Kávovar na kapsule alebo automat- viete porovnať?
Dievčatá,máme celkom kvalitný kávovar Caffitaly na kapsule, ale stále má láka plnoautomat, čo si namelie kávu sám. Máte skúsensosť s obidvoma, viete poradiť či sa oplatí kúpiť plnoautomat? Ide mi iba o klasické pressá, o krásnu penu, mlieko s kávou nepijem.Ďakujem
My mame pakovy, treba sa naucit s tym robit. Nie je to len nasypat, nasadit a stlacit pupxek. Ked mame navstevu ze treba viac kav, tak pouzijeme origibal kapsule Kimbo aby to tak dlho netrvalo. To su take kapsule ako velke cajove, cista kava. Len nie je bordel z toho, kedze my mame aj externy mlyncek
@tyrkysova_kobyla podla toho kolko kav sa u vas robi. My robime celkovo ani nie 2 denne. U svokry je automat, no ked sa zideme 6ti tak to velice ocenujem 🙂
@elizita no cez tyzden pijem kavu len v pravi, takze zrejme by som ho vyuzivala len cez vikendy (cez tyzden az potom na materskej 😂) 🤔
@dopolbokaodrata teraz máme de longhi esam 3000.B, ale to, čo som písala, že som skúšala aj kávu z kapsulového tak to kamoška taký má, aká to je značka to netuším, ale káva bola celkom fajn z neho 🙂 asi záleží aj od toho, že aká káva, aké kapsule a asi aj aký kávovar, tožvie 🙂
@tyrkysova_kobyla to pridaj, že na materskej kávovar využiješ, to vtedy mu dáš dosť zabrať viem o čom hovorím. A myslím, že o tom by ti vedeli aj ostatné mamičky porozprávať 😀 Ale tak to proste k tomu materstvu proste patrí, len tiež s kávou opatrne pri kojení potom 🙂
Ale myslím, že automat by ti bol lepší 😉
My sme si z muzom dopriali automat, kupili sme sencor, bol lacny a trochu som sa aj obavala ze nebude velmi dobry, ale pozitivne sklamal🙂 je to supa ze staci stlacit gombik a mas cerstvu kavicku mnam mnam🙂 samozrejme velmi zalezi na zrne, ake tam das
@innapnirhu automat je podľa mňa veľmi fajn, je to jednoduché, pohodlné, tiež by som nemenila 🙂 čítala som si viackrát čo si napísala, že pozitívne sklamal, nomrálne mi to nejde ani do očí ani do uší takéto spojenie, ale našťastie rozumiem čo si tým chcela povedať :-P
@innapnirhu ked pises, ze bol lacny a dobre sluzi tak to si musela mat velku radost 🙂 Nas sme tiez v podstate za celkom dobru cenu kupili v planeu, lebo ked som pozerala typ, co mame my, ze kolko stal na tej predajni kde sme ho napokon aj kupili a ake ceny nan mali inde, tak som az oci otvarala, som nechapala, ze take rozdiely mozu byt v tych cenach, to by som vobec nebola povedala, keby som to nevidela na vlastne oci, ze by som si to sama neporovnala 🙂
Ja som sa nakoniec rozhodla pre pakovy Delonghi
@tyrkysova_kobyla a kupuješ do neho mletú kávu alebo si si kúpila zvlášť mlynček a melieš si? Lebo toto mňa na pákovom tak odrádza, že nebudem mať čerstvo pomletú kávu.
A automat by si ju pomlel sám, tesne pred tým jak by kávu urobil :/
@xeniii mam mlyncek, resp. mala som ho uz davno, vzdy som si cerstvo mlela kavu aj do frenchpressu, aj len tak na zalievanu 🙂 kupena mleta kava ee, to u mna neprejde 😀
@tyrkysova_kobyla a melieš si akože tesne predtým ako si urobíš kávu, alebo si viac vopred namelieš? 🙂
@vondolina práve preto sa pýtam, lebo tiež chcem kávovar a pákový sa mi páči aj po stránke ceny aj veľkosti, čo som kukala, len to mletie tej kávy ma tak dáko odrádza :/
@xeniii ano, tesne predtym 😉 po namleti kava po polhodine straca svoje caro 🙂 je to pracnejsie, ale kedze cez tyzden nepijem kavu doma, len v praci, tak mam z toho aspon vikendovy ritual 🙂 teraz sa snazim naucit aj spravne napenit mlieko na dobre kapucino 😀

Baby kavickarky, ja sa neviem rozhodnut medzi pakovym a automatom, viete porovnat tie, co mate skusenost s oboma? 🙂☕