Kde by ste odišli žiť, keby ste zvažovali odchod zo Slovenska?
Kam by ste odisli zit ,keby ste zvazovali odchod z tejto krajiny.... ?
Lebo Slovensko nema dlhu buducnost ...smutna realita.
Ja mam 2 prace ,muz tiez a ledva vyzijeme..poplatime účty ..neminame zbytocne nebehame kade tade snazim sa doma varit a neusetrime nic...to setrim kde sa da
@melanta takto, ja poznám ľudí čo sa sťahovali tým smerom len z US. Takže pre nich to bolo ako ísť do neba 😂 hlavne co sa týka zdravotníctva, pracovných podmienok, benefitov a v neposlednom rade bezpečnosti. My sme na takýto standard zvyknutí, takže nás to až tak neohuri. US v tomto smere ponúka podmienky a krajina tretieho sveta.
Do tepla.... 😀
Ty si myslis,ze ked odides do zahranicia,tak vyhrat loteriu ??a ak mas deti,tak vela stastia..ja som sa vratila zo zahranicia s manzelom po 20.rokoch a nelutujeme to.... je to vsetko o sikovnosti ako mat dobru pracu a nestazovat sa !!!!!! dam ti priklad uk - zarobis cca 2000-2500 libier a vydavky budes mat az 80% momentalne ak nie viac... pozistuj si najskor kolko sa kde zaraba a ake su vydavky .....
Hmm. Holandsko.To je teraz in. Alebo ina severska krajina. I ked laka ma to aj do Inych koncin...ale to nie za peniazmi. Za tymi ja fakt nejdem.. ;) Viac vychodne.. a Afrika..
Hlasim sa z Londyna. V UK odkedy je Brexit, tak je chudobna stale vyssie a vyssie.
Odporucam odist do Slovenska, bud sa uchytite, alebo sa vratite na Slovensko a budete o skusenost bohatsi.
Trava je tam zelena, kde sa budete o nu starat.
Zavisi ake mate pracovne skusenosti a ake jazyky ovladate..aby ste zas nesli z kaluze do blata. . Ja ovladam tri cudzie jazyky a zvazujem sa vramci nasej firmy dat presunut bud do Svajciarska alebo do Finska 🙂 ale obracat sa treba vsade, nik neda nic zadarml 🙂
Ja australia alebo texas...chovala by som dobytok a lamy na vlnu.a najblizsi sused x km daleko.co viac si priat 🤣
To je zaujímavé, lebo moja kamoška z UK akej manžel z Izraela chcú prísť žiť na Slovensko, že je to pre ich deti lepšie a zdravšie prostredie na výchovu, plus viac príležitostí na rozvoj (chlapec hrá hokej). Len Slováci majú často mylný názor ( asi historicky), že je tu všetko naprd 🤷🏼♀️. Nie je to tak.
Ako nepatrí sa pýtať na príjem, ale naozaj by ma zaujímal váš mesačný príjem dokopy…
Vieš čo napiš aké máte výdavky..nájom elektrina plyn internet mobil a pôžičky či poistky? Lebo keď zarobia 600 a z vedľajšej práce 400 a to ti pripisujem minimum z minima a tvoj muž 700 a 400 to máš 2100 a z toho 2 nevyužijú to máš potom nájom asi 1200 internet 100 mobily po 40 krát 2 a poistky 300 stravu 100 a potom hlasujte..Inak mi to nevychádza..radšej sa do lacnejšieho presťahovať. Ja by som 2 vedela zo 600 uživiť hej,ale to by sa nikam nechodili..ale ešte aj na to kino by som vedela ušetril aj fľašu vína...takže niekde vám peniaze utekajú
2 ludia a dokopy 4 rokoty na 4 prijmy a ty sa ides tu stazovat ze SK nema buducnost????....tu bude zrejme iny problem a to fakt ze budete zrejme snobaci so snobskym standartom...toto je typicka cast slovakov aby v ociach inych vyzerali "ze na to maju" a na krkoch slucky s uverma dlzobama a potom len fnukajuu ze ledva vyziju...a takym je potom aj SK zle za ich sprostu zivotnu reziu
@1andrea111 Som aktuálne v Prahe a teda nič moc. Vysoká inflácia, extrémne drahé nehnuteľnosti, nájmy išli veľmi hore. Ak je človek odborník a má skills, tak áno, je tu veľa zahraničných firiem, korporátov, ale keď je niekto nekvalifikovaný a bude robiť tie jednoduchšie práce, tak sa mu Praha nevyplatí.
@melanta ja by som hneď šla. Nenávidím teplo 🙈
....prečo mám silný pocit, že takéto témy tu zadáva ADMIN ? ? ?
@76california a na čo by to admin robil? 😀
@76california A prečo to sem musíš písať? Cítiš sa výnimočnejšie?
Dve prace obaja a nevychadzate? To potom my asi zijeme zo vzduchu s manzelovym platom, mojou rodicovskou, obaja mame vlastnu hypoteku a to si este dovolime sem tam vylet a na synovi nesetrime uz vobec. Sice neusetrime nic, ale mame vsetko, co potrebujeme. Strechu nad hlavou, jedlo, a netecie nam do topanok. Ja by som nesla nikam. Slovensko je ake je, ale ja som tu doma. Chapem vsak, ked chce clovek odtialto odist, naslo by sa 1000 dovodov. Za mna by tam vsak neboli financie, to zalezi od cloveka, nech je kdekolvek, ako sa uchyti a so vsetkym vysporiada.
Nože prezraď autorka váš mesačný príjem dokopy, lebo ma zaujima celkom ta suma. Si tu anonymne, nemal by to byt pre teba problém. Ja z dvoch výplat ušetrím niekoľko stovák, keby sme mali každý po 2 práce, tak sme jak prasce v žite.
@valeria_h velmi 😍
Mňa by ešte zaujímalo, v akom meste žije autorka. To by tiež trochu doplnilo skladačku o príjmoch a výdavkoch.
Osobná skúsenosť. Nikde to nie je med lízať. Všade sa niečo nájde. V zahraničí je drahý podnájom, služby. Musíš makať aj tam.
Záleží aké máš vzdelanie, pracovné skúsenosti a čo chces v zahraničí robiť. Ak niečo viac ako robotník potrebuješ ovládať jazyk slovom aj písmom.
Za mňa určite EÚ v Rakúsku,Nemecku bolo fajn ale pracoval hlavne môj muž. Ale zarobil veľmi dobre na slovenské pomery, lenže na tie nemecké to už také super nebolo.
@karolinakr USA je ta naajposlednejsia krajina, v ktorej by malo byt lepsie ako v SR. Podla mojho nazoru, niekto moze mat iny. Je jasne, ze superuspesni a sikovni ludia sa uplatnia vsade. Ale USA ide do totalnych kytek. Celkova moralka, kriminalita, rasizmus na bielych, resp. aj na bielych, zdravotnictvo-neuveritelne drahe. Ockovaci “tetorizmus”, zvysovanie nezamestnanosti. Svoje deti by som nechcela vychovavat v tejto krajine nikdy. Americania odtial hufne utekaju. Vedia preco
@76california presne tak!
Hodí tému do pléna a ani obraz ani zvuk.(.. je v praci- v jednej z dvoch,alebo už hľadá tretiu)
A napísať vetu -"Slovensko končí"- to je už iný level inteligencie, diplomacie a lásky k rodnej krajine
Mala si napísať aspoň približne lokalitu , kde žijete, preto že je iné finančné ohodnotenie napríklad za prácu v Bratislave a v Čiernej nad Tisou.. Napríklad moja kamarátka, ktorá žije na východe, má dve práce a spolu v čistom zarobí 700 euro (jedna je hlavná, druhá na polovičný úväzok), ja žijem na západe Slovenska, momentálne poberám podporu v nezamestnanosti 1150 euro mesačne.. jej manžel záraba v priemere 800 euro v čistom mesačne, môj manžel 2000 euro priemerne mesačne..ich mesačný príjem je cca 1500 euro a my sa pohybujeme mesačne v sume cez 3000 euro. Nehľadala by som v zahraničí, možno sa stačí iba presťahovať v rámci Slovenska a samozrejme niekedy je nutné na sebe aj zapracovať ( kurzy, škola). Ja momentálne začínam študovať na druhej vysokej škole, keď že tá, ktorú už mám, nie je pre mňa dostačujúca.

@liusa82 😂