Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@reruna @yamahafazer - krásnučké dielka =)
@luci79 ahoj,ja som ten krem robila v sobotu,dala som aj mascarpone a mrazené maliny a dnes dojedol mm posledný kusok,stále to držalo pokope 🙂 .inak bol fakt vynikajúci 😉
juj dievčatá,pečiem akurát ten orechový korpus,čo som sa tu minule pýtala na recepty...vybrala som ten zo 6 vajec...čo pridala @jakelina...a normálne mi kypííííííííííííííííííí z formy 😕 😕 .....nejak ho je veľa,som dala rýchlo alobal po obvode,nech to trochu udrží,som zvedavá aký bude,ale asi vysoký 😉
@jakelina celkovo ta torta sa mi nevelmi pacila, ale tie cipky tam vyzerali dobre 🙂
baby ja mam uplne ale uplne hlupu otazku tak sa mi prosim nesmejte: Kupila som Wilton gelove farby (take v tych malych plastovych akoby tubickach - flaskach), cca 2,50Eks. A teraz sa pytam - s nimi sa maluje alebo sa s nimi farbi hmota? Pytam sa preto, lebo ja som trochu toho gelu dala na hmotu a cele som to miesila v prstoch lebo som chcela mat tu hmotu taku celu farebnu, lenze hmota (SFF) mi zmakla, zacala sa lepit, mam upatlane cele prsty a navyse ani to zafarbenie nie je rovnomerne ale akoby mramorovane. To teda nie su farby na farbenie hmoty ci ako? A ked sa s nimi ma malovat - maju sa riedit alebo tak nanasat? Dakujem.
Baby všetkým Vám dakujem.Som si všetke pomoci prečítala.tak uvidím ako ju zlepím len hlavne nech drží.Ale ten špendlík mi vyhovuje asi najviac.
@kvojtanikova no to mávam aj ja, umy si ruky osuš nechaj chvílk hmotu odpočinúť a potom znova miešaj kým nebude farba rovnomerná, ja mám arnoldovské svaly kým vymiesim hmotu na celú tortu do jednej farby 😅
@dadka212 dakujeeeem
@luci79 to skúsenosť nemám,ale nemyslím, že by sa tým niečo pokazilo, veď mascarponne ide aj do tiramisu 🙂
@kvojtanikova nie je začo 😉
Ahojte
pred chvilou mi volala baba ci by som jej neupiekla tortu v tvare zvona tak teraz dumam akoi ju upiect 😕
@lucula73 nad krémom s mascarpone už uvažujem ,že ho skúsim.len ma trocha schladila jeho cena 250g=3€.
ale raz skúsim 🙂 Prosím ťa ako tam dávaš mrazené ovocie,necháš rozmraziť,či z mrazničky rovno do torty?
mám lesnú zmes a neviem,či to po rozmrazení nebude moc mokré v tej torte 😨
ja som dnes robila tú gaštanovú ale mne nechutí 😅 ale našťastie mužovi hej
@andriss23
@dadka212 práveže som tu čítala,minulý týždeň,že to mrazené ovocie sa nemá rozmrazovať,ja teraz neviem,či som si to zle prečítala,ale ja som dávala zamrazené,korpusy som ničím nepoliala,aby to nebolo moc mokré 😉
@jakelina tak cesto neušlo,ten alobal to zachránil 😀 .Forma má cca 25cm,ale už trochu klesol,no merala som ho má bez pár milimetrov skoro 7 cm 🙂 ,takže krásne vyšiel.ďakujem za receptík 🙂 ,vyzerá byť taký ľahučký,nie histý,uvidíme zajtra,ak to prekrojím.
Ale skúsim a ostatné recepty,ak bude príležitosť 😉
@andriss23 ja som kúpila v akcii za 1,70..sa mi to videlo nejak málo,ale fakt toľko stálo 250gramové 🙂
dievčatá práve vyrábam slivkovú nutelu,čo si myslíte,mohlo by to ísť pod poťah? 😵

@dadka212 a aky pomer slahacky a smotany si davala, prosim...na 1slahacku 100g cokolady?