Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka jej tak to ma nenapadlo kupit prazdne tycinky, ja mam cokoladove 😝 , ved ma to aj napadlo ci to nebude syte, no to neviem ci dostanem tie prazdne. Dakujem
@katy1979 aj to je možné, lebo maslo bolo dlhšie vonku ako šľahačka... košík chcem skúsiť...je to taká srdcovka, ale neručím za výsledok, možno budú punčové guľky... 😀
@cicimotinka ani nahriatie nepomohlo? mne sa to seklo raz lebo bolo malo kremu a musela som narychlo dorabat ale 15sekund v mikrovlnke a bolo to vyriesene. ja slahacku vari v noci a ked idem spat vytiahnem maslo a oboje necham vonku.
@reruna Ďakujem, vyskúšam...ten druhý znie dobre... 😉
@cicimotinka tak ono sa ti to podari len tie klbka vlny su piplacka
@katy1979 bála som sa to nahrievať, vyšľahala som si maslo a pomaly len to husté zašľahávala, krém vznikol pekný, len veľmi maslový a málo kofilový... tak už som s tým neexperimentovala a dala taký... s ovocím je fajn... 😎
@katy1979 práve tie ma na tom fascinujú... aj keď neviem ako na ne...či len z MMF alebo ich aj naplním... 😀 😀 😀 alebo pôjdu do guliek... 😝
@cicimotinka no som zvedava ako ti to vypali a tesim sa na foto. a neboj sa to nahriat vacsinou to pomoze.
Ahoj holky, rada sem chodim koukat na dorticky 😵 😵 😵 Snad mi pomuzete s mym dotazem...
Objednala jsem si WI (kedze jsem si predtim delala mlecny marcipan - mno nemuzu tu sehnat susene mleko...) a jako potahovka jakz takz, no muze byt, ale kdyz jsem delala figurku, silene mi to meklo a roztapel se a to jsem to fakt delala po castech, vzdy jsem mela vyndanou jen nohu nebo tlapku 😀 a zbytek v lednici, tak se chci zeptat, ze proooc? Kvuli teplu? Bo kazdej si to chvalil jak se z toho dobre modeluje, ale teda mela jsem nervy na pochodu, zmeklo to temer okamzite jak jsem to vzala do ruky 🙄
Holky diky moc za odpoved!
Jeste se chci zeptat jak se vam pracuje se smartflexem? Diky 😉
@mizulienka ty ty ty zabudlivec si sa ma to pytala uz par dni dozadu 😅 . Robila som 3 platy velkost plechu cca. 30x40 a kazdy z 5 vajec
ahojte, prihorel mi minule korpus,tak som ho oskrabkala a spravila mojej malej macicku. skoda by bolo vyhodit cely korpus,no nie? 😀 ona zboznuje zvieratka,tak som jej slubila,ze rano,ked otvori ocka,ze ju macicka pocka 🙂 ooo aky je zo mna basnik na taku nocnu hodinu... 😀 😀 😀 to bola pekna zabava a islo mi to ovela rychlejsie,ako kadejake ozdobky robit... potiahnete cele v kuse,oci,usi,chvost a pokoj 🙂
@dm1 jeje prepac, mne sa zdalo, ze som sa uz nieco take pytala, ospravedlnujem sa 😕 nejak mi hlava nesluzi 😒
@mrka2 no ty ma kazde rano prekvapujes svojimi tortami, tato je perfektna, to si ako robila?? 😕 ja mam velku obavu pred 3D tortami.
Holky prosím poraďte mi nějaký dort pro tchána k 55, Žádné sprosťárny, budou se slavit také 2. narozeniny synovce, takže to může být něco, co by bylo pro oba
zatím jsem dělala marcipánový dort jen jednou a to hlavu Františka, takže prosím žádné šílené náročnosti
Díky moc
@macicka84 WI ti mäkne kvôli teplu...pracuj tak, že kekď si hmotu rozpracuješ v rukách, chvílku nechaj odpočinúť, potom pracuj, ale moc to nepreháňaj s hňácaním v rukách potom sa to zahreje a mäkne, postavičky suš na vzduchu ak dáš hneď do chladničky, tak sa ti môže stať, že sa potom keď ich vyberieš orosia a začnú topiť....

@cicimotinka dělám buď bez másla - čokoládu se šlehačkou nechat chvíli vřít, pak odstavit a nechat chladnout v ledničce přes noc, pak vyndat, nechat chvíli stát a pak šlehat. Dá se to s různými čokoládami - na vaření, s bílou, milkou, s kofilou, s ledovými kaštany...přidávám ještě ztužovač šlehačky, nedá se to pod potah
Nebo dělám tento s máslem - 2 šlehačky, 1 čokoláda na vaření z Lidlu 200 g(52% kakaa), 140 g cukru, 100 g kakaa (ale já dávám tak polovinu, nebo méně, jinak je to až moc kakaové, skoro hořké, ale jak kdo má rád...), to vše smíchat v kastrolu a nechat chvíli vřít, pak odstavit a vmíchat 250 g másla, to se rozpustí - pořádně zamíchat, nechat vychladit v ledničce přes noc, druhý den vyndat a při pokojové teplotě vyšlehat, Tento krém se dá dát pod potah