Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?
Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?
Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...
Toto je take typicke slovenske... somrat a nadavat na vladu. Je mi z toho smiesne, smutno a trapne zaroven.
Tu kde zijem uz 16 rokov nikto z mojich znamych alebo priatelov nikdy neriesi politiku. Ani v minulosti ani teraz sa ziadny rozhovor neotocil na politiku.
Ked sa zacnem debatovat s niekym zo slovenska, kazdy druhy zacne nadavat na vladu.
@jaskolka Izolacia, ktora je dnes nariadena, nie je na ochranu pred vyrosom ako takym. Je to koli tomu ze ak by izolacia nebola ochorelo by na Covid19 tak velke mnozstvo ludi v tak kratkom case, ze by to nemocnice nedokazali zvladnut a umrelo by nan ovela viac ludi.
Keby nemám manžela, dieťa, psa a hypotéku, ktorú budú splácať ešte moje pravnučata, zbalim sa a odídem do Ameriky - New York to istí. Vždy som si chcela spievať pod Empire State Building pieseň od Alicia Keys Neeeew York 🤭🤣. Žila by som blízko Central Parku kam by som samozrejme chodila denne behavat. Jedného pekného dňa by som tam úplne náhodou stretla Chrisa Evansa (Defending Jacob, Gifted...) splodili by sme niekoľko krásnych detí a žili by sme spolu šťastne až do smrti 🤣💛 zrazu zazvonil zvonec a rozprávky je koniec 🤦♀️.
Možno sa to anonymnej autorke a iným bude zdať divné, ale ja som tu aj napriek drbnutej vláde, opatreniam a celkovému stavu krajiny spokojná. Prečo? Mám tu rodinu, priateľov, bývanie, prácu, pre mňa tzv DOMOV a to mi stačí.
Každí ma život taký, aký si zariadi a ako si to nastaví v hlave. Keď si nastaví, že bude rok v kuse nadávať a frfkat na všetko a všetkých, jasné že ho to tu bude srať a bude mať zajačie úmysly.
Netvrdím, že je to tu ideálne a sveta žiť, že mi to ozaj nelezie na nervy toto všetko, testovanie zatvorené obchody, kaviarne, tiež si chcem poriadne posedieť na terase, grilovat s veľkým počtom ľudí. Ale potom si spomeniem na príhody manžela z prace - covid ARO, to ako sa tam pomaly dusia pacienti, nie 70-80-90 roční, ale mladí ľudia, ktorým už niet pomoci, u ktorých sa čaká na smrť, na tú ich bezmocnosť a poviem si, že radšej vydržíme v "bubline", ako takto dopadnúť , my, rodina, priatelia...
Ale autorka, ty keď chceš choď, nikto ťa tu nedrží. Všade je niečo dobré aj zlé. Len myslí na to, koľko takých hrdinov sa vrátilo späť na to trápne Slovensko, pretože sa z nich v zahraničí nikto neposral a bolo to ešte horšie 😉🙃 #peace ✌️
@andreatytler lenže to by musela byť izolácia do konca sveta. Veď presne to píšem, že vírus nezmizne. Čiže vždy bude riziko, že ochorie naraz veľa ľudí, keď si imunita nezvykne. A ona si v izolácii nezvykne. Naopak, ešte viac ju stratíme.
@andreatytler presne, uplne suhlasim.
Ja uz neviem? Covid tu je...ci uz bude vo vlade ten, ci henten....
Ked vlada uvolnuje...ludia nadavaju, ked sprisnuje, ludia nadavaju....
Ale hlavne, ze ti, co nadavaju, ani opatrenia mozno nedodrzuju, vsak ved naco??
Ale ak nahodou ochoreju a budu mat vazny stav, budu sa dozadovat, aby sa lekari starali, ze?
A nik si neuvedomuje, ze tie opatrenia su preto, aby sa nesiril tak velmi a nedoslo k situaciam, ze pojdes do nemocnice a oni ta dnu nevezmu 🙏🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ale nevadi. Vlada je na vine, ze ochorieme.
@jamidea neviem, do akej miery si vyzaduju vysledky antigen testov v inych krajinach, ale viem, ze napr. nas lockdown je smiesny oproti tomu, co bolo v inych zapadnych krajinach (alebo izraeli). Tu si v podstate mozes behat kade take a nikto to nekontroluje, tam bola na uliciach armada a policia, ktori to realne kontrolovali.
@andreatytler
@andrea_ff na politiku sa to otočí vždy preto, lebo ľudia sú reálne frustrovaní z toho čo sa tu deje.. ja opatrenia striktne dodrziavam od kedy sú tu (jediné čo UZ porušujem je, že mám kamarátku s ktorou sa stretávame vonku v prírode s deťmi s ruskami - oni nikam nechodia, my nikam nechodíme s nikým iným nestretávame, muži sú na HO, ale detom sme tak vytvorili bublinu kamarátov, aby sa nezbláznili a my tiež) ale nebudem popierať že má veľmi frustruje to čo sa deje v politike, pretože to ovplyvňuje celú spoločnosť.. NIE oni pandémiu nevymysleli a je s opatreniami všade na svete.. ALE u nás ju vedú zle a opatrenia ktoré sú zle, nedostatočne, neskoro zavedené, takmer nikto nie je trestany za nedodrziavanie a ktoré sami nedodržujú a porusuju vedu k tomu, že mi je reálne zle z toho čo každý den čítam a preto sa ani nečudujem, že sa u nás táto téma stále rieši.. tému nechcem obracať na politiku, len chcem vysvetliť prečo to tam vždy skončí a prečo sa ľuďom nečudujem..
Chod sa liečiť
@vlcik1 ja sa otestovať dat môžem ale nemusím... A nepoznám nikoho kto bol nútení ísť na test ale zas nepoznám každého vo Swiss... Chodím do práce, dieťa mi chodí do školy, chodíme lyžovať... Ale dobre žiadne kina, múzeá, restiky a obchody... A do treba ruská ale nie vonku na čerstvom vzduchu a keď prejdem cez pol krajiny tak prejdem nepotrebujem žiaden certifikát ani u dávať dôvod prečo cez pol krajiny idem...
A ak niekde nútia môže sa ohradit, pretože nie je žiaden zákon ani nariadenie z BR že musíš sa dat testovat
Autorka a kde zijes ty? Si tam spokojna s opatreniami a pristupom vlady?
@vlcik1 a je par Kanton ov kt nariadili testovanie v niekt školách kde bolo veľa nakazených alebo hoteloch kde sa to rozšírili a boli celé hotely al školy v karantenne ale jednalo sa o pár hotelov a par škôl nie x krát celoplošné testovanie ako na svk a už vôbec nebolo podmienené vychádzania von nejakým certifikátom, deti do 12 rokov nemusia ani masku nosiť, výnimka je par škôl kde nariadili od 10rokov ale len v skolach
@andreatytler tak to mame úplne rozdielne skúsenosti, z rovnakej krajiny. Politika sa u nás rozoberá a to nemám na mysli medzi Slovákmi, s tými sa stretávam minimálne.
Ľudia nadávajú okrem politikov aj na opatrenia a to teda v porovnani so Slovenskom je u nás nič - žiadne testy nie sú povinné, decká chodia do školy, všetky obchody sú otvorené, reštaurácie tiež, decká majú už povolené športy, v tých opatreniach aspoň vidno nejakú logiku (obmedzenia, otváranie, zatváranie...), dokázali sa poučiť z predchádzajúcich chýb a rozhodne nezapríčinili take premorenie vírusom, ake sa podarilo na Slovensku...Je to ideálne? Nie, ale oproti Slovensku je to raj na zemi.
@nykkushka prezradím ti niečo, väčšina ľudí neodchádza do zahraničia preto, aby sa tam z nich niekto posral, ale preto, aby žili normálny život. So mna sa nikto posierať nemusel, aj tak mi je tu dobre, čím som tu dlhšie tým viac som presvedčená, že to bolo moje najlepšie rozhodnutie, ake som kedy spravila a na Slovensko sa už nevrátim, nemám najmenší dôvod.
Ja si nemyslim,ze sa mame zle. Konecne mame nadej sa posuvat. Vlada smeru nechala krajinu v katastrofalnom stave a vdaka tomu mame pocit,ze sucasna vlada pandemiu nezvlada. Uvedom si,v akom stave mame zdravotnictvo. Ako lacno sa tu zije. Mame nizke dane atd atd
@marca12 Mame sa uplne ukazkovo, cely svet cumi, klopka si na celo a nechape, co to na to Slovensku predvadzaju... nutia testovat vydieranim... ?? Ale za toto moze isto vlada smeru 🙈
@marca12 kto ma nizke dane? :D
Lacno sa tu zije, nizke dane... dnes mi nebude ani vadit, ze su kina zavrete a nemozem sa ist vecer zabavit 😂😂😂
@marca12 Toto bol kvalitný matroš! Poprosím kontakt na dodávateľa.
@marca12 vďaka vláde smeru sa bohužiaľ niektori Slováci vedia uspokojiť s kýmkoľvek a je im uplne jedno čo urobí...

@vlcik1 keby je autorka vo Švajčiarsku nemá potrebu kvôli opatreniam odchádzať... Deti chodia do školy, na čerstvom vzduchu netreba masku ani sa nezmyselné dávať testovať...