icon

Kde by ste odišli žiť, keby ste zvažovali odchod zo Slovenska?

25. aug 2022

Kam by ste odisli zit ,keby ste zvazovali odchod z tejto krajiny.... ?
Lebo Slovensko nema dlhu buducnost ...smutna realita.
Ja mam 2 prace ,muz tiez a ledva vyzijeme..poplatime účty ..neminame zbytocne nebehame kade tade snazim sa doma varit a neusetrime nic...to setrim kde sa da

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tianna
26. aug 2022

Určite mimo Európu, USA aj Kanaadu..

haley7897
26. aug 2022

@tianna prečo mimo Európu? Európske krajiny ponúkajú solídne sociálne zabezpečenie, pre mnohých zavidienia hodný work - life balance, platené voľná, materské dovolenky etc. To neje všade štandard. Zdravotníctvo na slušnej úrovni a hlavne finančne dostupné. Z príspevku priam trčí, že zakladateľka aj jej partner pracuju v nejakom low skill odvetví a v takom prípade mimo EÚ ani neodporúčam uvažovať.

tianna
26. aug 2022

@haley7897 EU smeruje do totálnej p*dele.. zachvilu budeme svietiť sviečkami a žiť v jaskyniach.. a ak nie tak obyčajný príjem už nepokryje ani ceny energií.. za nás isto nie Európa. No samozrejme to je na každého zvážení a rozhodnuti..

slovakboy
26. aug 2022

@liv1 žiješ v USA? To vážne je tam taká emigrácia? Práve som chcel napísať že sa chcem pripojiť k diskusii a čakám na prvého kto by chcel ísť bývať do Ruska. A zatiaľ nič.

majla87
26. aug 2022

@slovakboy tak to si prisadnem a pockam aj ja 😀

viestta
26. aug 2022

@slovakboy bol taky vtip za totaca. Na kadrovej komisii sa pýtajú Jura.
Juro, čo by si robil ak by otvorili hranice na západ.
Vyliezol by som na strom.
Prečo?
Aby ma ti co budu utekať neposliapali.
Dobe Juro. A co by si robil ak by sa otvorili hranice do ZSSR?
Vyliezol na strom.
A to už prečo?
Aby som dobre videl toho vola, ktory tam pôjde.

haley7897
26. aug 2022

@slovakboy lol s tým Ruskom držím palce, aj keď verím ze by sa aj takí jedinci našli.
Čo sa týka US, z mojej skúsenosti určite je nárast (a bude väčší) hlavne co sa týka mladých ľudí. US má obrovský problém na mnohých frontoch, tie sú spravidla prepletené. Zdravotníctvo, práva pracujúcich, napríklad neexistuje uzakonene koľko hodín je trvalý pracovný pomer. Všeobecný konsenzus je 40 hodín, ale v skutočnosti je to ponechané na zamestnávateľovi. A ten si môže natiahnuť tento čas koľko chce, tým pádom gro low skill jobov je čiastočny pracovný pomer a obkorčuluje sa tak povinnosť zamestnávateľa vyplácať benefity, dovolenky, sick days, zdravotné poistenie atď. Proste prakticky neexistuje ochrana zamestnancov. Poplatok za univerzitu mnohý splácaju dekády, sú EÚ krajiny kde je to úplne zadarmo atď, atď, takto by sa dalo pokračovať dlho.

jablkovastrudla
26. aug 2022

@misulka22 videla si tu haved co tam zije? Tie obrovske pavuky a hady? Australia bola moja vysnivana krajina ale po par videach som zmenila nazor 😬

nini1978
26. aug 2022

@viestta zaujímavé fakt...,kde sú všetky z "proputin club"?😂

nini1978
26. aug 2022

@jablkovastrudla Nový Zéland vraj ten problém nemá
Inak, Austrália má veľmi prísne pravidlá,nemajú absolútne záujem o nových ľudí.

viestta
26. aug 2022

@nini1978 vieš ony asi by radšej keby došiel.... Silné reči vedú z pohodlia svojho domova, využívajúc výhody toho hnusneho zapadu. Ale do zeme zasľúbenej sa nezaberajú. Však čo by na Sibíri robili? Bez vodovodu, s latrinou na dvore a hlavne bez internetu by museli vo voľných chvíľach rúbať drevo na dlhú zimu bez plynu na varenie a kúrenie. To ten plyn mat budú, aj keď od hnusnývh kapitalistov. Aj elektrinu, aj splacovaci hajzel. A aj ten internet cez životu nebezpečné 5G pripojenie

misulka22
26. aug 2022

@jablkovastrudla hej videla aj zraloky,jedovate chobotnice a podobne.mne to nevadi.a hady mam rada,skoda,ze to je jedine zviera co mi manzel zatrhol 😂

haley7897
26. aug 2022

@viestta ved vieš, "návrat k prírode". Ono to znie romanticky kým tak človek nemusí žiť 😬

valeria_h
26. aug 2022

@tianna Ja dúfam, že nie.

lenka_vi1
26. aug 2022

Ach ženy vy si pod pojmom 4 príjmy hneď predstavujete 4 príjmy po 1500 eur? Však možno žije niekde v menšom meste kde majú dvaja minimálne mzdy a k tomu si privyrábajú niekde formou brigády. A keď majú hypotéku tak koľko myslíte že im ostane? Vsak všetko ide tak nenormálne hore že už ani vyššie platy nebudú stačiť.

vero_29
26. aug 2022

Ak neviete prežiť na Slovensku s 2 prácami, tak to neprezijete nikde.

nini1978
26. aug 2022

@viestta mne sa "veľmi páčil "aj on sám,keď sa prihováral ľuďom na to štadióne (všetci krásni a mladí a usmievaví) už počas vojny na Ukrajine
Tak on tam s tým mikrofónom a dristal a kydal na západ a mal na sebe bundičku talianskej značky za 40k 😂😂

tianna
26. aug 2022

@valeria_h dúfať môžeme.. ale tieto absolútne choré a neucelne sankcie EU zničia komplet chudobnejsiu časť obyvateľstva.. teda mať možnosť a najmä nejaké tie financie už sme v lietadle.. asi tak..

tianna
26. aug 2022

@lenka_vi1 presne tak.. muž robí vo fabrike, ešte pred rokom sme žili pomerne slušne. Teraz? Doslova tlačíme čas očami od výplaty k výplate 😑 a ešte im aj z platov berú namiesto navyšovania.. lebo nižšie zisky tak nižšie skupinové.. z 9% na 2% urobí tiež svoje..

valeria_h
26. aug 2022

@tianna Tiež mi to príde celé na hlavu, akoby chceli ľudí úplne zničiť.

tianna
26. aug 2022

@valeria_h áno.. obávam sa že to tak aj bude.. buď sú chorí na hlavu a neuvedomujú si čo činia alebo je to zámer..

skodulienka
26. aug 2022

@ivankalaco ale zase naklady na život máme v BA vyššie (už len cena bytova a k tomu vyska hypoteky, cena sluzieb)

mimi16
26. aug 2022

@marcellka32 nič nerobia zle. Táto krajina je zlá a robí z ľudí žobrákov.

marcellka32
26. aug 2022

@mimi16 keď myslíš, ale ak majú partneri dve práce tak nie je možné aby nevyzili

liv1
26. aug 2022

@slovakboy zle som sa vyjadrila, posledne krajiny by boli tie napravo 😅. Ale tak to je snad jasne, preto do moznych krajin vhodnych na “emigraciu” ani neratam. Zil tam moj stryko 60 rokov, moj muz nejaku dobu a mame tam znamych. Vela ludi z US odchadza, najma do Latinskej Ameriky. Uz davno to nie je americky sen. Aj dokonca do Europy, co som naposledy citala, ze do niekrorych krajin stupol pocet pristahovalcov z US o 100percent len za posledny rok. Neviem ci hufne je to spravne slovo, ale vela. Sledujeme aj spravy priamo odtial, najma ekonomickeho charakteru. Som zvedava ako to dopadne, vyzera to vselijako

viestta
26. aug 2022

@nini1978 vsat to. A ten botixovy ksicht. Však ten teraz vyzerá mladšie ako vyzeral pred 20 rokmi

bosorkabb
26. aug 2022

@lenka_vi1 lenže ak to nedokážu tu tak v zahraničí to lepšie nebude. Skôr horšie. Ceny prenájmu sú tam vyššie plus napríklad v Nemecku zopár nájmov dopredu a to je byt bez kuchynskej linky to si musíš kúpiť. A nedajú len tak prvému. Chcú informácie o zamestnaní a podobne. Potrebuješ na začiatok financie a nie málo.

ivankalaco
26. aug 2022

@skodulienka ja viem😉, bývala som v Bratislave, teraz bývam 50 km od BA

nini1978
26. aug 2022

@viestta začal si napichavat tvár odkedy boli kamoši s Berlusconi 😂 Silvio tiež je pekne naplnený