icon

Kaderníčka - trocha poctivosti by neuškodilo

rutyruth
13. okt 2021

No vytočena som na totalku. Ako ja chápem že situácia je kadejaka ale a už fakt neviem či mám na čele napísané že som BLBA, ale také šťastie mám na "poctivé" kaderníčky 😫😫😫. No včera som bola u jednej. Celý rok som si vymyvala vlasy, v lete nefarbila nech sa mi zosvetlia prirodzené lebo ich mám dosť suché. Sadnem k nej, ukážem foto svetlejšie od mojich. Ok, že dáme balayage prip niečo kde výsledok bude podobný. A výsledok? Hnedé s troška svetlejsimi pramienkami ktoré sú nebadatelne tmavšie, sedela som tam hodinu a pol zo všetkým a že 95 eur. No skoro ma vystrelo. Ako v pohode ja som rátala s podobnou cifrou ale že tam budem sedieť cca 4 hodiny a spraví to ako sa to má. Ešte dala poznámku že tam išlo veľa materiálu, pritom nemám dlhé vlasy a jediné čo dala bola farba, v alobalale som mala 3 pramene a Balayage sa robí na celú hlavu. Tak ako o akom materiále točila. Ako nič v zlom ale trošku počet poctivosti by neuškodilo. A to nie je prvá ktorá robí podobnym štýlom. 😭 Ospravedlňujem sa za výlev, ale musela som 😔

Strana
z2
kiwi3
13. okt 2021

@rutyruth tak to bohuzial funguje skoro vsade, ze si najprv musis nastudovat, ako sa co robi, aby si to mohla skontrolovat. lebo inak ta odzubu alebo spravia zle. neraz sa mi to uz stalo. hlavne, ked sa clovek chce nejak domoct svojho prava, tak musi vsetko nastudovat. smutne, ale je to tak.

anita6666
13. okt 2021

@rutyruth a prečo sa čudujem? Veď to je škola pre mentalov,čiže normalka

selu11
13. okt 2021

Príspevky si prečítam neskôr, ale napíšem ti čo sa stalo mne. Minulý rok v lete som si povedala, že chcem baleyage, bolo to moje prvé farbenie vôbec. Ku kaderníčke som prišla s fotkou, aby vedela akú mám predstavu. Žena na fotke mala ale bohužiaľ tmavší základ vlasov ako ja, kaderníčka si myslela, že to chcem úplne rovnako aj s tým tmavohnedým základom. Teda mi dala peroxid s potom veľmi tmavú farbu na vlasy, ktorú mi podľa jej slov "nechala pôsobiť veľmi dlho". O tom, ako mi podstrihla vlasy radšej pomlčím, bol to štýl Jágr 20 rokov dozadu... Ešte som jej niekoľko krát prízvukovala, že chcem baleyage, pretože sa mi nechce každý mesiac riešiť odrasty. Že chcem LEN ZOSVETLIŤ MOJE VLASY. A táto technika sa mi páči aj preto, že sa nedáva od korienkov (ešte som kojila a trocha som sa farbenia bála).
V salóne sa mi zdalo, že mu nechytil ten peroxid, nevšimla som si pod tým silným svetlom že mi dala aj tmavú farbu. Na to som prišla až doma. Takže o týždeň som išla inej kaderníčke ktorá ma ako tak dala do poriadku... Teraz si z toho doma robíme srandu, ale vtedy mi nebolo všetko jedno, suma tiež 90€.
Este mi povedala, že ten peroxid sa viac ukáže po umývaní, tak aj keď som videla, že to nie je svetlé ako som chcela, som si povedala, že asi ona vie a dám tomu čas, ale to som nevedela že mu dala tú tmavú farbu...
Takže úplne ťa chápem, snáď nájdeš niekoho kto ti to opraví a budeš spokojná 😉

rutyruth
autor
13. okt 2021

@kiwi3 ooch. To ide človeka šľak trafit 😫

rutyruth
autor
13. okt 2021

@selu11 😭😭 Veď ale to sú mega pálky dokelu. Veď za hodinu a pol skoro stovka? Ako keby to bolo mega super tak čert to ber ale vôbec to s predstavou nemá nič spoločné ak to nedajbože vlasy zničí 😡. No otrasné. Mňa tak minule tiež jedna kaderníčka v takej totálne diere v dedine, čo tam nič nie je ostrihala ale tak že len zničené končeky, umyla, vyfukala a že 30 eur. Za len fúkanie 10 eur. A to normálne v meste za toto všetko platím 15 e, max 20...

rutyruth
autor
13. okt 2021

Tak toto je za mňa TOOOP...

selu11
13. okt 2021

@rutyruth Veď to, že keby ten výsledok stál za to tak je to človeku jedno. Kaderníčka sama nešťastná, že to nie je také svetlé ako chcela, ja som ani netušila, že mi tú tmavú farbu dala. Lebo to taká maska, hentaka, stále mi čosi na tie vlasy babrala, ja že aká kúra poctivá vlasová. 4 hodiny som tam sedela. Povedala, že nech sa prídem ukázať za mesiac, keď sa to vymyje, a ak nebudem spokojná, na vlastné náklady mi to opraví, aj manžel ma posielal k nej reklamovať, ale ja som nemala odvahu k nej ešte ísť...
Podľa mňa ak prídeš k dobrej kaderníčke s tým, že chceš baleyage, ani fotku ti netreba, veď to má vedieť čo to je a ako to vyzerá. Inak neviem, načo majú väčšina toľko certifikátov po stenách..

rutyruth
autor
13. okt 2021

@selu11 haha, presne toto. Samy certifikát. Nuž, jedine že dcéra bude kaderníčka a potom snad budeme spokojné 🤣

miriam11
Odpoveď bola odstránená
alexk12
13. okt 2021

@rutyruth to tak väčšinu sú kadernícky kravy, a ešte k tomu tie mladé 20 ročne co sa tvária že ich vlastne obťažuje pritom ona nevie ani strihať ani farbit🤦🏻‍♀️

h2
13. okt 2021

@alexk12 Nooo, ja síce nie som kaderníčka a nie som ani mladá, ale toto sú silné slová, nemyslíš? Ty pracuješ ako čo? A koľko máš rokov? Ako by Ti bolo, keby niekto toto napísal na Tvoju profesiu a vek?

nikoll29
13. okt 2021

Presne ako ked tak si vyber starsiu. Co ti na na to povedat. Ja ked idem ku kadernicke dopredu ukazem co by som chcela a popytam sa aj na cenu, aby som priblizne veela, na co sa pripravit

rutyruth
autor
13. okt 2021

@nikoll29 no to som sa aj ja pýtala a aj som ukázala že čo chcem. A ani mi tak nespravila aj vzala 2x toľko 😭

rutyruth
autor
13. okt 2021

@miriam11 ja si takisto stále sama. Ale teraz som chcela mať viac odtieňov. A to som už nedala

oblecenie99
13. okt 2021

Ja som raz dostala od kolegynky darček - poukážku do pre mňa vtedy neznámeho salónu, tak som ju išla využiť, dala sa ostrihať.. ja mám trošku vyššie čelo, ktoré zvyknem maskovať takou "ofinou". Vysvetľovala som kaderníčke, že potrebujem ofinu, nie tú klasickú, ale takú do boku, aby ale nebola príliš krátka, ani príliš dlhá, lebo nosím okuliare, tak aby mi neliezla pod ne. No a kaderníčky sa všetky tvária vždy profesionálne, vždy, sebaisto a vždy tak, že pochopili moju prosbu a vedia, čo robia. Teraz, keď sa tak lepšie nad tým zamyslím, tak som v jej očiach videla taký záblesk neistoty, ale prikyvovala, že jasné, chápeme sa. Tak OK, okuliare dole, a poďme sa prekvapiť... no.... tak si predstavte ofiknuté vlasy vpredu do polky čela, takú krátku, že som ju nevedela pripnúť sponkou ani do boku, ani hore. Katastrofa. Rozplakala som sa ešte pred ňou. Reklamovala som, ale tak chápete, keď je to už dodrbkané, a vlasy sú fuč, tak síce mám to zadarmo ale ďakujem pekne, že vyzerám, akoby ma prešla náhodne kosačka. Ak mi vtedy niekto povie, že h*vno (sorry za výraz) pomáha v raste vlasov, tak prisahám natieram si ním hlavu každý deň, taká som bola zúfalá :D

0silvia0
13. okt 2021

@oblecenie99 mňa tiež večne vystrihali kaderníčky podľa seba. Poviem trochu podstrihnúť a urobili mi účes ala stará teta. U mňa každá strihá a strihá nadšene o 106 akoby nestrihali 100 rokov. A vždy keď sa pozriem do zrkadla u kaderníčky, tak vidím tetku. som sa na to vykašlala, nechala narásť vlasy a strihám sa občas sama.

A aký účes si potom nosila s tou odfiknutou ofinou?

rutyruth
autor
13. okt 2021

@oblecenie99 och bože. Asi by ma vystrelo 😫

rutyruth
autor
13. okt 2021

Ja som bola v robote a kolegyňa sa ma spýtala že zaco som dala toľko peňazí. Že to keby si nafarbim 5 eurovou farbou tak to mám to isté 😫

oblecenie99
13. okt 2021

@0silvia0 Chodila som s tou ofiknutou ofinou :D našťastie nie veľmi dlho, lebo mi relatívne rýchlo rastú vlasy a ostošesť som ich umývala žihľavovým, brezovým šampónom a brala vitamíny. Neviem, či to až tak pomohlo, ale tak aspoň psychike, že niečo robím :D snažila som sa ju čo najviac dať do boku, niekedy nagélovala či nalakovala a keď to držalo, tak som vyzerala, že som bez ofiny.. Odvtedy mám takéto poradie v rebríčku "obávaných kresiel": 1. kaderníčka, 2. zubár, 3. gynekológ :D

0silvia0
13. okt 2021

@oblecenie99 no vidíš, a niekto chodí ku kaderníčke relaxovať😎

babalenka
13. okt 2021

A to si predstavte ,že aké kadernícky budú teraz či vysli zo školy keďže väčšina je to trojročná škola a dva roky boli zavreté školy. Takže prax žiadna 🤷

dejna_
13. okt 2021

@rutyruth ja som bola u kaderníčky na ombre ukázala som jej fotku že aká je predstava..vlasy mám po pás dlhé a husté 🙈 platila som.150€ sedela som tam asi 5 hodín keď nie viac ale s výsledkom som nebola spokojná ...a jej odpoveď že keď si dávate drogerkove farby ja vám.neviem urobit zázrak na hlave a pri tom som sa chodila farbiť hlavne kadernícke ..občas odrasty doma ...ale tiež mi povedala že šak vymývanim sa to ešte zosvetli ...odvtedy som si povedala že k nej už nie ...lebo mi za tie peniaze akurát tak znicila vlasy 🙄

Strana
z2