Kde kúpim obuv na širšiu nohu?
Prosím o radu, v ktorom obuvníctve predávajú topánky so širšou špičkou??? Prešla som CCC, Deichmann, Sportisimo, ... Ďakujem za každú radu 😉
@boba111 online
clarks su vyborne
Ja tiez odporúčam barefoot. Su to neskutočne pohodlné topánky. Moj manzel co dlho odporoval po vyskusani barefootov uz ine nechce a teraz nechape ako mohol nosiť obyčajne topánky. Neraz sme sa obaja pristihli ze pozeráme inym na topánky a nechapeme ako mozu nosit také, kde spicka absolútne odporuje tvaru chodidla.
@simsalabim Ano sú, alternatíva ku barefoot napríklad anatomic tramky. S nimi som začala. Hrubšia podrážka (lebo chodila som ako medveď - dopadala na patu)… a prsty mali konečne voľnosť. Potom som pridala groundies jesenné aj baleriny a potom belenka zimne a uz to slo 😀
Tak treba si niečo o barefoot najskôr naštudovať a potom si ich kúpiť. Sú to topánky ktoré spĺňajú presne kategórie. Jednou z nich, je tenká podrážka. Niekoľko mm čo môže niekomu spôsobovať problém. A sú neskutočne drahé.
@sandra19901990 @uhnakova dik za tipy, okrem tenisiek hladam aj obuv vhodnu do prace k satam a tak. Barefoot klasicky nemozem kvoli tej tenkej podrazke.
@eila88 ja by som prave chcela kompromis - tvar topanky barefoot, ale podrazku hrubsiu…
Rieker, Gabor
@simsalabim české Anatomic su tak dost na hrane požiadaviek BF, co sa tyka podrážky, ale zimné asi este nemaju
@boba111 nemaju vela modelov. Ale maju ich tam. Teraz maju aj poltopanky zateplene, aj take vyssie jesenne aj zimne. Kupovala som si pred 2 tyzdnami 🙂
@simsalabim čo konkrétne myslis tou normalnou podrazkou? Lebo ked si vezmes napr akt zimne be lenka damske barefooty, vacsine uz spravili protismykovu dezenovu podrazku. Vobec to nie je tak, ze citis kazdy kamienok. Aj vlozka vnutri je hruba hunata. Plus vzdy si ju vies vymenit za inú (tvarovanu) ak by si velmi chcela
https://www.belenka.sk/barefoot-topanky-be-lenk...
Tu si pozri vizual podrazky
Autorka, neexistuje aby si si nechala nakecat, ze rieker ma siroku obuv.
Princip barefootov je taky, ze si odmerias nohu (dlzku, sirku, clenok, priehlavok) a na zaklade tychto udajov hladas topánky, ktore maju dane rozmery. Tzn kazde barefooty su ine, jedni na uzku nohu, ine na siroku+v roznej kombinacii tych dalsich parametrov.
Ak mas zaujem, poslem link na dalsie info.
@simsalabim este tu dalsi link https://www.belenka.sk/barefoot-cizmy-be-lenka-...
@evkamotka normalnou podrazkou myslim klasicku podrazku tlmiacu narazy . Nie taku, co simuluje chodzu naboso. Mam zdravotne tazkosti, nemozem mat tu tenku.
@simsalabim mala si ich tieto realne na nohe? Sprav si z toho usudok, budes prekvapena (v dobrom)
@matabb73 Co mame siroke nohy a presli sme na bf, tak vieme, co piseme. Moje prve bf boli camper a pripadali mi obrovske, mala som pocit, ze nosim lode. Teraz by sim si ich uz nekupila a beobula. Teraz kupujem este sirsie topanky. Ked je clovek cely zivot zvyknuty na natlacenu nohu, tak to inac vnima a uz aj trosku sirsie topanky povazuje za ok. Ide aj o tvar spicky. Uz by som nezniesla, aby sa mi palec cohokolvek dotykal. Proste znesiem uz iba volnost pre prsty.
@evkamotka mala som ich na nohe (teda barefoot topanky, nie tie konkretne, co si davala link). Chodila som v predajni v nich na “roznych terenoch”. Ta obuv je ok, ked mas zdrave nohy. Ja tu ich podrazku nemozem. Mam artrozu drobnych klbov na nohe, s vyrastkami, musim mat hrubsiu podrazku s makkou stielkou, inak mam pocit, akoby som mala ostre kamienky v topanke. Ale zaroven potrebujem siroku spicku. Zatial ma ako tak zachranuje Rieker, sirka H a o cislo vacsie, prave kvoli tomu zuzovaniu spicky. Chcela by som najst barefoot tvar bez tej ich podrazky 😇
@boba111 bosonozka
@zuzanaete bf nie sú pre každého. Ja neznášam topánky s tenkou podrážkou, lebo ma z nich bolia chodidlá. Plus musím mať podpätok okolo 3, 4 cm, lebo mám skrátené achilovky. Možno keď na ne prejdú mladé zdravé ženy, ktoré nemajú žiadne zdravotné problémy s chodidlami, je to fajn. Ja by som sa na tenkej podrážke zbláznila od bolesti.

@boba111 Rieker, objednávala som si normálne široké, nie najširšie a mám v nich o dost viac priestoru oproti iným značkám. Majú v ponuke ešte širšie.