icon

Kam posúvate oblečenie a hračky po deťoch?

13. okt 2024

Mamicky, oteckovia! Kam posuvate oblecenie, topanky, hracky? Predavam po bazaroxh, na fb, zucastnujem sa na blsich trhoch, 2xrocne na burze detske oblecenia. Vsetko skladujem, prenasam, fotim...znackujem...leze mi to na nervy. Naozaj predavam uz za 1 euro, len aby som sa zbavila toho. Ale je mi luto vyhodit saty ktorym nic neni, ako matka viem ze casto len kvoli niakej prilezitosti kupujem oblecenie ktorw sa oblecie 1 alebo max 2x. Darovala som uz aj susedke, ona ma vekovo dceru, ale ofrflala lebo ona kupuje len bio, a len extra zdravo ani neviem ako to napisat.🤣 este mne bolo trapne ah ked skm sa dopredu opytala. Ja kupujem vsade...aj bazar aj pepco aj zara, aj .....hocikde. Nepotrpim si. Jedine topanky kupujem vzdy barefoot. Co robite z tolkymi vecami? 🫣

pribinak
13. okt 2024

Krízové centrum? Nejaká dss pre deti. Sociálne slabé rodiny, kamoska ale menej ufrflana ako suseda

zuzanka.zuzu
13. okt 2024

riešenie je nekupovať "toľko vecí" 😜 ešte aby som sa potom trápila kam s nimi 😀

petamich
13. okt 2024

Darujem, nasla som si mamicku, ktorej to pomoze a hned ako nas z niecoho vyrastie jej to posuvam. A hracky darujem v darovacich skupinach.

alickapusinka
13. okt 2024

odkiaľ si ja odkupujem hračky oblečneie obuv stašie veci retro veci na vreca po 5 eur za vrece a naučila som v našom meste tak nerobia bordel.Ale jen MT okolie poprípade Sučany a celý MT a okolite obce až po TR a tiež okolite obce.

tomcimka
13. okt 2024

V pôrodnici som spoznala jednu mamičku, ktorá prežila striedovo život v detskom domove a v pestúnskej rodine,kde ju týrali. Našla si priateľa no až neskôr zistila,že sa dostala do mafiánskej rodiny, ktorá schválne zneužíva dievčatá z detského domova. Nakoniec to dievča skončilo samé bez priateľa s deťmi v krízovom zariadení. Tak niektoré veci nechávam pre brata a niektoré darujem jej.
Mne sa napríklad ozaj neoplatí kupovať z bazára, keď v rôznych obchod sa dajú počas výpredajov trička, šaty... nakúpiť do 2€. V lete som deťom kúpila v Takku legíny, mikiny a šaty vo výpredaji + k tomu zľava 30%. Za 12 ks som platila 9€. V Tescu sa dajú vetrovky kupiť aj za 5€-7€. Tak sa ani z bazaru neoplatí kupovať.

victoriab
13. okt 2024

Dnes je tolko handier, ze ich nechce nikto ani zadarmo. Som v mestskej darovacej skupine, darujem uplne vsetko, potom davam svagrinej este, na bazar dam len veci, ktore ozaj su nove a som ochotna ich par tyzdnov skladovat a cakat, ci sa predaju. Ak kompletne stratim trpezlivsot, dam.do tasky ku kontajneru a do hodiny tam nie su.

andrejka1974
13. okt 2024

Ja všetko oblečenie dávam do dss kde sú deti aj na vozíku aj autistického tam sa im všetko hodí nám zase tiež oni posunu veci pre moju dcérku autistka

bosorkabb
13. okt 2024

Darujem, alebo vyhadzujem.

viestta
13. okt 2024

Jednak uz som sa poucila a nekupujem zbytocne vela veci, aj tak je to len na kratko, uz viem kolko triciek, gati, ponoziek.... je tak optimalne aby som to stihala prat a viac naozaj netreba. A to co je male rozdam ak ma niekto zaujem, ostane nosim do charity. Nepouzitelne vyhodim.

euka210
13. okt 2024

ja som nasla jednu mamicku, ktorej davam schopne veci po najmensom. Ostatok bud romom alebo zberny kos na oblecko.

duppka13
13. okt 2024

Drahsie oblecenie sa snazim predat, to co som za lacno kupila darujem v rodine a zvysok do mestskeho reuse centra. To je skoda casu sa s tym babrat. Vacsinu kupujem tiez z druhej ruky alebo v tescu sinsay hm lebo ked velakrat vidim ako to zaspini a znici v skolke je mi luto investovat do oblecenia.

katica06
13. okt 2024

Všetky hračky skončili mš potom škd, burzy detského oblečenia -totálne sklamanie, bola som tam iba raz. Kým som bola doma s deťmi tak som ešte stíhala fotiť a merať, teraz už nie. Schopnejšie oblečenie kamoške samoživiteľke s dvojičkami, zbytok čo nie sú handry, ďalšej mamke samoživiteľke vždy pravidelne cca 2x ročne uplynulých 10r

janickacrazy
13. okt 2024

Mám 3 chlapcov, takže nosia veci po sebe. Čo je zničené, vyhodim. Čo je v peknom stave darujem neteri a tá zase kamarátke, ktorá má chlapcov dvojičky. Kedysi som aj predávala, ale nemám už nato nervy, neoplatí sa to skladovať.

amelie2017
13. okt 2024

Darujem, po dcere davam mamine jej spoluziacky, ta ma dalsie dve dievcata doma a po synovi zase druhej mamine, teraz posuvam uz aj sestre. Mne zas posuvaju pre syna ostatne maminy zo skoly. Tento rok som mu kupila len spodne pradlo a topanky.

earlgrey
13. okt 2024

Akurát dnes som darovala hŕbu oblečenia mamičke, ktorá pracuje v detskom domove. Chcela som jej dať aj hračky, ale tie odmietla, že to netreba, lebo majú dosť. Tiež som sa snažila predať po 1€, nové, top stav...a nikto nič...tak som sa toho takto zbavila...

araavdva
13. okt 2024

Dávam na charitu.
Ja nemám nervy riešiť otázky typu premeriate mi toto a toto? A ešte toto. A nafotíte s takého uhla a takého. A nedá sa lacnejšie? A podobne. Za to že to dávam max za 5€ aj to za takú cenu dávam vyslovene značkové veci čo sú ako nové a pôvodná cena je dosť vysoká.
Takže jedného dňa som sa rozhodla že to pôjde na charitu a hotovo.

martinka13
13. okt 2024

Susede a do "Ber to" Kedysi som predávala. Už ma to nebaví...

pe_mi
13. okt 2024

Ahoj, drahšie fotim a popravde?prd predám..aj vetrovky s pravými kozusinami detské dávam po 15eur a nič nepredám.ako fakt už nechápem.ja neviem predať ani kočík Valco snap4,ani autosedačku a tiež to dávam sem na MK a tiež na bazos.a ozaj,že smiešne sumy niektoré
V top stave mám oblečenie.original kúsky šité na mieru..
Ja už sa fakt naserem a Hádžem to do tých kontajnerov.
Už som mužovi hovorila ,že sklopim kočík ,aj autosedačku a vyhadžem to už pri kontajnery.co už nemám nervy na to

radkozuzka
13. okt 2024

Dobry den mali by sme vazny zaujem o novorodenecke vecicky pre chlapceka chyba nam aj postielka aj kociar dakujeme velmi pekne

autor
13. okt 2024

@radkozuzka skus Kolo-ruzinov. Tam su postielky.

autor
13. okt 2024

No ved toto ze tiez mi to lezie na nervy, ja som sa pytala na urade soc.veci a rodiny, tam nezbieraju ani nemaju ziadne echo komu dat, mamicky okolo mna maju vsetko chlapcov alebo vacsie baby, akurat tato susedka ma mensie dievca. Tiez to asi nahadzam do kontajnerov. Je mi to luto, este by posluzili. Skoda ze niejee niaky zberny dvor alebo second hand pre deti.

lucikan
13. okt 2024

V dedine, kde mame chalupu, to nosim chudobnym romskym rodinam

saxana000
13. okt 2024

Spravim balik v jednej velkosti najprv skusim predat za zlomkovu cenu potom vymenit za nieco ine a nakoniec ak nepochodim napisem darujem a to uz mi telefon iba cinka.keby ten balik predavam za euro nikto ani tuk.ale slovicko darujem tam vidia aj slepi. A posledne roky naozaj nekupujem na stohy.6 triciek 6 legin operem ususim a zas mame co nosit.konecne to oblecenie aj vynosi a potom ma to aspon nestve ze to pomaly nove davam prec.

kacena2022
13. okt 2024

Skús predávať oblečenie roztriedene po veľkostiach ako balík.Ja tak predávam po deťoch už pár rokov za 10/15/20 eur podľa počtu oblečenia a vždy to niekto kúpi.Lepsie než po jednom kuse všetko fotiť.

sudocek
13. okt 2024

Ja som nedávno darovala jednej mamičke veci od 0 do 3 rokov

janetinka27
14. okt 2024

Ahoj, ziadne oblecenie som nekupila, iba na cestu z porodnice.vsetko ostatne sa k nam poposuvalo z rodiny/kolegov. V 2 mesiacoch som zbalila veci, do ktorych sa babo uz nezmestilo alebo ich ani nenosilo (kratky rukav) a posunula som dalej konkretnym ludom. Veci nedarujem v skupinach, bo pocuvam od znamych, ze darovane veci novy majitel obratom predaval.

gigie24
14. okt 2024

Ja darujem casto socialne slabym rodinam a jednej maminke s 2 autistickymi detickami 😇