Kde by ste odišli žiť, keby ste zvažovali odchod zo Slovenska?
Kam by ste odisli zit ,keby ste zvazovali odchod z tejto krajiny.... ?
Lebo Slovensko nema dlhu buducnost ...smutna realita.
Ja mam 2 prace ,muz tiez a ledva vyzijeme..poplatime účty ..neminame zbytocne nebehame kade tade snazim sa doma varit a neusetrime nic...to setrim kde sa da
Určite mimo Európu, USA aj Kanaadu..
@tianna prečo mimo Európu? Európske krajiny ponúkajú solídne sociálne zabezpečenie, pre mnohých zavidienia hodný work - life balance, platené voľná, materské dovolenky etc. To neje všade štandard. Zdravotníctvo na slušnej úrovni a hlavne finančne dostupné. Z príspevku priam trčí, že zakladateľka aj jej partner pracuju v nejakom low skill odvetví a v takom prípade mimo EÚ ani neodporúčam uvažovať.
@slovakboy bol taky vtip za totaca. Na kadrovej komisii sa pýtajú Jura.
Juro, čo by si robil ak by otvorili hranice na západ.
Vyliezol by som na strom.
Prečo?
Aby ma ti co budu utekať neposliapali.
Dobe Juro. A co by si robil ak by sa otvorili hranice do ZSSR?
Vyliezol na strom.
A to už prečo?
Aby som dobre videl toho vola, ktory tam pôjde.
@slovakboy lol s tým Ruskom držím palce, aj keď verím ze by sa aj takí jedinci našli.
Čo sa týka US, z mojej skúsenosti určite je nárast (a bude väčší) hlavne co sa týka mladých ľudí. US má obrovský problém na mnohých frontoch, tie sú spravidla prepletené. Zdravotníctvo, práva pracujúcich, napríklad neexistuje uzakonene koľko hodín je trvalý pracovný pomer. Všeobecný konsenzus je 40 hodín, ale v skutočnosti je to ponechané na zamestnávateľovi. A ten si môže natiahnuť tento čas koľko chce, tým pádom gro low skill jobov je čiastočny pracovný pomer a obkorčuluje sa tak povinnosť zamestnávateľa vyplácať benefity, dovolenky, sick days, zdravotné poistenie atď. Proste prakticky neexistuje ochrana zamestnancov. Poplatok za univerzitu mnohý splácaju dekády, sú EÚ krajiny kde je to úplne zadarmo atď, atď, takto by sa dalo pokračovať dlho.
@misulka22 videla si tu haved co tam zije? Tie obrovske pavuky a hady? Australia bola moja vysnivana krajina ale po par videach som zmenila nazor 😬
@jablkovastrudla Nový Zéland vraj ten problém nemá
Inak, Austrália má veľmi prísne pravidlá,nemajú absolútne záujem o nových ľudí.
@nini1978 vieš ony asi by radšej keby došiel.... Silné reči vedú z pohodlia svojho domova, využívajúc výhody toho hnusneho zapadu. Ale do zeme zasľúbenej sa nezaberajú. Však čo by na Sibíri robili? Bez vodovodu, s latrinou na dvore a hlavne bez internetu by museli vo voľných chvíľach rúbať drevo na dlhú zimu bez plynu na varenie a kúrenie. To ten plyn mat budú, aj keď od hnusnývh kapitalistov. Aj elektrinu, aj splacovaci hajzel. A aj ten internet cez životu nebezpečné 5G pripojenie
@jablkovastrudla hej videla aj zraloky,jedovate chobotnice a podobne.mne to nevadi.a hady mam rada,skoda,ze to je jedine zviera co mi manzel zatrhol 😂
Ach ženy vy si pod pojmom 4 príjmy hneď predstavujete 4 príjmy po 1500 eur? Však možno žije niekde v menšom meste kde majú dvaja minimálne mzdy a k tomu si privyrábajú niekde formou brigády. A keď majú hypotéku tak koľko myslíte že im ostane? Vsak všetko ide tak nenormálne hore že už ani vyššie platy nebudú stačiť.
Ak neviete prežiť na Slovensku s 2 prácami, tak to neprezijete nikde.
@ivankalaco ale zase naklady na život máme v BA vyššie (už len cena bytova a k tomu vyska hypoteky, cena sluzieb)
@marcellka32 nič nerobia zle. Táto krajina je zlá a robí z ľudí žobrákov.
@mimi16 keď myslíš, ale ak majú partneri dve práce tak nie je možné aby nevyzili
@slovakboy zle som sa vyjadrila, posledne krajiny by boli tie napravo 😅. Ale tak to je snad jasne, preto do moznych krajin vhodnych na “emigraciu” ani neratam. Zil tam moj stryko 60 rokov, moj muz nejaku dobu a mame tam znamych. Vela ludi z US odchadza, najma do Latinskej Ameriky. Uz davno to nie je americky sen. Aj dokonca do Europy, co som naposledy citala, ze do niekrorych krajin stupol pocet pristahovalcov z US o 100percent len za posledny rok. Neviem ci hufne je to spravne slovo, ale vela. Sledujeme aj spravy priamo odtial, najma ekonomickeho charakteru. Som zvedava ako to dopadne, vyzera to vselijako
@lenka_vi1 lenže ak to nedokážu tu tak v zahraničí to lepšie nebude. Skôr horšie. Ceny prenájmu sú tam vyššie plus napríklad v Nemecku zopár nájmov dopredu a to je byt bez kuchynskej linky to si musíš kúpiť. A nedajú len tak prvému. Chcú informácie o zamestnaní a podobne. Potrebuješ na začiatok financie a nie málo.
@skodulienka ja viem😉, bývala som v Bratislave, teraz bývam 50 km od BA