icon

Kam rozumne investovať?

1. sep 2022

Ahojte, vy tu viete vsetko. Tak skusim. Segra ma bude vyplacat z rodicovskeho domu. Po zaplateni aspon malej casti hypo, kupe auta pre mna a mensich investici do domu, mi ostane zhruba 10-15 tis, ktore by som chcela odlozit. A moja otazka je, co s nimi? Aby pracovali, ale zaroven nam v pripade nudze boli k dispozicii. Cize by sme ich vedeli kedykolvek pouzit. Co by ste poradili?
Dakujem krasne za odpovede

Strana
z2
jozef11111111
3. sep 2022

Veď si kúp , hoc aj traktor alebo rôzne hmotné veci to je je vždy len nie investicie netove...to nemusi ti nik vyplatiť...a hmotnu vec predas hocikedy aj drahšie a tak si s kludom investuj.

autor
3. sep 2022

@jozef11111111 prosim 😂🙏
Ja som si to precitala asi 3x ale aj tak nerozumiem co tym chcel basnik povedar🤷‍♀️

deniska14
3. sep 2022

Ja by som v nejakom menšom meste alebo vacsej dedine kupila byt a dala prenajimat...cena nehnutelnosti vzdy rastie alebo garaz tam je menej roboty s prenajmom

zafir01
3. sep 2022

Pýtate sa, prečo nesplácať hypo... Skúsim lajcky. teda som aj lajk, ale ja to mam v hlave uložené takto.
Ak mate úrok 1,7 % (my name napr 1, 4, takže sme na tom podobne) ... A zároveň inflácia je dajme tomu 14 % ( nesledujem to presne). A nájdete spôsob, kde viete zarobiť na vložených peniazoch, je omnoho rentabilnejsie, peniaze vložiť do "aktív" pričom napr auto je považované za pasivum. Dokonca aj niektoré prerabky domu sú považované za pasivum.
Dnes by som považovala za investíciu kľudne aj inštaláciu fotovoltaiky do domu ( priemerná investícia odhadom 10 až 15 tis €), pripadne studne....
A tiež pozemku, a inej nehnuteľnosti, kde ich cena rastie nahor, a myslím, že sa ani nedozijene, nejakého pádu cien.
Fondy sú dnes príliš nestabilné z môjho pohľadu..... Áno aj my sme niečo málo zarobili ale keďže je to ako na hojdačke, je to také neisté.

Takže len rada k tej hypo...nevyplacala by som ju, ani jej časť, určite nie pri vašom úroku... O to väčší kapitál máš na investovanie. A auto, rozumiem, že auto je treba, takže ak je to nevyhnutné tak kúpiť auto, a zvyšok ako bud počiatok na ďalšiu hypo, za ktorú kúpiš hoc aj garsónku, pripadne garáž, pozemok.... Netuším teraz ceny vo vašom okolí.

jozef11111111
3. sep 2022

Netove- myslené investície do burzy atď , čo máš doma tam máš v tom peniaze.

autor
3. sep 2022

@zafir01 ceny v nasom okoli su katastrofa. Byvame v satelite Ba… cize teraz je to vysoke. Dalsiu 130 tis hypo brat urcite nechcem.
Cize ok, hypo vyplacat ani cast nebudeme. Tak mi teda ostane na investovanie 30-35 tis 🤷‍♀️ Lebo zvysnych 15 - 20tis rozflakam na auto a prerabku 🤪

sienkoo
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2