Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka Já jsem dělala teď karamelový krém ze salka - nechá se tak dvě hodiny vařit v plechovce ponořené ve vodě, nejlépe den předem, aby pořádně prochladl, pak se vyšlehá s máslem, vůbec už se nemusí doslazovat, ani není přeslazený... Je rychlý a mooc chutná...
baby uz ste niekto robili salkovy krem z uz hotoveho karamelu Tatra co predavaju v Tescu? Take ako Salko plechovka, je na tom napisane "uz hotovy karamel, uvareny" . Ja som to kupila, preslahala s celym maslom a uplne som si znicila tortu, kedze cely krem komplet vytiekol, nepomohlo ani chladenie, nic, skoro ma slak trafil . Chutovo to bolo vyborne ale konzistencia desna, tak sa pytam, urobila som daco zle alebo ste aj vy mali take skusenosti?
@kvojtanikova ja som to sice iba primiesavala do kremu kedze som ho urobila malo tak som narychlo kupila aj toto a nebol s tym problem
@kvojtanikova ja ho mám nachystaný, kúpený ale ešte nikto odvtedy nechcel karamelovú plnku, takže neviem aký je
ahojte baby....chodím na túto stránku ale neprispievala som ešte..upiekla som už asi 5 marcipanových toriet...boli chutné ale vyzerali strašne 😖
čítam tu o karamelovom kréme so salka, chcela by som ho vyskúšať ale akú druhú plnku k tomu? najčastejšie som robila čokoladovú a višnovú plnku....ďakujem za rady 🙂
@kvojtanikova ja som ho mala a nebol ziadny problem krasne huste ako uvarene salko. Mam ho aj teraz pre pripad potreby kupeny keby som nestihala uvarit a bolo malo kremu
@zlatat vyslahas a ono je to dost huste vraj tak potom zriedit trosku citronovovu stavou. ja som este nerobila ale chystam sa. je to recept od Mafky z pernickov 🙂
inak som si minule vsimla ze su bezlepkove recepty na torty aj v casaku TOM od Bea40 tak ma napadlo ze ked budem potrebovat vyskusam
@dm1 áno, ona tam prispieva - chceli najprv mňa, aby som tam prispievala, ale odmietla som ... napokon som nemala žiadne zákusky odfotené a odmietla som len kôli tomu niečo piecť - a potom ani cent prispievateľom nedajú a oni zhrabnú peniaze za predaj časákov - je to nefér podľa mňa
@mizulienka orechovy: uvarit 1 vanilkovy puding v mlieku a do horuceho vmiesat 100g orechov, po vychladnuti pridat 1 maslo 🙂
@mizulienka ja kavovy robim tak ze uvarim silnu zrnkovu kavu podla toho kolko kremu idem robit co ja viem tak 3-4 deci kavy dolejem do pol litra mliekom a v tom uvarim puding. /ja moc pudingove nee preto aspon ten premium vanilkovy varim/. Potom zaslaham do 500g masla /1:1 v pomere k tekutinam/ a este prisypem pomletu kavu podla chuti. Aj praskovy cukor vyslaham s maslom podla chuti
orechovy robim ja klasika zo slahaneho nad parou a pridam orechy nakoniec
@kvojtanikova ja s nim robim bezne a je uplne super husty ten krem 🙂
@adul67 ano uplne v pohode a aj na ine torty ho v pohode davam, len ked su svadobne alebo poschodove tak robim maslo s korpusmi 🙂
@artepf podla mna je uplne jedno ci red red alebo christmas kazdej treba vela dat 😒

@zlatat dakujem, uz som to nasla 🙂 dobre, tak obycajne salko mam 🙂