Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Vidite ako robite tu karamelovu plnlu, len uvarene salko a maslo? mne s anikcy nepodari uvarit dobre to salko, vzdy je take riedke a potom je aj plnka riedka 😖 ako to robite??
@mia114 ja varim len dve hodky, uplne staci , musis mat plechovicu jasne , že neotvorenu a celu pod vodou 😉
ja robila na tu svadobku ako babulky tu poradili, bo nechceli maslove, robila som slahackovu 😉 a vraj bola fantastickaaaaaaaaaaaa-pre mna moc sladka 😒 , ale ani boli z nej uplne mimo
@lusil2005 - krása
No inak dnes som sa dosť natrápila. Mali sme oslavu, celkovo boli dve torty, venčeky a špice. mali byť ajj trúbičky no tie som nestihla. Mám dosť. nechápem a obdivujem vás, že dokážete robiť aj 5 toriet zavíkend a a pritom máte malé deti.
S košíkom som sa dosť natrápila. Bol plnený obyčajným krémom z jahodami,. Torta sa však takmer rozpadla, musela som zatrieť viac krémom. Výplet sa mi zničil. Keďže hodiny utekali a príchod hostí sa prížil, naukladala som tam tie pásiky tak ledabolo, takže sa to na košík vôbec nepodobá. ☹ Soom naozaj zúfala, že som taká nešikovná. ☹ Fotky pridám zajtra, ale oproti tým vašim to nie je nič. Hanbím sa za ne.
@lusil2005 no veru nelbáznim 😀 . ja mám občas pocit, že si ma pánbožko nejak poplietol a dal mi dve ľavé ruky. Dnes som napríklad úplne zničila silikónovú podložku a nemám páru kde teraz narýchlo kúpim druhú. Tak som sa nahnevala, že som zavolala manželovi do práce a vykričala som sa, že akú ma trúbu ženu - tomu sa hovorí, zbaviť sa stresu 😀 😀 😀
!!!VÝZVA!!!
Černé pestíky nikdo nemá? 😕 😀
ja robím karamelový krém tak, že si upálim 300 g kryšt. cukru na karamel horúci ho zalejem šľahačkovou smotoanou a miešam, kým sa karamel nerozpustí. Potom to nechám postáť do druhého dňa. Vyšľahám 250 g masla do peny a postupne doň pridám vychladnutý karamel.
dadka212 prišla ti prosím ťa IP?
Inak ja tento týždeň nepečiem a normálne mám absťák 😀 , ale aspoň som si porobila to, čo som kvôli tortám nestíhala - hlavne som si požehlila.

@lusil2005 takže 24 bude asi hrubá čo?