Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@cicimotinka ja som ani tak nemyslela hmoty lebo aj ja pouzivam MMF ale skor pomocky, farby a tak. Ja som pisala na TOM ked pisali ze otvaraju a ze straky budu coskoro tak aby som sa neprehnala ak tu pod nosom to mam lacnejsie 😉 . A vyber maju velky?
ESTE SOM TUUUUU!!! 😀 ale pre istotu som povysavala vyprala dve pracky, vyvesala, pozehlila a upratala co sa dalo 😅 viete - keby nieco! 😅
tu je este moja druha torta s dovolenkoveho pecenia, len ju mam len takto divne nafotenu 😀
tortu sme robili narychlo vecer o 21h hehe, tak aspon tak sme ju so segrou spravili, ze kedze tam bolo 5deti tak kazdemu jednu ozdobku na nu, to chceli vyskusat a vidiet ako robim tortu.
na poslednej fotke su deti pre ktore to bolo robene, najmensi tam neni ten ma 10m, a tie dve v strede v siltovkach su moji certici hihi
baby vy vsetky potierate iba maslo s cukrom? A kolko masla kolko cukru? Ci by sa nedalo potriet aj niecim inym?
@mizulienka dakujem za odpoved, tak ja to teda skusim a objednam teraz SFV 🙂
@zdenallicka dakujem za tip!!! pisem si to. pretoze nemam absolutne ani predstavu co vsetko do toho treba nakupit/spravit... snad ma dm1 nebude neznasat po tej torte, lebo mam takeho tusaka ze budem strasne otravna 🤐
@vejinka no ja mam vzdy odlozeny bokom korpusove odrezky (bez kremu), a vzdy do toho masla s cukrom ked ho vyslaham, supnem aj trochu korpusu a preslaham to este aj s tym. urobi ti to krasnu kasu a vazne sa s tym robi ovela lepsie ako s cistym maslom s cukrom. a aj to lepsie chuti.
ci slahat a slahat 😀
uz teraz som hladna.a ozaj mam si trufnut aj na postavicku SAMA? Nemate nejaky postup 😀 ako na toho chlapa?
@lusil2005 neboj slane pivo zmaknes to je pohoda tu je postup http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=78336. Ja nedavam hore ale tie okrojky z chleba lebo to je take suche ale kopcek salatu a na to tu pomazanku. Keby cosi kludne sa pytaj
@lusil2005 J8 jsem si dělala na slaný dort tři pomazánky - základ byl vždy tavený sýr, tvaroh a zakys. smetana.. TOhle celé ušlehat a do jednoho zamíchat nastrouhaný tvrdý sýr, česnek a najemno posekané ořechy. DO druhé jsem dávala chilli a cibulku (jarní) a do třetí jsem dala jen pažitku.
Potřela jsem tím chlebíky (toustové) a nechala si jedné víc na potření boků a vrchu. Pak jsem to potáhla sýrem a ozdobila..🙂
@zdenallicka mmm to znie dobreeee! ale tiez sa opytam - nechyba tam nejaka sunka alebo tak? ci davas aj tu?
@lusil2005 jasne davam vzdy potriem z oboch stran pomazankou a striedam poschodia - sunka, sucha salama pikantna, parizsky salat a tak stael dokola alebo aj syr podla toho co ludia chcu. Ja robim pomazanku cesnakovu tu lubima len nedavam tolko cesnaku ako zvycajne - maslo, bambino, tatarka , cesnak. Pomazanka sluzi ako take lepidlo aj aby sa to nerozpadlo ked sa to kraja
ja chceeem to pivoo 😅 !

@mia114 mne cukrar a predavac v jednom odporucil sfv ze k2 ani wi niesu take dobre.lenze ja som zatial mala len mm a potom robeny z susenym mliekom.ani s jednou som nebola spokojna strasne dlho trvalo kym sa vypracovala aka taka hmota.