icon

Kauza Kramný: Diskusia a nové pohľady na prípad z Egypta

19. júl 2024

Otváram diskusiu na túto tému, pre mňa je tento prípad roky niečo čo ma zaujíma ako to v skutočnosti naozaj bolo. Prešla som si už viacero vecí, teraz je aj dokument o tomto celom. Kto nevie zahynuli na dovolenke v Egypte v 2013 dcéra s mamou, prežil manžel, otec.
Čo si o tom myslite vy? Ako niekto kto má napozeranych veľa truecrime v ňom vidím vinníka, ale som zvedavá na iné pohľady. 🙂

yvanielka
28. júl 2024
autor
29. júl 2024

Baby posielam rozhovor na ytb o tejto kauze 🙂 Ten kto nevidel na voyo tak aspoň cca.

https://www.youtube.com/watch?v=_EDF9TMPn8E
elin2525
29. júl 2024

@yvanielka Ja som inak narazila na pripad, kt. sa stal pred 2 rokmi v Egypte - na otravu zomrel 6 rocny chlapcek, jeho rodicia prezili. Otec bol na tom horsie, matka tehotna nemala az take priznaky. Vraj sa to este stale vysetruje, mohla i nemohla to byt otrava - https://www.thenationalnews.com/mena/2022/07/07...

elin2525
29. júl 2024

@yvanielka Inak co som sa docitala, tak tento par zomrel na otravu pesticidmi. Izbu, ktora bola vedla ich izby a spojena prievhodnymi dverami, vystriekali pripravkom proti plosticiam a dostatocne tie priechodne dvere neutesnili, tak to vraj preslo do ich izby a otravili sa z toho.
Az teraz som si vsimla, ze to pisu aj v tvojom screenshote 😀

simonetta2910
30. júl 2024

@yvanielka Ahoj na internete sa toho moc o tom nepise, ja som nasla este pripad jedneho starsieho muza co sa tam zevraj utopil v plytkej vode pritom bol velmi dobry plavec takze dcera si mysli ze bol pravdepodobne otraveny ale mam znamu co chodi kazdy rok do Egypta a ze taketo pripady su tam neni ojedinele. Egypt samozrejme taketo veci ututlava lebo keby sa prevalilo ze tam zomieraju turisti na otravu tak by tam nikto ani nepachol.

yvanielka
30. júl 2024

@simonetta2910 neviem, to mi pripadá také jedna pani povedala veď si zober koľko stoviek rezortov je v celom Egypte, to je obrovské množstvo. A turisti z celého sveta. Tiež sme tam boli ale našťastie nás obišla aj tá povestná "faraonova pomsta".

yvanielka
30. júl 2024

@elin2525 áno, vraj pesticídy o tom chlapčekovi som nepočula idem si to prečítať. Hrozné 😭

neviditelnypes
30. júl 2024

"V kauze Kramný se dělo všechno špatně, chování médií bylo nepochopitelné. Natáčení můj názor změnilo"

https://www.youtube.com/watch?v=0IMj8n9oPFg

(zadarmo len prvých 9 minút rozhovoru)

simonetta2910
31. júl 2024

@yvanielka ano to je pravda zasa netreba verit kazdemu vela ludi si aj podomysla veci co sa nestali, hovorilo sa o tom ze tam za zahadnych okolnosti zomrelo par ludi. Tak ja si myslim ze ked sa dodrzuju urcite pravidla tak by ziadna faraonova pomsta nemala byt

sofia1979
31. júl 2024

Videla som dve časti podľa mňa je vinník no nejako mi nesedia tie kamošky niečo vedia a teda on im to aj vytkol myslím si, že bol veľmi žiarlivý a teda možno aj žena maká niečo za nosom v každom prípade on to chce dať von neviem aby sa trochu očistil. No vražda sa nedá nijako ospravedlniť no a už vôbec nie keď si zabije vlastnú dcéru, svedok všetkého ach veľmi smutné 😭

rain15
9. aug 2024

Ak máš čas, odporúčam prečítať rozsudok polície ČR kde su kompletne popísané výpovede svedkov, výsledky pitvy a pod : https://www.voxpopuli.sk/files/1516NWJ.pdf

za mňa to jednoznačne spravil - prikladám malý výcuc výpovedí svedkov ktoré ma o jeho vine presvedčili :
svedok (nejaký jeho kamoš) Obžalovaného se opakovaně v průběhu jeho pobytu v Egyptě ptal, proč nešli k lékaři, zejména i s ohledem na malou Klárku, proč vůbec nic neřekl komukoliv jinému, na co čekal, ten však víceméně na to nereagoval. Obžalovaného osobně navštívil druhý den po jeho návratu do ČR. Objal ho a popřál mu upřímnou soustrast. Obžalovaný reagoval chladně, studeně, jakoby se ho smrt jeho nejbližších ani netýkala. On osobně očekával, že bude lítostivý, takový zlomený, případně bude plakat, ale nic z toho se nestalo. Obžalovaný mu již tehdy sdělil, že zruší dětský pokoj a udělá si tam ložnici, větší obývák. Reagoval na to slovy, jak to může udělat, když tam jsou věci od Klárky, nebylo mu odpovězeno. S obžalovaným se pohádal i z důvodu, že se zbavuje věcí po Monice a Klárce, že on by nedokázal vyhodit ani jednoho plyšáka. Při návštěvě přišla řeč i na to, jak si představuje obžalovaný budoucnost, na což ten reagoval, že si najde nějakou mladší ženu tak o 10 let a bude si užívat, děti už nechce ani vidět (slová deti už nechcem vidieť sú fakt silné kafé u otca, ktorý práve stratil jedinú dceru)

Svědkyně Lenka Krečmerová, sestra obžalovaného - Taktéž s ním rozebírala, jak je možné, že když měli takové závažné zdravotní problémy, nevyhledali hotelového lékaře. On jí na to v podstatě neodpověděl.
navíc doplnila, že za situace, kdy bratrovi sdělila, že mu nevěří a domnívá se, že to udělal, on se jí vysmál a řekl, že nejsou žádné důkazy. Fakticky tímto okamžikem se jejich cesty rozešly

Ze čtené výpovědi svědka MUDr. Petra Koloucha, MBA, lékaře asistenční služby Euroalarm Praha: Při prvním setkání obžalovaný nepožadoval odbornou pomoc, naopak mu utkvělo v paměti, že se zajímal v této pro něj tíživé situaci o úhradu nákladů za přepravu zavazadel při návratu do republiky, když se vrací sám a má tři kufry. Konkrétně ho zajímalo, zda bude platit za tři kufry. V této souvislosti svědek dodal, že pracuje jako lékař urgentního příjmu a mnoho let jako lékař záchranné služby, v situacích úmrtí členů rodiny nebo blízkých se pohybuje, proto byl velmi překvapen starostí obžalovaného o finanční poplatek za transport zavazadel v pro něj takto krizové situaci. Dále poznamenal, že obžalovaný neplakal, byl upravený ve stylu hotelových hostů, na nic si nestěžoval.

výpoveď polskej turistky, ktorá mala vedľa nich izbu a privoval ju na pomoc:
Muž, který ji žádal o pomoc, na chodbu nevycházel, stále klidně seděl na posteli, občas si podložil hlavu rukama, dle svědkyně nebyl v žádné panice, neviděla na něm žádné emoce. Naopak ona byla ze vzniklé situace velmi nervózní, rozčilovala se, proč lékař tak dlouho nepřichází, muži z personálu jej několikrát volali,Z výpovědi svědkyně dále plyne, že obžalovaný v její přítomnosti nic nejedl, nic nepil, nechodil na toaletu, nezvracel. Po celou dobu bylo v pokoji rozsvíceno, neviděla stopy po zvracení ani exkrementech. Do příchodu lékaře se u obžalovaného neprojevovaly žádné zdravotní problémy, na nic si nestěžoval.

plus výsledky pitvy - lekári sa vyjadrili u oboch jednoznačne (kopírovala som text len u Klárky ale je rovnaký aj u Moniky)
nelze stanovit známky snížení hydratace, zvracení či nález svědčící pro průjmové onemocnění probíhající těsně před úmrtím.
Na základě provedeného komplexního toxikologického vyšetření byl učiněn závěr, že v době, kdy došlo ke smrti poškozených, tyto nebyly pod vlivem toxikologicky významných látek

Bezprostřední příčinou smrti nezl. Kláry Kramné bylo náhlé selhání srdce při zasažení elektrickým proudem

rain15
9. aug 2024

Mimo to se znalci rovněž vyjádřili k otázkám souvisejícím
s posmrtnými skvrnami obou poškozených, kdy na podkladě lokalizace posmrtných skvrn na
těle zemřelé nezl. Kláry Kramné dovozují, že tato se primárně po smrti nacházela v poloze na
břiše, z níž byla v časovém horizontu cca 10 hodin přemístěna do polohy na znak. Tato
manipulace by vysvětlila vytvoření posmrtných skvrn a fixaci v obličeji, na přední straně levé
dolní končetiny a na zadních částech trupu a končetin. Nález na těle zemřelé nezl. Kláry
Kramné tedy svědčí pro posmrtnou manipulaci ve smyslu přemístění z polohy vleže na břiše
do polohy na záda

rain15
9. aug 2024

a teda vykonali sa aj testy DNA a Klárka bola jeho dcera - toto píšem len preto, že som zaznamenala v komentároch, že by snad nemala byť jeho dcera - aj keby nebola, tak by sa na závažnosti tohto hrozného činu nič nemenilo

marsmykkok
9. aug 2024

@rain15 je to podstatné (že bola jeho biologická dcéra), predsa len vlastná krv je vlastná krv. Pokrvná príbuznosť u ľudí znamená veľa.
A pre mňa je aj podstatná informácia, že sa tá sestra jeho, čo mu veľmi pomáhala na začiatku otočila proti nemu... Lebo ja som si myslela že ako rodičia ho stále obhajuje, len nechcela byť v TV.
Dakujeme za informácie, že si sa podelila pre tie, čo sme doteraz tento prípad až tak nesledovali.

lianka123
9. aug 2024

No neviem, po zhliadnuti toho dokumentu si myslim, ze je nevinny. Vypovedaju jednoduchi ludia, ktori si tu realitu prikrasluju. Netreba zabudat ze on nie je raketovy inzinier, on sa proste nevedel obhajovat a urobil kopec chyb s ceskym bulvarom, ktori ho radi hned na zaciatku odsudili.
Ziaden priamy dokaz, nejasnosti ako zomrela .. podla mna je to velky justicny omyl, za ktory si uz nikto nezobere zodpovednost.

vevesh
9. aug 2024

@rain15 vsetko suhlas az na vysledky pitvy. Ze nemali hnacku, znalci vedeli dokazat. Ze zvracali, nevedeli dokazat ceski znalci (kedze chybal zaludok pri pitve v cechach). Ale egyptski znalci skonstatovali uplne prazdny zaludok u oboch, co znaci ze zvracali. A aj boli podla egyptskych znalcov obe dehydratovane. Toto ceski znalci nevedeli dokazat, lebo pri ceskej pitve boli tela uz v znacnom rozklade. Pri toxikologickych testoch, musia vediet co pozili, aby si to mohla poriadne otestovat, ci boli-neboli otravene. Egyptska toxikologia skumala ich (kramnych) lieky, ktore sa nasli u nich plus klasika na hnacky/zvracacky zjednodusene povedane a nenasli ziadne stopy po predavkovani. Mne z toho vsetkeho vychadza, ze ich otravil niecim nezvycajnym, ale v egypte jednoducho dostupnym. Preto sa aj tak vehementne brani tomu zabitiu elektrickym prudom= vie, ze ich takto nezabil, ale na svoju obhajobu nemoze nic povedat, lebo by sa prezradil...🤫🤫

marsmykkok
9. aug 2024

@lianka123 Ja sa skôr prikláňam k tomu, že vinný je, hoci nie som presvedčená že 100 percent. Ale desí ma že na základe asi aj mediálneho tlaku a že tam bolo dieťa je niekto odsúdený za niečo úplne bez dôkazov riadnych, len aby bol vinník a polícia/súdy neboli za neschopných.
Problémy v manželstve má veľká časť vzťahov, rovnako stratu prežíva každý inak, nie je dôkaz že sledoval diskusie čo si o ňom ľudia myslia (mne keby sa niečo také stane a nič neurobím a padá podozrenie aj na mňa, určite ma zaujíma, či mi ľudia veria, že som nevinná tiež) , rovnako na kare napríklad najbližší príbuzní sa usmievajú, vtipkujú, tešia na plány do budúcna, ale je to len maska pred svetom-že nechcú ukázať že trpia a neznamená to, že ich smrť ich blízkeho príbuzného potešila (k tomu že vraj povedal kamarátovi , že plánoval urobiť z detskej izby spálňu, nájsť si mladú ženu a tak) Naozaj objektívne dôkazy voči nemu nie sú žiadne, aj tak ho odsúdili na veľa rokov.

lianka123
9. aug 2024

@marsmykkok tak nejak to aj na mna cele posobi. Bohuzial ich policia, znalci aj sudnictvo sa v tomto svetle ukazuju ako velmi neschopni.

zuzanna33
9. aug 2024

@marsmykkok Neplánoval keby sa s ním nechcela rozviesť,stále ju manipuloval rozkazoval. Je to psychopat Narcista a potreboval riadiť jej život dcéra bola len navyše aby odpútal pozornosť. Otrava a či už elektrický prúd ,škrtenie nezistia. Extra.cz ma o tom veľa rozhovorov vinný je a je jediný kto tam s nimi bol . Pravdu si zoberie do hrobu ...Tak ako teraz čerstvý prípad zavraždenej Cynthie....

rain15
9. aug 2024

každý sme iný, ale teda keby sa mne niečo takéto stane (a bola by som nevinná) tak by som bola v takej depresii a jediné čo by som si želala by bolo to aby som zomrela aj ja a teda vobec ale vobec by ma nezaujímal názor verejnosti ale z toho spisu polície je evidentné, že on nič iné neriešil len kto si čo myslí o ňom a vymýšlal rôzne verzie toho čo sa stalo a zistoval si od ľudí v jeho okolí, že čo si o tom myslia - ako keby si robil prieskum toho ako by reagovala verejnosť na taku alebo taku verziu

adulkam
9. aug 2024

Len tak som hodila do Google https://www.pravnelisty.sk/clanky/a1454-k-pripa...
Len som to ešte dopodrobna necitala

natalka13
9. aug 2024

Moj nazor je ze to urobil.

chillibubble
9. aug 2024

ahojte, Judita je tu sice ako vedlajsia tema, ale suhlasim s tymi co si myslia ze to urobila. mna napr. presvedcilo aj to, ze z toho Lipsic vycuval. ano, viem ze mnohi ho nemusia, az neznasaju. ale ja si myslim ze obhajca je dobry. a podla mna on chcel ist cestou nech sa prizna, uzavrie zmier a dostane nizsi trest. co sa rodicom asi nepacilo a chceli aby ju obhajoval, tak on z toho vycuval...

jurkaa
10. aug 2024

Ak náhodou niekto nemá voyo tak tu sa dajú pozrieť casti ...len mne sa to nedalo pretacat :(
https://dokumenty.tv/kauza-kramny-za-zavrenymi-...
Len časti si zvoľte ktoru chcete kuk

natalka13
11. aug 2024

Vybehli na mna videa, kde Kajinek sa vyjadruje k teme Kramny. Este som ich nepocula. Tak skuste. Su dve na YT

rain15
12. aug 2024

teraz som čítala súdne nariadenie k odpočúvaniu a spomína sa tam, že ta firma hyundai kde pracoval ho sledovala, lebo dostala echo že kradne ich majetok(udal ho niekto) a v ramci toho sledovania zistili že mal 2 mimomanželské vzťahy - tak len toľko k tomu, že on kydá na mrtvú Moniku ale to, že ju podvádzal sa neprizná

https://www.voxpopuli.sk/files/1504OTh.pdf

slavka1988
17. aug 2024

Je jedno či umreli na otravu alebo elektrikou ,pravdou a holým faktom ostáva že jediný kto to mohol urobiť bol Kramny a že si zabije vlastne dieťa je to obyčajná zrúda a absolútne ho netreba lutovat .Nikto iný v izbe nebol .Jeho rodičia len riešili že to nemohla byt elektrika ale ušla im pointa že je už žiaľ jedno ako vraždu spáchal ale že to bol práve on čo ich pripravil o život a či už Monika mala milenca alebo nemala nie je to dôvod vraždy .Na syna škaredého slova po tom všetkom nemala ale na Moniku Ano smutne

autor
17. aug 2024

@rain15 Ďakujem, toto som netušila!

catherinah
17. aug 2024

@slavka1988 Ale teda hral to dobre, normálne som mala tendenciu mu uverit

slavka1988
17. aug 2024

@catherinah on bol s nimi celu dobu akoby to mohol urobiť Cudzí človek ? Už len otázka ostala ako umreli a keďže v Egypte boli tela dosť znehodnotene už sa to zrejme ani nedozvieme ale vina mu bola dokázaná a podľa mna on sám seba presvedčil o svojej nevine a preto nemá ani výčitky ale zabiť si vlastne dieťa a ešte sa nájdu ženy ktoré ho obdivujú proste chory svet