Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahojte, chcem sa spytat, robili ste uz tortu pre diabetika? Idem robit torticku, pre 20 ludi a jeden je diabetik. Navrhla som nech tomu jednemu kupia nejaky dia zakusok a ostatni maju tortu, ale ze nie. Mozem namiesto normalneho cukru pouzit nejaky iny , ked to vobec existuje... u nas je nizkokaloricky cukor Splenda... myslite, ze to moze byt?
@vejinka praskovy cukor sa moze ale len ten kde nie je skrob. Vanilkovy ti neviem povedat, ja pouzivam vanilkovu esenciu aj pri bezlepkovych tortach a ta sa moze. Na korpus davam stale dzem, vacsinou malinovy, co je bezlepkovy, ale korpus nekropim nikdy. Robim stale nadstavovany a ten je fajny jemny a nie suchy. Davaj si pozor ked robis bezlepkovu tortu, aby aj prasok do peciva bol bezlepkovy.
@macicka84 skus pozriet tu
http://www.pati-versand.de/Zubehoer:::6.html
@macicka84
http://teco-tortendekoration.tradoria-shop.de/a...
Tu objednavam najcastejsie 😉
Ahoj , moc prosím o radu,chci dělat svůj první potahovaný dort a když si dneska upeču mramorový korpus a zítra chci naplnit krémem a potáhnout, kde mám ten korpus mít do zítra?? v lednici?? A před potažením mám dort pomazat máslem+ cukrem nebo jak??? Moc děkuji za rady
@vejinka bezlepkovu robim stale zo specialnej bezlepkovej muky. Neviem ako na sk ale tu su dva druhy prasku do peciva od Dr. Oetker.. jeden je normalny lepkovy a jeden bezlepkovy. Inak cesto: 3 vajicka, 120 g cukor, 120 g muka, 1 cajova lyzicka prasok do peciva, 3 polievkove lyzice vody ... to je nadstavovany a je naozaj velmi dobry. Ku parizskemu kremu davam aj ja banany
@mariann2 krásne tortičky
@vecernicci kaý nepodarek? veď je to nádherné dielko!
@vladka1 krásna tortičky a skoré zahojenie prajem
@yamahafazer nádherná tortička
@katulkaaaaaa krásne tortičky
@abriela tak korpus vypadá nakonec moc dobře, vyklpila jsem ho dnem vzhůru,aby se hezky srovnal, dovnitř chci dát krém ze šlehačky a ledových kaštanů s banány, z venku potřu tou nutelou a chci zkusit hmotu z marsmalow bonbonů, ještě jsem to nikdy nedělala a z těch bonbonů mi to přijde nejjednodušší 🙂 🙂 jinak na ozdobu vůbec nevím, možná vykrájím nějaké kvítky a ozdobím to jimi s perličkou 🙂
@mariann2 neskutocne krasne torty.

@vejinka ahoj, v pol litry slahackovej smotany (aspon 33%) rozpustis 200 gramov cokolady, nesmie to vriet, nechas vychladnut cez noc v chladnicke a rano vyslahas a krem je hotovy 🙂 Ja milujem robit tento krem, lebo je velmi rychly a hlavny chuti fantasticky. Ak by sa ti to zdalo horke, ked pouzijes viac percentnu cokoladu, tak tam pri slahani mozes pridat trochu praskoveho cukru.