Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lamps
@bzucinka2
@cicimotinka
@fukylove ďakujem žienky za tipy 🙂 trošku obkukám tú tvoju... 🙂
...teraz som ju našla... sobotná roláda, len taká rýchlovka zo zvyškov višňovo-čokoládová, MMF som nemala na celé potiahnutie, bielej čoko bolo tiež len trošku, tak som to pomíňala... ale "zožrala" sa na posedenie... 😀 😀 😀
ďakujem @janulkamartinko za recept ... 😎
@jakelina môžem sa spýtať, keď robíš aj s maslom, tak ho dávaš aj pod MMF alebo tam tá šľahačka vadí... chcem ho vyskúšať, len neviem, ako potom... dík...
@cicimotinka niet sa čo čudovať, že sa hneď spapala, veď je krásna 🙂 🙂 Ak môžem svoju skúsenosť s plnkou ako ma jakelina, ja by som ju pod poťah nedávala. Raz som to vyskúšala a nebolo to dobré, potom som to musela zachraňovať 😎 😎 😎 😎
@cicimotinka nedávala jsem pod potah, to bych měla strach. 😒
@lamps ďakujem za pochvalu aj za radu... 🙂
@jakelina ďakujem, myslela som, že keď je s maslom, možno... 😅 tak to nebudem ani skúšať... idem byť rozumná a učiť sa na "chybách" druhých a nie svojich... punčové guľky nemusííím... 😀 😀 😀
@cicimotinka 😀 😀 já kuličky miluju, ale sníst jich dvě kila, tak asi dostanu žlučníkový záchvat. 😀 😝
@bici motýlci jsou krásní, barvila jsi poporvchu galovýma nebo práškovýma barvama?
Já dělám takový čokoládový krém - 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření (nebo 2 z Lidlu), 100 g kakaa a 150 g cukru - vše dát do hrnce a zahřát až k bodu varu, nechat chvíli povřít a pak odstavtit a vmíchat 250 g másla. Nechat vychládnout, přes noc strčit do ledničky a na druhý den vyšlehat. Dělala jsem 2X, dávala jsem i pod potah - měla jsem MMF
@cicimotinka za malinko,som rada ze sa podarila.. a kde mam kusok? :P
ahoj, doporučíte mi, prosím některá , jakou formičku nebo vykrajovačku na krajku na boky dortu? Díky za rady 😉
@janulkamartinko hi hi, no predsa u mňa v brušku... alebo si upečieš, veď si šikulka...
@andriss23 - nech sa paci 🙂 🙂 🙂 a nech sa vydari 🙂 len zo skusenosti - odporucam skutocne hrubu podlozku pod tortu... moja sa trosku pod tarchou prehybala a tak som pri neseni musela davat pozor, aby sa mi ten stvorlistok nepotrhal v spojoch (sice je kazde srdiecko potahovane zvlast, no potom som ich vodou zlepila dokopy..) 🙂
ahojte šikuľky, ja som dnes robila rebarborový koláč - je famózny, možno sa niektorej z vás hodí recept, ak máte rebarboru. Tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1509
@bici @daducha - krásnučké tortiky baby
@cicimotinka - peknučká mňamka =)
baby, poradíte mi? som trochu zúfalá. Budeme mať za 2 týždne skúšky a musíme urobiť tortu podľa týchto tém: Superstar, vinobranie, hudobné slávnosti, 1.sv. príjimanie( nikdy som nebola v kostole, ani na náboženstvo nechodila, takže takmer ani neviem čo to je), Silvester, MS v hokeji.... Je ich viac, ale ostatné témy sú v pohode a jednoduché.. Témy si budeme losovať a pri mojom šťastí si vyberiem jednu z týchto. Ako by ste vy ozdobili torty na takéto príležitosti? ďakujemm.

a samozrejme ďakujem krásne za všetky vaše lajky a pochvaly, moc si to vážim!!!! 😵