Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mariann2 Já dělám tady ten, je do 26-28 cm velké formy. V té menší je fakt na kopec a je skvělý i na plech. Do krému co děláš ráda, bych jenom přidala ořechy a je to.
6 vajec
350 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
150 g mletých orechov
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
10 polievkových lyžíc studenej vody
1 PL rumu
2 PL oleja
Cukor vymiešame so žĺtkami do penista, pridáme vodu, rum a olej. Potom pridáme orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh.
a iank torty-netorty....dala som si kus klobásy a hned mi je lepšie 😀 😀
@anjelicek26 😀 😀 ale kdeze, ked si vezmes kolko z toho je len MMf , keby sa to dalo vsetko dole, co aj tak tí ludia malokedy jedia , vzdy to nechaju na tanieroch tak ta torta je oooovela lahsia, a je to kruhova torta tam sa tie kusky krajaju inak 😝
@mariann2 a krém s ořechy bys mohla udělat tento.
Lehký vaječný krém od Bohuše
6celých vajec šľaháš nad parou s 350g kryš.cukru a dvoma vanilkami do zhustnutia.Keď to vychladnie zmiešaš z 500g Palmarínu alebo Masla (alebo čo používaš). Krém je ľahučký a dlho vydrží.To je vanilková varianta alebo Oriešková:Po zhustnutí vmiešaš opečené a pomleté orechy(oriešky). Robím aj grilážovú variantu. Polovicu cukru roztopím na karamel, pridám vlašské orechy a po chvíli vylejem na papier na pečenie. Po vychladnutí rozdrvím valčekom na cesto a pri šľahaní vajec to postupne pridávam. Kým sa vajcia celkom nad parou uvaria tak sa karamel roztopí. Ja to veľká mňamka. Potom už postupovať rovnako. A ešte čokoládová varianta. Vajcia, cukor a vanilky zostávajú ale postupne privávam 200g čokolády a ešte 2lyžice kakaového prášku. Zvyšok znova rovnaký.
@vlada111 tie klieštiky su super a nieje to s nimi absolut tazke, skus raz na nejakej malej torticke aj ja som tak skusala , uvidis, skusis a prides na to ze to nieje tazke, treba zacat kliestikovat od zadu torty, pokial prides na predok tak uz si zabehnuta a ide to 😀
A datum , tak som dostala len meno a datum narodenia babatko, krst mali dnes vecer a zajtra na obed maju oslavu s tortou- a tie cisla som vystrihovala rucne noznicami 😝 bo nemam klasicku abecedu ☹
ozi a idem v pondelok objednávať z toho českého mmb, ak niekto niečo chce písnite mi do ip linky.
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=837973

dievčatá ďakujem za lajky a potrebujem poradiť, mám objednávku na tortu, orechovú, chcú orechy všade aj v korpuse aj v plnke, alebo plnku čokoládovú a korpus orechový, ako by ste to urobili a ešte, nemáte nejaký overený recept na orechový korpus a krém? 😒