icon

Kam by ste sa sťahovali?

1. okt 2023

Ahojte,ak by ste boli rozhodnuté sa sťahovať tak kam by ste išli? Dve deti do 5r .Vy a angličtina nič moc a byt by ste ešte nemohli predať.

marca12
1. okt 2023

S detmi sa mozes stahovat len tam,kde si najdes pracu a byvanie. To nie je ako za mlada,ze si vezmes ruksak a usadis sa,kde sa ti zapaci. Vacsinou ide najskor muz,vytvori zazemie a potom vezme aj rodinu. A musis aj zvazit,co by si robila. Robit v sluzbach v zahranici nie je s detmi ziadna vyhra.

syslik81
1. okt 2023

ok nevies jazyk-je daco co vies ponuknut? v com vynikas aky druh prace? lebo deti do 5 rokov potrebuju starostlivost ked su chore-vies kam ich das? v praci ti nebudu davat volno ak este len nastupis... mas dost penazi na prenajom na zaciatok kym najdes pracu na opatrovatelku etc? ono to nieje len rozhodla som sa a tak idem .. ja som si dieta v zahranici porodila uz som tu neaky ten rok predtym bola a rozhodne to nemam lahke ... tak si neviem predstavit ist si len tak bez nicoho aj s detmi ... bez odiny kamaratov neakeho zalozneho planu co by bolo keby ..

mirkam3
1. okt 2023

S týmito vyhliadkami najbližšie roky a bez partnera (?) nikam. Najprv si doštudovať jazyk, počkať kým deti budú schopné fungovať bez opatrovateľky kým ty budeš v práci, poriešiť bývanie…

barborachors
1. okt 2023

Nikde by som nesla, fašisti sa do vlády nedostali a Fico tu bol a aj bude, uz s tym nic nenarobis. V Maďarsku je Orban, v ČR bol Babis, v každej krajine je niečo. V Nemecku si nula z východu, v Anglicku detto. A aj odtiaľ sa uz veľa ľudí vrátilo. A mrznut do Kanady, Nórska brrr. Mna to ťahá na juh, vyhriat si kosti. Mat homeoffice a sedieť na plazi. To je teraz cesta, na ktorej pracujem. Ked sa nastvem, zbalim tašku a idem. Mna tu nedrzi nic, teší ma vsak, ze sa do vlády nedostal Kollar a fašisti, takže uvidíme čo.

petronelag
1. okt 2023

Za takýchto podmienok nikde, ovládať jazyk je prvé.
A ani v iných štátoch nie je politická situácia nejak na obdiv, aj teraz budú voľby v Poľsku a tiež to nevyzerá nejako ideálne. A Poliaci sa nechystajú niekam odchádzať.
Kto má odbornosť, jazyky ten sa uplatní aj SR, aj vyžije z platu a kto nemá čo ponúknuť tak takých ani v zahraničí nečaká nejaký veľký plat a výhody.

sapetka
1. okt 2023

@anjelicek26 kde toleruju ze nevies jazyk? Zaujima ma to.. a skolka ok asi hovoeis o sukromnej pretoze statna nas vysla na 4€ mesacne.. takze zasw netreba to hrotit..

mane01
1. okt 2023

Podla pracovnych moznosti… ale za mna Rakusko, Spanielsko, mozno Chorvatsko a sen na neskor je Grecko, ale tam uz potom bez deti…

anjelicek26
1. okt 2023

@sapetka U nas tolko stoji statna dedinska skolka😏Stravu zadarmo maju len socialne pripady. Vlastne aj skolku. Ale foto ma kazde miesto/obec inak.

btus
1. okt 2023

@ciernysokol áno, ale je to stále lepšia ako Francúzsko, alebo Nemecko. Kanada samozrejme, že sú emigranti, veď pôvodní obyvatelia sú Indiáni 🙂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
btus
1. okt 2023

@petronelag niektorí nechcú odísť z ekonomických dôvodov, ale z politických.

btus
1. okt 2023

@barborachors my lyžujeme, skialpoujeme, lezieme, turistikujeme, more ani nemusí existovať, takže pre nás Nórsko a Kanada ideál. Ale každý máme niečo iné, čo preferujeme. Horúčavy neznášam a leto trávime na horách, pri mori sme boli naposledy pred 6 rokmi 🙂 A nie z finančných dôvodov. 🙂

babulkomale
1. okt 2023

@btus moja rec! Sviezost a jazerá 😍

babulkomale
1. okt 2023

@petronelag presne, moj muz pouziva cudzie jazyky denne, zijeme tu a aj vdaka tomu celkom dobre.

tiika
1. okt 2023

Do Čiech?

tiezjedna
1. okt 2023

Ja nepremýšľam momentálne o sťahovaní, ale je pravda, že ráno, keď som pozrela výsledky volieb, kúpila som letenky a teraz sedím na terase nasho chorvátskeho domu, pijem prosecco a premýšľam, či sa ako národ niekedy poučíme🙄 Momentálne tu mám chuť zostať dlhsie ako na otočku… Nemohla som sa dívať na to, ako majú rodicia radosť z volebného “víťazstva”. Že ich utiahli na populistické žvásty a strach je odpustitelne, majú skoro 80 a schopnosť kritického myslenia takmer nulovú. Ale ze ju nemá ani generácia dnešných 30/40 je strašné. Vlastne som si uvedomila ako veľmi sme ako krajina v prdeli. A nie nevyhnutne kvôli politikom.

liusa82
1. okt 2023

ja sa tiež síce nikam nechystám nejako bolo a nejako bude,za Fica som teda neni nadšená ani ja.Ale keby už utekám tak do Fínska😀 Vždy ma lákala táto krajina.Tam je ešte asi ako tak klídek aj od migrantov.V susedných štátoch od nich je to už horšie.Ale všade aj v tej naj krajine sa nájde dačo s čím sú ludia nespokojní.Nedá sa vyhovieť so všetkým a každému

samkolea
1. okt 2023

Novy Zeland, Kanada. Ak by som sa musela stahovat, este aj Spanielsko by bolo fajn.

bubinko1506
1. okt 2023

Zatial sa teda nechystam nikde, ale volila by som Rakusko alebo Nemecko. Nemcinu mam ako druhy jazyk, v Nemecku som istu dobu zila a teraz pracujem pre rakusku firmu, pendlujem medzi Bratislavou a Viednou. Akurat problemom je to, ze deti prave nastupili do skoly a po nemecky hovorit zatial velmi nechcu, aj ked nejaky zaklad rozumeju. Ale nechavam to otvorene, kam nas vietor zaveje😊

grof_monte_christo
1. okt 2023

S víziou prace ako pomocná sila, čo pri nízkej úrovni znalosti jazyka predpokladám, navyse s dvoma malými deťmi na krku, by som sedela zatiaľ doma na riti, predychala túto povolebnu hystériu a v kľude neskôr porozmýšľala, ako ďalej.

sapetka
1. okt 2023

@anjelicek26 😮fakt? Z draheho krajs ste😅Tak my nie sme ziadny socialny pripad chvalabohu ale tu sa u nas takto plati v skolkach😃+2€ mesacne na pitie to bolo

anjelicek26
1. okt 2023

@sapetka niektore mesta a obce viem,ze naklady preberu,U Nas kym moji chodili veru nie🥶

janinah
1. okt 2023

Šla by som k moru,kľudne také Grécko.Nepotrebujem byť bohatá,potrebujem byt šťastná a vedieť,že moje deti majú budúcnosť,že neskončia v ruskej gubernii.

julish
1. okt 2023

@fajnova aj budete ďalej pokračovať vo vraždení novinárov a unášaní Vietnamcov?

subartic
1. okt 2023

Sťahovať sa nechcem ale ak by som sa rozhodovala ktorá krajina pre život po Slovensku , bolo by to Estónsko . Chladnejšie počasie mi vyhovuje.

olimuc
1. okt 2023

V tvojej situacii max do CR … ja osobne smer Barcelona. Uvazujem, ze prihlasim maleho do skoly od 2024 a ked sa dostane tam kam chcem, potom sa rozhodneme 🤷🏻‍♀️ tiez to nie je uplne idealna krajina, ale aspon More, pocasie, jedlo a mentalita …

fajnova
1. okt 2023

@julish dala si si 5 gramov bieleho dizajnu keď bluznis?

aliaray1
2. okt 2023

Ahoj, na tvojom mieste bez cudzieho do Ciech a byt do prenajmu.

kvetinka75
2. okt 2023
kvetinka75
2. okt 2023

@tiezjedna nie je ti tam smutno? Som mohla ísť s tebou 😉