icon

Kde a ako nájdem zmysel života?

30. jún 2020

Prosím neviete mi poradiť nejakú skupinu alebo niečo podobné, kde by som mohla znovunačerpať zmysel života? Už dosť dlho som v jednom kolotoči starostí, neviem nájsť potešenie v ničom, stratila som zmysel, všetko si pripúšťam a chýba mi sociálna opora. Psychologa nechcem, skúsila som. To je slabé. Proste nejaký životný smer možno iný, pre druhých nepochopiteľný v tejto materiálnej dobe. Nie sekty a pod. !!!!Rada by som stretla a stretávala ľudí, ktorí inklinujú k prírode, nezištnosti, pomoci navzájom bez prospechu pre seba. Niečo overené. Neviem vo svojom okolí nájsť ľudí "tých iných"...každý sa za niečím ženie, materiálnym , profesijným....To nechcem. Netúžim ani po nejakej náboženskej oblasti, skôr spokojnosť v súlade s prírodou, poznávaním sveta a pod. Neviem či je môj príspevok zrozumiteľný. Chýba mi proste blízkosť ľudí, nezištnosť bez prvkov nejakého prospechu. Nie tom typ, čo sa nechá obalamutiť. Takže žiadne sekty, a akože "pomoc, ochota, súznenie...." To odhalím. Naozaj len úprimne...možno ľudia čo si prešli všeličím a dospeli k inému zmýšľaniu. Ďakujem za tipy.

Strana
z3
77daniela77
1. júl 2020

@zofiastarove1967 Ved to vycap do Bratislavskej skupiny alebo na stenu a nie tu kde sa diskutuje na inu temu....

eliska13
1. júl 2020

@zofiastarove1967 nájdi si na Domelii

masha185
1. júl 2020

Skús kone 🙂 alebo potlachy sú super vec...rybarčenie, veľa koníčkov je spojených s prírodov.

nina55
14. apr 2021

ahoj, vypočuj si túto knihu. Tu je jej audioverizia (ale dá sa aj kúpiť v knižnej podobe). Mne pomohla pochopiť veľa vecí. Prežívala som to čo ty: https://www.youtube.com/results?search_query=se...

tony128
Odpoveď bola odstránená
nina55
11. okt 2021

@masha185 kone
Ani rybárčenie s koníčkami nie sú zmyslom života. V človeku je obrovský potenciál. Skús si vypočuť audio knihu = vyššie som hodia link ❤️

masha185
11. okt 2021

@nina55 to sice nie ale ak človek svoj voľný čas využije na koníčky, nemá čas sa zamýšľať nad tým aký má na houby život 🤷🏼‍♀️ a prečo by pre niekoho kto napr. Nemá rodinu alebo je mladší a tak nemohol byť zmysel života v prírode a zvieratách ? Aj tieto koníčky vedia byť životným štýlom. Ale to už je o uhle pohľadu. Pekný deň

Strana
z3