Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?
Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?
Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...
@marca12 suhlasim s tebou so zdravotnictvom, ale nemyslim si, ze na sk sa zije lacno. Keby ludia nemali hypoteky, tak ano. Na druhej strane si treba uvedomit, ze slovaci su na prvej priecke v ramci celej eu vo vlastnictve nehnutelnosti. Vsak cez 90% ludi ma vlastny byt ci dom. V nemecku, anglicku ci francuzku je to nieco pod 50%, lebo ceny nehnutelnosti su tak astronomicke a podmienky bank na udelenie kreditu tak prisne, ze malokto dostane hypo. A rok co rok sa sprisnuju podmienky, kdezto na sk moze dostat hypo takmer kazdy, ktory pracuje....
Hned by som sla: Novy Zeland, Australia, Kanada, Mexiko alebo Juzna Amerika. Urcite ist. Miestna mentalita nepusti....
@leuchtturm Skus zacat citat zahranicnu tlac a pochopis..
@keralas Novy Zeland je topka, ale to je nepristupnejsia krajina, ako Kanada
@kinderzwillinge citam nemecku tlac a nikoho tu nejake Slovensko nezaujima 😉
@keralas mexiko a juzna amerika? Mam kamaratku mexicanku, ktora tu zije uz 7 rokov a rozhodne by deti nechcela vychovavat v mexiku. A pritom tam patrila k strednej triede. Co sa tyka bezpecnosti, mexiko je niekde uplne inde ako slovensko. Ona stale hovori, ze my slovaci nechapeme, ako sa mame dobre
@vlcik1 Vsetky staty nas registruju a klopkaju si na celo, ale to nevysvetlis ludom, ked to vidiet nechcu, nevidia...
@vlcik1 tak ja byvam dalej na zapade a tu naozaj nikto neriesi nejake Slovensko.
@erienka Lenze z nas si ostatne staty nerobia posmech pre nasu chudobu, ale kvoli tomu, co sa tu deje. Ale je fajn, ze si pomenovala nasu krajinu ako chudobnu, lebo aj to bude jeden z dovodov, preco sa ludia odtialto snazia presuvat za lepsim zivotom a nie je to prioritne o tom, kto je akurat pri koryte a plni si vrecka, ako tu bolo viackrat spomenute..
@kinderzwillinge to bolo blbe slovo s tou chudobou, co som pouzila, uznavam, pisala som to v rychlosti
@kinderzwillinge inak ja poznam u nas v meste (tn) viacero britov, co sa sem prestahovali a nemaju v plane sa vratit. Kto vie, zarobi dost aj tu.
@vlcik1 ked som bola v ramci doktoratu v usa na univerzite, nikto si nerobil zo mna srandu kvoli tomu, odkial pochadzam a pritom pred 16 rokmi sme boli na tom este horsie ako dnes. Zalezalo len na tom, co nam v hlave. Ludi, ktori odsudia niekoho na zaklade toho, z akej krajiny pochadza, by som mala osobne na haku, nestali by mi ani len za 1 myslienku
@erienka Ja neodsudzujem nikoho a uz vobec nie kvoli tomu, odkial pochadza, komu sa narodil, ako vyzera... toto si predsa nikto z nas nevyberie, to je osud.
Ale uznaj, ze to je cista tragedia, ako "sa" prezentuje nasa krajina za posledny rok, co sa tu deje a bohuzial pisu o tom aj zahranicne noviny.
Ja sa naozaj necudujem, ze tu kazdy tyzden vznikne tema, kam odist do zahranicia, lebo aky zivot tu caka mlade rodiny, ono to zacina byt naozaj tragedia bez normalnej buducnosti...
@kinderzwillinge ja som reagovala na tu vetu, ze nejaka baba sa hanbi povedat, ze je zo svk. Aj keby sme tu mali povinne testovanie kazdy den, nebudem sa hanbit povedat, ze som zo slovenska, pride mi to strasne smutne. Ale to zavisi aj od inteligencie ludi, s ktorymi sa dana osoba stretava. Preto vravim, ze by mala popracovat na svojom sebavedomi. Koncim tymto tuto debatu.
@erienka Ja by som sa nehanbila povedat odkial pochadzam, to je pravda, ale chapem aj tych, co tu nevidia svoju buducnost a to je na tom to najsmutnejsie ☹
Ja som s muzom a 9r.dcerou v Nemecku a mi zas chceme uz ist naspät na Slovensko

@kinderzwillinge prosim ta, aky cely svet? Slovensko ma kazdy na haku.