoju izbu tak to bude mat tam.... 🙂 a najvacsia haluz bude ked budeme mat pak dievcatko....ale sak znosi aj chlapcenske...

mape
20. máj 2011

@matkaasebko my ked nieco kupujeme a opytam sa draheho ci kupime neutralnu alebo dievcensku farbu tak on vzdy povie, ze dievcensku. Vzdy tvrdi, ze druhe bude tiez dievcatko sa zasmejem ked bude chlapcek. On chcel aj teraz dievcatko a druhe chce tiez. Ale na druhu stranu je to jedno hlavne nech su deticky zdrave.

matkaasebko
20. máj 2011

@mape môj chlap chcel zase chlapa...ze on nema chut si kupovat pusku na frajerov nasej dcery... 😀 ale ved presne ozaj na nicom inom nezalezi len na ich zdravy...ci sa naucia chodit a rozpravat teraz alebo o par mesiacov neskôr...to je uplne jedno...

basa23
20. máj 2011

@jenie123 ani moj nechce ale mozno tak za 5 rokov zmeni nazor 😉 tak to je super mate kde chodit kupat sa 🙂
@matkaasebko ok idem sa zbalit 😀

matkaasebko
20. máj 2011

@basa23 myslim ze ju keby tam mal tyzden aj to som mozno vela povedala tak by ti pak aj dom slubil len aby si sa vratila.... 😀

matkaasebko
20. máj 2011

baby inak poradte dake odrazadlo... cca do 25 eur...

jenie123
20. máj 2011

@matkaasebko my budeme mat taketo, ale je drahsie.. http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/33648
@mape @basa23 ja som chcela ist z materskej na matersku.. ak to nevyjde uz asi mat druhe nebudeme.. uz budem na to stara.. 🙂 a uz nebudem mat na to nervy..
@matkaasebko moj muz je taky isty, tiez chcel chlapca a ked mame dievca, tak ju bude strazit a nikam nepusti a to hovori, ze do 15 bude spavat s nami a po 15 s nim, aby si nemohla doviest ziadneho chlapca.. no bude to mat mala tazke, ale nastasie mamina jej pomoze.. 🙂

basa23
20. máj 2011

@matkaasebko tak to verim ani s mojou mamo nevydrzi dlho pritom ju ma rad len ona tak hlasno rozprava a to on salie 😀 kukni na bazare ja väcisnou odtial kupujem take veci.
@jenie123 haaa ze staaraa ty si blaazon.boze v dnesnej dobe rodia okolo 40r a v pohode. 🙂 chcete mat jedinacika?ja som sice jedna a nestazujem sa 😀