Kde na Slovensku robiť štátnicu B2 z nemčiny?
Dobrý deň, chcela by som si urobiť štátnicu B2 z nemčiny. U nás v meste sa robí len C1, takže musím voliť jazykovú školu inde na Slovensku. Je mi jedno, kde to bude. Máte nejaké skúsenosti? Kam by ste mi odporučili ísť? Ďakujem
@sorciera24 to už roky neplatí. Zákon sa zmenil. Na vyučovanie musí mať učiteľ vysokoškolské štúdium.
@jankazus,ak som to správne pochopila, tak telocvikarovi (napríklad) stačí dorobiť takúto štátnicu z jazyka a je kvalifikovaný. Musí mať vs pedagogického smeru ale nie nevyhnutne jazykovú aprobaciu. Či @sorciera24 ?
@jankazus
@vroni ja ani natrvdim, ze mohol ucit hocikto so statnicou, ale zmena bola v r. 2023 - dovtedy bezne ucitelia (ciže ludia s VS vzdelanim, napr. aj ten telocvikar) si dorobil statnicu v jazykovke a kvalifikovane ucil cudzí jazyk a ako píses, tí čo to stihli este pred danym datum (cize vsetkych, kt. poznam), tak môžu normalne vyucovať aj vyučuju
@jankazus ale na pracu v jazykovke potrebujes C1 ak sa nemylim....ale mozem sa mylit samozrejme. Ja som si robila C1 ale v inom jazyku.
@kremlicka250 ja nechcem pracovať v jazykovke. Ja som sa pýtala na skúsenosti s jazykovou školou, v ktorej by som mala robiť štátnicu.
@jankazus aha jasne..🙂 kazdopadne drzim palce
Gymnázium Golianova Nitra, E-ku Nitra?

@sorciera24, ja som len v šoku. A pripadá mi to ako výsmech učiteľom, ktorí skutočne jazyk študovali. Ukazuje to, kde je vlastne zákonom priznaná hodnota ucitela.