Kauza Kramný: Diskusia a nové pohľady na prípad z Egypta
Otváram diskusiu na túto tému, pre mňa je tento prípad roky niečo čo ma zaujíma ako to v skutočnosti naozaj bolo. Prešla som si už viacero vecí, teraz je aj dokument o tomto celom. Kto nevie zahynuli na dovolenke v Egypte v 2013 dcéra s mamou, prežil manžel, otec.
Čo si o tom myslite vy? Ako niekto kto má napozeranych veľa truecrime v ňom vidím vinníka, ale som zvedavá na iné pohľady. 🙂
Sme sa tu zišli iné internetové forenzné psychiatričky 😁
@kocurikpupcek Keby si videla moju zbierku kníh odbornú o tomto🤣🤣🤣Ja som pôvodne chcela byť forenzným psychiatrom, ale tak aspoň mi to ostalo ako koníček už 20 rokov.
Mňa fascinuje,ze po témach,ako ženy doma nič nestíhajú ,nedajbože dve+deti,proste zrutene zo všetkého,dokážu toto tu, seriály,kecat o niečom takomto a na fóre. Asi je toho času viac🤣🤣🤣
@maciatkolulu No aj ty si aktuálne pripojená na tomto fóre a prispela si. Ja som nikdy netvrdil, že niečo nestíham. Niektorá mamička si vo voľnom čase pečie, ide do fitka, na kávu, do záhrady, pozrie si dokument alebo otvorí koňa. Aj matka má právo nerobiť 24/7 slúžku deťom. A teda dodám, že ja matka nie som. Ale prosím, žiadny hejt.
@maciatkolulu áno priznávam, ja som presne takáto mater. Ale nebaví ma na tomto fóre písať rady o kočíkoch a cumľoch. Doma nestíham ani ja. Ale i ja musím popri žehlení a zmývaní dlážky mať nejaký svoj " koníček". Fascinuje ma táto téma ako uvažujú psychopati ktorí dokážu zavraždiť. Čo ich k tomu viedlo, aké faktory ovplyvnili ich detstvo,že boli schopní urobiť bezcitne niečo také. Je ľahké odsúdiť toto konanie. Zlomiť palicu nad človekom. Ale pochopiť, že kým sa stane z neho nenapraviteľný odľud je celá séria faktorov ( autoritatívna výchova, psychicky depresívny druhý rodič, výchova bez lásky, bez opory, alebo naopak opičia láska, voľná bezbrehá výchova, rôzne deviácie, ....)
to pramení z niečoho....
@kocurikpupcek ano. To mi je tiez jasne. Avsak stale plati co som napisala - ked som si to presla, zacala som mat pochybnosti
@enmery uz som odpovedala vyssie .. a opakujem sa. Vytvorilo to vo mne pochybnosti. Kedze som to citala pred viac ako rokom, uz si tieto veci presne nepamatam. Len pocit, ze to vyvolalo pochybnosti. Staci?🙂 neviem sa uz konkretne vyjadrit (pamatam si len tie zvuky a este zabery…) a v podstate to neznamena, ze ju obhajujem. To som nenapisala nikde. Ani ze je nevinna
@maciatkolulu zrutene zo vsetkeho? Ty co za zeny poznas alebo mas v okoli?
Velmi dobre je to spracované aspon na prva cast. My sme boli presne v tom istom case v Egypte a teda si pamatam ako bol v prvom kroku podozrivý personal. Dost sa to dotklo celkovej atmosféry. Ale ja som hned hovorila, ze neverim, lebo nikdy sme sa nestretli s neochotným personálom a to sme tam boli uz 6x. Je kopec videi aj na youtobe ohladom kauzi Kramny. Sledujem ten pripad od pociatku.
@zuza265 chápem. Videla som tú stránku o Juditke. Ale všetko čo vyvrátili, bolo na súde vysvetlené a znovu vyvrátené. Tie posudky, ktoré zaplatili ( desaťtisíce!!!) boli posudky odborníkov ktorý nezohľadňovali úplne všetky fakty. Iba tie,ktoré by vykreslili Juditku v dobrom svetle. Veď oni boli objednávatelia tých posudkov. Tak tie posudky museli byť urobené tak aby Judit vyzerala nevinne.I tá teória,že nesedeli bodné rany s vražednou zbraňou. Vybrali si iba hrozienka. Porovnali vražedný nôž s ranami a že nesedeli. Ale už nespomenuli v tom posudku aj Bé,že taká rana po bodnutí sa v živom alebo i v umierajúcom tele sa pod vplyvom rôznych procesov stiahne)
@betulinka1 😳čože si tam bola zrovna v tom čase? Vau. A Kramný čo? Sa vyvaľoval v pohodke na pláži?
@enmery ja suhlasim s tym, ze kazdy je za urcitych okolnosti schopny vrazdy a nikdy nemozno o nikom povedat, ze by nebol vrazdy schopny. Ale ked mam raz tak zapeklity pripad, tak to nedam posudit jozkovi, ktory tuto pracu normalne robi (a skumal akurat tak radove rodinne vrazdy), ale niekomu extra, kto je na poviem specialne poruchy-sociopatov specializovany. A urcite sa tieto veci odhalit daju- hlavne pri 16rocnom dievcati. Nemozes porovnavat 45rocneho chlapa sociopata do 14-rocnym dievcatom (aj ked mozno sociopatkou).
@kocurikpupcek nie vobec.
@kocurikpupcek detektor lzi je normalne pripustny na sude ako dokaz- ci ho ale do uvahy sudca vezme alebo nie, je vylucne na rozhodnuti sudcu. Nepatri medzi povinne dokazy. A teda mylis sa, ked si myslis, ze sociopatov chytaju na takych vetach, ci niekoho zabili (kedze ako vravis, maju pokrutenu realitu- praveze sice sa tuto otazlu pytaju, ale vobec na nej nestavaju, ci niekoho zabili-nezabili). Co som citala od fbi-detektivov, na detektore lzi sa ich pytaju ine otazky okolo deja ako sa to stalo, aby dokazali vinu-nevinu a teda nie, sociopati neprejdu detektor lzi len tak ci ho len tak obabru, lebo detektivovia rataju s tym, ze maju pokrutenu realitu a dobro a zlo je u nich niekde inde v rebricku posunute...
@kocurikpupcek Opravdove zločiny 2 😊
@vevesh Daj si len tak do Google detských vrahov. A šokuje Ťa u mnohých ich vek a ich chladnokrvnosť. A ako To že Ty tomu neveríš je síce pekné, ale len to, že je niekto dieťa este neznamená, že nemôže byť ťažko patologických narušený. To sa nestáva až uplynutím 18roku života, že ok, tak teraz si už dospelý, tak z Teba urobím patologicky narušenú osobnosť. Nemusíš sa toľko o Juditu báť, ona zachvíľu vyjde z basy a bude sa mať ako prasa v živote vďaka ockovi. Tomaš sa už nikdy nedožije 30 ani prvej vrásky.
@enmery ale ja viem, ze aj deti vedia zabijat-zazila som vojnu a ine "chutovky". Ja len tvrdim, ze to, ako bola odsudena nie je spravne, kedze naozaj dokazy nie su a stavaju na tom, ze ked ine dokazy nie su, musela to byt ona. A ked deti vrazdia, vedia to zdiagnostikovat- este som nevidela detskeho vraha nezdiagnostikovaneho. Neexistuje, ze je normal a mila, dobra, inteligentna, bez akehokolvek priznaku abnormalnosti a nikto nic nevidi a nevie zistit a len tak zhola jasna zabila druhu osobu takto a ani to nevedia dokazat.🫣Ja dokonca nevylucujem, ze tam nebol aj nejaky komplic. Kedze praca policie a aj sudnictva bola dost odflaknuta, nie som 100% presvedcena o jej vine ci nevine. Ja som zvedava, co na to povie europsky sud, ked sa to dostane pred neho.
@vevesh Telo Tomáša nie je dôkaz?Žiadn iná DNA na mieste činu nebola. Schodisko čisté, výťah-ja sa vážne pýtam, fakt vážne teda odkiaľ odišiel ten dotyčný zakrvavený elektrikár, ktorý zavraždil Tomáša a nechal žiť Juditu. A prečo mala krvavú odtlačku Tomášovej topánky v rozkroku. Veď to je už neúcta voči jeho rodičom. Ona si dokončila strednú, urobí si výšku vo väzení, kde má ešte aj výlety. Výjde v 28 možno skôr a život pred sebou. To mali povedať, že hej zabil sa sám. A ten telefonát -Akože tam niekto bol?Keď sa pýtala mamy. Celý čas sa zaujímala len o sebe, žiadna ľútosť. Ja si myslím, že mala taký afekt chvíľkový a keď si uvedomila, tak sa zľakla čo bude s ňou /volala najprv mame a nie záchranku/ že to nejako úplne vytesnila podprahovo až tomu uverila. Preto aj prešla cez detektor. To sú už ťažké stavy a pre človeka s normálnou emocionálnu štruktúrou či vyšším EQ nepochopiteľné.
@vevesh Ja sa jej rada ospravedlním, keď je nevinná, dosaď si namiesto Judity 32ročneho muža, ktorý dobodá 49 ranami svoju kamarátku a povie, že to bol elektrikár. A na chodbe, výťahu a schodišti nič, tak odkiaľ ten elektrikár vyšiel? Na kamere žiadny taký muž, ani žiasny len trošku krvavý muž. To by už ľudia neriešili a by sa chytali za hlavu, že čo to toľko riešia, kto iný to mohol urobiť. O to mi ide.
@enmery ani schodisko a ani vytah nebol cisty. Otlacky tam boli, len boli zaradene do skupiny ciastocne-neidentifikovatelne alebo s najvacsou pravdepodobnostou od zachranarov. Ja som si tu namaju dala a ten 110 stranovy spis precitala. Amnezia u nej nebola potvrdena- nikto nenasiel nic okrem toho, ze je to normalne "usporiadane"dievca bez akychkolvek priznakov sociopatie, vie odlisit dobre od zleho a ani tieto hodnoty nemal podla posudku posunute. Dokonca ani predanamneza nic neukazuje priznacne pre odchylky- co iny vrahovia maju, vzdy maju. Ono ja viem, ze policajti pri hladani dokazov mali lovit ihlu v kope sena pri tych vsetkych odtlackoch, ale ani snaha tam nebola. Pretoze nezaistovali dokazy pred zachranarskymi zlozkami, ale az po nich, co je na jednej strane normalne, lebo ludsky zivot ma prednost, ale na druhej maju tam mnozstvo primiesanych stop (=vsetko a vsade krvave, aj vytah, aj schody, aj pri susedovi, lebo krvava judita isla k susedovi, takisto zachranarske zlozky pouzili schodisko) a tym padom isli vylucovacou metodou, lebo toho bolo vela a oni zaistili iba cast. Plus chyba predlozka do bytu- ze sa "niekde stratila"- tak toto je dost pruser a myslim, ze pred europskym sudom spolu s nedostatocnou obhliadkou to zabezpeci minimalne presetrenie, ked nie zrusenie vazby-moj nazor). Cize ti chyba 60×90cm veeeelmi doleziteho kusku, ktory by mozno ukazal (ne)pritomnost 3 osoby- comu by som aj verila, ze mozno to urobila s frajerom, ktoreho zalubena kryje. Ale to vsetko su dohady🫣🫣🫣
@vevesh A zakrvaveny muž beží von a ľudia si mevsimnú?Minimálne po čase by sa niekto ozval, keď ny vlastne vyšli najavo, aké zverstvo sa tam stalo. Ako sa ozvala ta svedkyňa pri tom záchranarovi. A keby to teda urobila tretia osoba, jej "frajer" a ona ho kryje a vie,že to urobil, príde ti toto správanie úplne ok? A na oslobodenie spod obžaloby?Tam by bola stále vinná-bola by spoluvinník. Dobodať 49 radami chudáka krásneho chalana. Ako píšem ona bude mať super život niekde v zahraničí a nikto nič nebude vedieť, o ňu sa neboj.
Inak, máte typy na nejaké krimi podcasty alebo yutube kanál, ktorý som ešte neobjavila?😆Potešila by som sa.
@enmery na zadny vchod, ktory mal byt zamknuty a nebol a kde nie su kamery a vedie do lesa, nikto nepozeral a ani nemusel vidiet. Vsak prebeh by trval nejakych par sekund, co som citala a ak by ho niekto tam videl, musel by to byt obyvatel bytovky. Zohladnit tento vchod a osoby pohybujuce sa nim zamietli policajti s tym, ze na otvorenie by bol potrebny cip obyvatela bytovky. Otvorene dvere tiez nevedeli identifikovat odkedy boli otvorene a kedze tam nenasli ziadnu krv, na tuto stranu nikto nepozeral, nebrali tento vychod z bytovky vobec do uvahy- to stoji v spise. Vysoka konspiracia - co ked sa jej priatel prezliekol a saty si dal do igelitky a odisiel v cistych veciach alebo otvoril dvere s rukavicou🙃🙃ale tak na to treba dokazy a je to zbytocna fabulacia.
Ja som niekde raz davno citala, ze ak je vysoky pocet bodnych ran, znamena to, ze vrah mal s obetou blizky vztah a vrazda bola vyustenim nahromadenej zlosti. Judita vraj par dni dopredu pisala kamaratkam, ako jej Tomas lezie na nervy, ze s nim nikam nechce ist (do Anglicka), nikede pisali, ze vraj napisala, ze nech sa necuduju, ked bude v spravach, ze vypadol z okna. Aj to by mohol byt jej motiv, nechcela s nim ist do toho Anglicka a ako uz spominal niekto ten pribeh zenicha, ktory ubodal nevestu aby zo svadby vycuval, aj pre Juditu mohla toto byt jednina moznost, ako z toho vyletu vycuvat.
@enmery ja som sem napísala iba to,čo som taktiež dakde čítala alebo počula ako každá tu.Nemôžem za to,že všade píšu a zvereňujú dačo iné a zavádzajú takto ludí.A pamäť mám zatial myslím výbornú.O to sa ty neboj, som doktorka pracujem s ludmi denno denne.Ty najprv niečo dokáž užitočné pre spoločnosť ,vylieč ludí napriklad,vyrieš teda túto zapeklitú záhadu pani forézna psychiatrička či čo si to chcela byť a nie len mudrovať na koňovi za pc a ked sa ti nepáči niekoho odpoved, ktorá ti nepritakáva aj s autorkou tak hned osočovať a pustiť sa do človeka ako osa aby opustil diskusiu ak sa mu nepáči.Potom budem s tebou komunikovať aj ja na úrovni
@liusa82 Sa upokoj, ty vieš prd o tom, čo ja robím alebo nerobím pre túto spoločnosť. Smiešne, že o mudrovaní na koňovi píšeš ty a tiež tu "mudruješ". My sme sa držali faktov, ty si tu označila mŕtvu ženu za "ževraj pobehlicu provokatívnu". Žena ženu!Ja túto záhadu riešiť nemusím, riešia ju vyšetrovatelia a súdy. Asi si v živote nepočula, čo je to mať pre niečo záujem, hobby, a vymieňať si informácie s ľuďmi s rovnakými záujmami. A je smutné, že tak neempatický človek pracuje v zdravotníctve. Dúfam, že si nebola moja spolužiačka. A už na mňa nereaguj. Ďakujem.
@liusa82 A len primitív sa vysmiava z normálneho faktu, keď niekto povie, čo chcel robiť a nakoniec sa rozhodol pre iné a ale tá láska k tomu odboru a oblasti mu ostala a zaujíma sa o to ďalej v rámci hobby. Strašne veľa nemá v živote vôbec žiadne sny ani hobby a ani ciele a to je to najhoršie. A nie mať od detstva nejaké sny🤦♀️

@lusesita2 na druhej strane chápem Juditkiných rodičov. Bojujú za svoju milovanú dcéru, ktorú chovali ako v bavlnke. Dali by aj pol sveta, že by oslobodili jej česť.
Nuž. Opičia láska.