icon

Kde a ako nájdem zmysel života?

30. jún 2020

Prosím neviete mi poradiť nejakú skupinu alebo niečo podobné, kde by som mohla znovunačerpať zmysel života? Už dosť dlho som v jednom kolotoči starostí, neviem nájsť potešenie v ničom, stratila som zmysel, všetko si pripúšťam a chýba mi sociálna opora. Psychologa nechcem, skúsila som. To je slabé. Proste nejaký životný smer možno iný, pre druhých nepochopiteľný v tejto materiálnej dobe. Nie sekty a pod. !!!!Rada by som stretla a stretávala ľudí, ktorí inklinujú k prírode, nezištnosti, pomoci navzájom bez prospechu pre seba. Niečo overené. Neviem vo svojom okolí nájsť ľudí "tých iných"...každý sa za niečím ženie, materiálnym , profesijným....To nechcem. Netúžim ani po nejakej náboženskej oblasti, skôr spokojnosť v súlade s prírodou, poznávaním sveta a pod. Neviem či je môj príspevok zrozumiteľný. Chýba mi proste blízkosť ľudí, nezištnosť bez prvkov nejakého prospechu. Nie tom typ, čo sa nechá obalamutiť. Takže žiadne sekty, a akože "pomoc, ochota, súznenie...." To odhalím. Naozaj len úprimne...možno ľudia čo si prešli všeličím a dospeli k inému zmýšľaniu. Ďakujem za tipy.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
miriam11
30. jún 2020

Ani nevieš ako veľmi ti rozumiem...

77daniela77
30. jún 2020

@zuzudrnda ....ano,presne ako pises,len doplnim ze stare jevmnohokrat kvalitnejsie ako to nove....

alienkami
30. jún 2020

Tie šlabikáre šťastia sa dajú nájsť aj ako audio na YT
1.

https://www.youtube.com/watch?v=gotCOxtgl80
autor
30. jún 2020

@nairia Viem že je to ťažko....môžem ho viesť iným smerom ale v škole inak....z toho plynúca možná šikana....Som si toho vedomá. Je to aj o povahe dieťaťa aké je odolné a vie si stáť za svojím. Ťažke to je je veľmi😢 Chcem nájsť ten stred. Aby netrpel a mal zážitky. Mne už je jedno, len o to dieťa ide. Naučiť ho hodnotám.

autor
30. jún 2020

@ziarifka Nech ťa to netrápi. Ty si dospelá, vieš si oddôvodniť. Ak je dcéra šťastná nie je čo riešiť. Ja sa práve obávam, že spolužiaci budú riešiť viac ako moje dieťa a to ma zamrzí....Lebo dnes je taká doba....a sú deti individuality, sebavedomé, pevné a tie ľahšie ovpyvniteľné - ako môj synček - a preto mi je ľúto.

janinamojka
30. jún 2020

Veľmi pekne napisane.. Hladam to uz niekolko rokov, no stale zisťujem ze idem nesprávnou cestou..

77daniela77
30. jún 2020

Aj moja dcera si tym presla....vyznavala ine hodnoty ako stado....nebolo to az take hrozne,casom stretla viac tak zmyslajucich ako je ona....

autor
30. jún 2020

@77daniela77 A kde to našla? Resp. skupinu,ľudí?

autor
30. jún 2020

Ja naozaj nedokážem žiť tento materialistický svet. A prišla som na to až v 40-tke🙂 Zivot je o inom,z ničoho nič rakovina v rodine, problémy a človek zistí, že zbytočne sa naháňa. Že chce žiť teraz, tu a hneď....zážitky, pocity.....bez zveľadovania príbytku a pod.

77daniela77
30. jún 2020

Myslela som to vseobecne ako rastla,studovala....my sme sa jej venovali,bola zmyslanim vyspelejsia ako rovestnici .....ona chapala skoro o com je zivot a v com su hodnoty....

77daniela77
30. jún 2020

Ved prave,treba zit v pritomnosti,tak aby to vyhovovalo tebe....turisticky oddiel je uzasna vec....

autor
30. jún 2020

@77daniela77 Veľmi múdru dcéru máš🙂🍀❤ Dobre ste viedli, vychovali.

autor
30. jún 2020

Ja sa syna snažím viesť troška, ale samej mi to nejde tak samozrejme že nemôžem čakať od neho. Rodičia sú príkladom. Preto sa chcem zmeniť. A nie štýl vodu káže, víno pije. Ak keď nemusí padnúť na úrodnú pôdu, ale aspoň budem mať pocit, že som skúsila. Chcem podporovať, len sa v ničom ešte nenašiel. Tak som mylsela, že ak uvidí u rodičov......Nemusí tak byť.

autor
30. jún 2020

Ja mám vzťah k prírode, k horám ale vždy som mala výhovorky prečo sa nedá....A vadím sama sebe. Dám to. Baví ma to, Tak si ten čas nájdem a hotovo, aj na úkor neporiadku v byte.

autor
30. jún 2020

Ono ja nemám podporu v rodine, všetci sú domasedi, ale viem že ak sa odhodlám, bude dobre. Nemám síce podporu ale pokúsim sa , aj so synom.

77daniela77
30. jún 2020

Presne tak to urob,ja som to tiez takto urobila,musis to preklenut a ist si za tym,a venuj sa synovi,uvidis,ono sa to potom vrati....jeho nastartujes dobrym smerom,spoznas novych ludi ktori zmyslaju podobne......vystartuj.....

vilma7
30. jún 2020

Nemusíš riešiť deti a budúcnosť.. cudzích aj tak neporiešiš.
Možno sa tým až tak hĺbkovo zaoberáš kvôli svojmu nešťastiu a všetko vidíš tak negatívne. Ako podľa mňa je normálne že ľudia sa radi pozrú ako žijú iní, ale určite ti tam nechodí nik tyždenne a netlačí na teba, že máš vymeniť nábytok, alebo dokúpiť koberce.
Alebo že prečo máš škodu, keď môžete mať aj audi... podľa mňa hľadáš vinu svojho nešťastia, ale toto to určite nie je.

autor
30. jún 2020

@vilma7 Ano, je to len čisto o zmýšľaní a vnútornom nastavení, Ale vieš aký je národ☹ chcem s tým bojovať.....

vilma7
30. jún 2020

Áno uberá sa to tým smerom, že rodičia chcú deťom dať snáď všetko, ale aj tí čo sa materiálne dobre postarajú nemusia dávať o nič menej duchovne, či zážitkovo.

autor
30. jún 2020

Ty si vo Švajč. ide tam kamarát....50 roč. obdivuje jeho odvahu. Kiež by som takú mala

stevvvka
30. jún 2020

Neviem ti poradit, lebo nabozenstvo odmietas.. Ale ja som prave v krestanstve nasla vsetko co popisujes. Zmysel zivota, a to nielen toho pozemskeho... Nie take povrchne náboženstvo, farizejstvo, ale ked mas osobny vztah s Bohom, je to presne o tom zdravom vztahu k sebe, k prirode, o tom, ze nehromadim majetok... Nebudem rozpisovat viac, ale ak si to rozmyslis nahodou, napis IP. Mozem porovnat svoj zivot pred tym, nez som verila, a svoj zivot teraz...
Som stastna. Naozaj stastna.

autor
30. jún 2020

@stevvvka Ďakujem.

vilma7
30. jún 2020

Proti národu sa žiaľ bojovať nedá, ľudí nezmeniš, môžeš ale zmeniť svoje zmýšľanie, postoj atď... prísť na to prečo a čo ťa robí nešťastnou, a tam začať. Známemu nezávidím, začať tu v 50.tke určite nebude mať ľahké. A nedaj sa pomýliť, Švajčiarsko si mnoho ľudí veľmi skresľuje.

medeaa
30. jún 2020

Mne to pripada, ze hladas nieco ako Zajezova.

bluka2
30. jún 2020

Možno by ste sa mohli zobrať a ty ísť pracovať niekam napríklad do Afriky. Neviem ake máš staré, ale pre dieťa super a veľmi to pomôže žiť v prítomnosti, v súlade s prírodou a komunitou a spoznat si vlasne hodnoty, seba, iných, svet. Lepšie než tisíc kníh

eliska13
30. jún 2020

Nič lepšie mu nemôžeš dať ako výlety, prírodu, zobrať deku ovocie zahrať si karty, aj ten chlieb lepšie chutí vonku ako doma...vybrať si raz hrad, raz mini túru, aby nemal pocit, že robíte stále to isté.A po x rokoch som prišla na to, že najlepšie je chodiť sami, alebo fakt takí ktorých to baví a máte niečo spolocne.My sme išli vždy s niekým a to nerobí dobrotu jeden mal spotené tričko a prechladne a druhe si nevzal musíme sa vratit😊 ďalší by hneď v bufete sedel najedol sa a je po výlete ber iba svoju rodinu či syna max preňho kamarata.My sa nikdy doma tak dobre neporozpravame ako niekde vonku
Kde nájsť spriaznené duse neporadim ja si rada pozerám na FB turistka na Slovensku často sú tam stretávky, spoločné akcie.A synovi by sa mohlo páčiť u skautov, ak máte niekde v okoli krúžok, tábor.

jankaovecka
30. jún 2020

A kolko rokov ma syn?

gastanka32
30. jún 2020

@eliska13 suhlasim, my aj na dovolenky ked sme isli, tak najlepsie samy, lebo inak sa furt musis niekomu prisposobovat, aby problem nebol a to aj to nadsenie clovek strati :/

zofiastarove1967
1. júl 2020

Ahojte baby hľadam upratovačku v ba ktora by chodila upratovať 3 izboví byt ak mate niekto zaujem alebo o niekom viete tak mi napíšte ďakujem 🙂