icon

Kávovar na kapsule alebo automat- viete porovnať?

laskonka80
23. nov 2018

Dievčatá,máme celkom kvalitný kávovar Caffitaly na kapsule, ale stále má láka plnoautomat, čo si namelie kávu sám. Máte skúsensosť s obidvoma, viete poradiť či sa oplatí kúpiť plnoautomat? Ide mi iba o klasické pressá, o krásnu penu, mlieko s kávou nepijem.Ďakujem

Strana
z2
tyrkysova_kobyla
11. jan 2019

Baby kavickarky, ja sa neviem rozhodnut medzi pakovym a automatom, viete porovnat tie, co mate skusenost s oboma? 🙂☕

elizita
11. jan 2019

My mame pakovy, treba sa naucit s tym robit. Nie je to len nasypat, nasadit a stlacit pupxek. Ked mame navstevu ze treba viac kav, tak pouzijeme origibal kapsule Kimbo aby to tak dlho netrvalo. To su take kapsule ako velke cajove, cista kava. Len nie je bordel z toho, kedze my mame aj externy mlyncek

elizita
11. jan 2019

@tyrkysova_kobyla podla toho kolko kav sa u vas robi. My robime celkovo ani nie 2 denne. U svokry je automat, no ked sa zideme 6ti tak to velice ocenujem 🙂

tyrkysova_kobyla
11. jan 2019

@elizita no cez tyzden pijem kavu len v pravi, takze zrejme by som ho vyuzivala len cez vikendy (cez tyzden az potom na materskej 😂) 🤔

vondolina
11. jan 2019

@dopolbokaodrata teraz máme de longhi esam 3000.B, ale to, čo som písala, že som skúšala aj kávu z kapsulového tak to kamoška taký má, aká to je značka to netuším, ale káva bola celkom fajn z neho 🙂 asi záleží aj od toho, že aká káva, aké kapsule a asi aj aký kávovar, tožvie 🙂

kammik
5. feb 2019

@tyrkysova_kobyla to pridaj, že na materskej kávovar využiješ, to vtedy mu dáš dosť zabrať viem o čom hovorím. A myslím, že o tom by ti vedeli aj ostatné mamičky porozprávať 😀 Ale tak to proste k tomu materstvu proste patrí, len tiež s kávou opatrne pri kojení potom 🙂
Ale myslím, že automat by ti bol lepší 😉

vondolina
7. feb 2019

@kammik to áno, akurát som včera čítala v nejakom časopise o káve, že či je potrebné ju v tehotenstve alebo počas kojenia prestať piť, keď ten organizmus je v podstate akoby zvyknutý a dočítala som sa, že to netreba, že keď je všetko s mierou tak nie je problém 🙂

kammik
8. feb 2019

@vondolina presne ako píšeš, všetko s mierou a myslím, že nie je vôbec žiadny problém.
Len nie je káva ako káva 🙂

innapnirhu
8. feb 2019

My sme si z muzom dopriali automat, kupili sme sencor, bol lacny a trochu som sa aj obavala ze nebude velmi dobry, ale pozitivne sklamal🙂 je to supa ze staci stlacit gombik a mas cerstvu kavicku mnam mnam🙂 samozrejme velmi zalezi na zrne, ake tam das

vondolina
12. feb 2019

@innapnirhu automat je podľa mňa veľmi fajn, je to jednoduché, pohodlné, tiež by som nemenila 🙂 čítala som si viackrát čo si napísala, že pozitívne sklamal, nomrálne mi to nejde ani do očí ani do uší takéto spojenie, ale našťastie rozumiem čo si tým chcela povedať :-P

evinea
13. feb 2019

@innapnirhu ked pises, ze bol lacny a dobre sluzi tak to si musela mat velku radost 🙂 Nas sme tiez v podstate za celkom dobru cenu kupili v planeu, lebo ked som pozerala typ, co mame my, ze kolko stal na tej predajni kde sme ho napokon aj kupili a ake ceny nan mali inde, tak som az oci otvarala, som nechapala, ze take rozdiely mozu byt v tych cenach, to by som vobec nebola povedala, keby som to nevidela na vlastne oci, ze by som si to sama neporovnala 🙂

kammik
14. feb 2019

@evinea preto je podstatné si porovnať tie ceny, aby zbytočne sme nezaplatili za niečo viac ako je potrebné 🙂

evinea
5. mar 2019

@kammik hej len su ludia, ktorym sa to nejako porovnavat nechce, ze to nriesia, ale podla mna je to dobre si tak kuknut 🙂 Nam to usetrilo zrovna nie malo penazi 😉

tyrkysova_kobyla
5. mar 2019

Ja som sa nakoniec rozhodla pre pakovy Delonghi

xeniii
6. mar 2019

@tyrkysova_kobyla a kupuješ do neho mletú kávu alebo si si kúpila zvlášť mlynček a melieš si? Lebo toto mňa na pákovom tak odrádza, že nebudem mať čerstvo pomletú kávu.
A automat by si ju pomlel sám, tesne pred tým jak by kávu urobil :/

tyrkysova_kobyla
6. mar 2019

@xeniii mam mlyncek, resp. mala som ho uz davno, vzdy som si cerstvo mlela kavu aj do frenchpressu, aj len tak na zalievanu 🙂 kupena mleta kava ee, to u mna neprejde 😀

vondolina
7. mar 2019

@xeniii to keď by chcela do neho dávať mletú kávu, tak to podľa mňa nemusí si ani kávovar kupovať, keď kávovar chcem tak jedine čerstvo pomletú kávu, bez toho by to podľa môjho názoru proste nešlo 🙂
tá chuť tej kávy je proste iná 🙂 lepšia 🙂

xeniii
11. mar 2019

@tyrkysova_kobyla a melieš si akože tesne predtým ako si urobíš kávu, alebo si viac vopred namelieš? 🙂
@vondolina práve preto sa pýtam, lebo tiež chcem kávovar a pákový sa mi páči aj po stránke ceny aj veľkosti, čo som kukala, len to mletie tej kávy ma tak dáko odrádza :/

tyrkysova_kobyla
12. mar 2019

@xeniii ano, tesne predtym 😉 po namleti kava po polhodine straca svoje caro 🙂 je to pracnejsie, ale kedze cez tyzden nepijem kavu doma, len v praci, tak mam z toho aspon vikendovy ritual 🙂 teraz sa snazim naucit aj spravne napenit mlieko na dobre kapucino 😀

vondolina
12. mar 2019

@xeniii keď si kúpiť mlynček elektrický k pákovému kávovaru tak to budeš mať bez prolbémov, áno pákový kávovar vychádza lacnejšie jak automatický, ale ja osobne som rada, že sme zainvestovali do automatu, že nemám starosti s ničím 🙂

Strana
z2