Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
baby pomoooc, moze ist 1salko+asi 270g masla pod potah?
@mizulienka jasně že může, já dávám jen 250 g másla a te´d mám dokonce ještě nastavovaný moučnou kaší z mléka a nic to zatím nedělá
@reruna super, diky
@dm1 no lebo som trúbka a furt čosi riešim aj keď sa už rozhodnem -to som až večer začala zas riešiť, či to bude naozaj dobre, ale @vecernicci ma ukľudnila 😉
@dadka212 ved to je OK, len ja ked som to lanko chytila do ruky, tak bolo take dost flexibilne, ako keby povolene, takze mozno preto. ale aj tu v NL predavaju vo velkom pilky a noziky pomenej. a ked tak su nenormalne drahe 😝
@mariann2 nadherna, ja by som sa ako nevesta radovala 😉
krasne torticky mnam 🙂
* Falošný parížsky krém *
*350g kryštál cukru
*250ml šľahačky
*2 žĺtka
*1 kakao (100g)
*50g roztopeného tuku (Cera)
*2 veľké kocky masla (500g)
Postup : uvarím 350g kryštál cukru s 250ml šľahačky a 2 žĺtkami, ak to zovrie odstavím a vmiešam 1 kakao (100g) a pridám 150g roztopeného tuku (Cera)- treba dobre premiešať, nech sa tám masa spojí. Nechám do druhého dňa prechladnúť, aby to bolo úplne tuhé a potom vmiešam 2 veľké kocky masla (500g) a trocha rumu.
toto je recept skopirovany.Ja osobne rum nedavam ale urcite je to vyborne s nim
babulky, ostal mi krém čokoládový z 250ml šľahačky a 125g masla+kakao+cukor.+čokoláda... myslíte, že by som ho mohla použiť pod poťahovku? Vždy som teda dávala len maslo+odrezky, ale je mi ľúto toho krému, je fajný chuťovo, tak neviem-neviem... 😕 😕 😕
dakujem vám všetkím za lajky.......ma to vybičovalo a hopsa znovu skúšať nové.....ale až zajtra 😀
@janulkamartinko ze jednoduchsie 😅 . Postavicky, ruze, orchidejky... a ze jednoduche 😲 . Krasne ich mas

@mia1111 neblázni 😉