Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka ja robivam podobne ako @mia114 ale uvarím zlatý klas, rozpustím v tom bielu čokoládu a vanilkový cukor, práškový cukor vyšľahám s maslom, po vychladnutí pudingu zmiešam dokopy a je mňam 🙂
dakujem babulky 😉 ten pudingovy moze byt super, len ja som raz robila tento pudingovy tmavu variantu a bola to moja prva negativna reakcia na tortu ☹ bojim sa toho...
alebo dievcata dam otazku inak 😉 aka by bola vasa idealna dvojkombinacia kremu do torty...dakujeeeem 😉
@mizulienka mne by chutila najviac kombi
1., salko s oprazenymi orechami 2., druha cokoladova s horkou coko
tu salkovu idem teraz najblizsie vyskusat aj ja.....
@mizulienka ja robím čoko+ karamel, alebo čoko+višne v zl. klase 😉
@mizulienka já mám ráda s Mascarpone, ten bárt je jedno patro s mandarinkama a druhé s jahodama.
@anibas a tie visne v zlatom klase do akeho kremu davas?
@jakelina aj mne najviac chuti ta mascarpone...len teraz krem budem robit v stredu a jest ju budu az v sobotu...tak rozmyslam, nieco menej pokazitelne...
a su to dobri znami, beru vacsiu tortu, tak somrozmyslala, ze urobim na kazdy plat jednu plnku, len problem, ako to co najlepsie zladit.
@mizulienka a šlehaný nad parou, jenom vajíčka, vanilkový cukr a máslo, ten vydrží dlouho a druhý ten karamelový
@mizulienka ja by som tiež dala vanilkový
@mizulienka na jedno máslo dávám skoro celou, kousek vždycky sním 😀 😀 😀
@jakelina takze do rozslahaneho masla das jednu bielu coko roztopenu a iba premiesas a natieras? tak to je ozaj super napad,
@mizulienka jo a když mám, tak i drobečky, to fakt krásně zatuhne a neproteče žádný krém ze šlehačky. Když dělám kulatý korpus, tak třeba drobečky nemám a dělám to bez nich.
@mizulienka do žiadneho - len také čisté akože frutafill - uvarím zl. klas a do teplého dám višne a hňed natroiem na tortu - jedna vrstva doprostred 😉
@anibas mnam to moze byt super 😉 takze jeden plat mas ako keby ovocny a dva plnku...ty aky robis cokoladovy?
Prosím, můžu tady vyměnit mascarpone za pomazánkové máslo, jak u tiramisu? Díky za odpověd, já nevím co jiného bych upekla za čokoládový dort s čoko polevou. http://www.recepty.cz/recept/cokoladovy-dort-iv... A když nemám lískové ořechy, mám je nahradit něčím, nebo vynechat?
@mizulienka áno ide - čoko - višne - čoko - čiže 3x plnka a 4x kakový korpus
pánečku žienky - vymýšľame neuveriteľné chuťové kombinácie - len keby to mal kto oceniť a zaplatiť ....
@alenv počkej, počkej, na mě musíš pomalu 🙂 Jaký smetany, jaký čokolády.. Obyčejnou smetanu na šlehání a mléčnou čokoládu třeba Milka? Šlo by to i z hořké (na vaření)? A jak to rozehřeju? nejdřív smetanu do které dám čokoládu, nebo rozehřeju čokoládu a pak jen přilít smetanu? Nebo smetanu na vaření? ehm, potřebuju postup jak pro blbý :(
@karmenta 😀 tak koupíš si smetanu na šlehání.. já dávám 33% dáš ji na sporák, zapneš bude se to zahřejvat a do toho nalámu mléčnou čokoládu.. dej tu která vám prostě chutná.. je to jedno.. až se to celé rozpustí.. nech vychladnout a dej do ledničky.. ale fakt min. přes noc jinak to nevyšleháš. Pak vyndáš nasypeš tam dva sáčky smetany fix a vyšleháš🙂 ok? Jinak smetanu na vaření určitě ne🙂) tu by jsi nevyšlehala.. ty jsou 12%
@jakelina no raz sa mi podarila pekna zelena ked som pridala zltu a dasli krat som tiez pridala zltu a bolo to des, som stale pridavala zltu zelenu a bolo to hruuza zelena, este sa opytam pridavas tu zltu tak ze si ju niekde rozmiesas v nadobe a potom das do hmoty, alebo zafarbis hmotu na zeleno a potom pridavas zltu?
@mizulienka ja som ho kombinovala s karamelovým a bolo to super 😅
@lamps karemelovy - salko a maslo?
@mizulienka nie, ja robím karamelový s upáleného cukru a šľahačky, potom zamiešam do masla
@lamps napises mi prosim presne pomery?
a nie je sladky? dakujeeem

Inak už aj na mňa došlo z objednávkami 🙂 Kamošky si objednali jedna pre tatian na 60-tku - to idem robiť šachovnicu a druhá pre maminu na 60-tku - to zatiaľ neviem čo bude. Tie objednávky si nakoniec nájdu každého 🙂