Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@njonja skopcim ti vsetky, co mi napisala jedna pani, ktora sa specializuje na tieto bezlepkove
Suroviny na orechové cesto:
4 bielky vyšľaháme so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a
1 kávovou lyžičkou citrónky do tuha, potom pridáme 4 žĺtky a 1 kávovú lyžičku oleja, nakoniec opatrne primiešame múku preosiatu s ½ bal. kypriaceho prášku (3 polievkové lyžice bezlepkovej múky Schär Mix C a 1 polievková lyžica zomletých orechov) a dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.
Suroviny na kakaové cesto:
4 bielky vyšľaháme so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a
1 kávovou lyžičkou citrónky do tuha, potom pridáme 4 žĺtky a 1 kávovú lyžičku oleja, nakoniec opatrne primiešame múku preosiatu s ½ bal. kypriaceho prášku (3 polievkové lyžice bezlepkovej múky Schär Mix C a 1 polievková lyžica kakaa) a dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.
Základný bezlepkový korpus (dávka do strednej formy napr. ovál)
6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých polievkovými lyžicami preosiateho práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami citrónovej šťavy dotuha, potom pridať 6 žĺtkov a 2 kávové lyžičky oleja, opatrne premiešať a nakoniec opatrne pridať 6 kopitých polievkových lyžíc múky Schär preosiatej s pol balíčkom kypriaceho prášku do pečiva značky Dr. Oetker. Cesto nalejeme do formy a nahrnieme smerom do stredu
- nie veľký kopec a dáme piecť na 180 stupňov, či je korpus upečený vyskúšaj špáradlom - pečenie môže trvať aj cca 40 min.
Ja najskôr pečiem odokryté pokiaľ to nechytí zlatavú farbu, potom to ešte zakryjem alobalom a dopekám cca 20-25 min. Cesto sa počas pečenia zdvihne, ale po upečení trošku klesne a tým sa vyrovná aj ten vydutý stred.
@njonja ja som robila ten kakaovy a bol uplne suprovy, nadychany, lahucky vyborny
@vecernicci ešte ma napadlo a akú plnku si dávala do tej torty pivový pohár ? nechali to na mňa 😝
@mizulienka dakujem krasne! Mamina aj sestra maju celiakiu, tak ich urcite potesim s tortickou🙂 si poklad!
baby čo používate stencils, dávate na to ceru roztopenú, neroztopenú, alebo to farbíte inak?
@mamina1978 veď je krásna, a v podstate chlapom sa vždy niečo nepozdáva 😀
@eliska22 bola to zlta gelovka Wiltonka a hneda.Viac zltej a potom som postupne domiesavala hnedu 😉
@mariann2 nemas zaco 😉
@njonja palma je kusok hnedej hmoty na drôtiku 18-tke.Pod tensim sa to ohne a nedrzi.malymi noznickymi som to nastrihala a nechala asi 2 dni schnut.Listy na palme su na drôtikoch,tiez asi 2 dni schnutia.Potom som ich spolu s paskou dala dokopy a tak cele zapichla do kmenu palmy.Spoj som zamaskovala kokos.orechmi.
babule skúšam ešte raz, neviete niekto čo je s monikou z všetko pre torty- chcela som od nej smartflex, ale akosi ma ignoruje
@vlada111 dakujem krasne..... 😵
@zuba ja netusim, viem, ze uz niekto raz spominal, ze je tazke sa na nu nakontaktovat, drzim palce.
za kolko ma smartflex?
@mizulienka 35,6 € a chcela som to dat doviest kamoske, tak by aj postovne bolo gratis,ale od piatku mi na mail neodpoveda a ani tu na MK 😠
@zuba to je vyborna cena...idem hned objednat...no snad sa ti ozve...neviem, ci nestiha, alebo ma toho vela, ale je to casty problem, ze sa neozyva.

@mizulienka a hodis mi ho, prosim? Skusim, mozno je lepsi🙂