Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@eliska22 prosim ta nezachytila som co robis s tou cokoladou? rozpustis a vmiesas do mmf? dakujem 😉
@mia114 aka je krasna, taka detska 🙂
@brasilka daj na tortu len ciste maslo s cukrom, teda aspon ja tak robim a potahovka sa neroztecie. Toho masla davam tolko, aby bola torta uplne rovna, musis to poriadne vyhladit este pred tym ako das potahovku. Potahovku davam asi 3-4 mm hrubu a este ju uhladim stale zehlickou. V kazdom pripade torta musi byt hladka este predtym ako davas potahovku. Potom sa uz nema co zle kopirovat 🙂 Drzim ti palce pri dalsej torticke ;)
@adul67 krasna kabelocka 🙂
@abriela jej aj ja prave popijam kavicku 🙂 ten cukor nema chybu 🙂
@vecernicci nadherne torticky a to auto wow 🙂
@jakelina no ale fakt, a to ja som im prisla s napadom, ze nejaku kitty alebo barbie alebo lienocku 🙂
ahojky,
mohu poprosit o radu ?
když se dělá dortík politý čokoládou, jak udělat, aby byl povrh hladký (boky samozřejmě taky)? vždy dort mám natřený krémem, vyhlazený. dávám stuhnout do druhého dne, a polívám čokoládou - i tak se mi ale krém pak táhne, i když je čokoláda vychlazená.
@vecernicci dakujem. Ked citam pochvaly od skusenych cukrarok a teba tam radim, tak rastiem.
Ale mam sa este co ucit, aby som vytvorila take krasne torticky aku si pridala dnes aj ty.
@79zuzana dakujem. Cukor je z kociek na lad. Niekto mi tu poradil, ze sa to da v pohode pouzit a slo to super. Natlacila som do formicky a po minute vytlacila peknu kocku.
Piratsky lod je bombova a juuj kvety - ruze - nadhera. No trufam si na vsetko mozno ale tvorbi kvetov sa nejako bojim.
@zuzkat1 na prvy pokus uzasna. Si odvazna, na prvykrat lienku.
DAKUJEM vsetkym za like.
holky krasne torticky!!!! aj tie vase prvotinky , uuplne super!!!!
jaaj babenky prave som odovzdala 3poschodovu so slahackovymi plnkami 😠 hroza , des, panika, chaos, to sa absolut nerobilo dobreeee, ťažka ako mrcina a tie slahacky dnu 🤐 🤐 🤐 a ani sa mi nepacila, teda zakaznicke aaano -chvala jej 😅 , no dosla si po nu o 3hodiny skor 🤐 skoro ma vystrelo ked mi volala ze za pol hodku je tu 😠 😠 aaach , klepat sa budem este asi zajtra ☹
@jakelina ja najprv rozpustim v mikrovlnke aspon ciastocne cokoladu. Ked je uz skoro roztopena pridavam cukriky- 90g, smotanu - aj ked teraz som nedala, lebo som nemala, ale dala som lyzicku masla. Cukor podla potreby.
V pohode sa podari aj tak len od oka - pritom som zaciatocnicka.
@pristela juj aj ja mam za sebou dnes nie vybareny den. teiz so mrobila 3-posch.svadobnu ale vobec sa mi nedarilo to potiahnut som chcela mamt lepsiu hmotu atak som do mmf bachla RDI ze nech je to plastickejsie a bolo to nafigu som nadavala jak slak.... potah som 3x strhavala ale aj tak to nebolo bohvieco.... vobec sa mi nepaci ta torta jedine postavicky 😢
a zajtra teda urcite neprides? ☹
@dm1 ooo, teda sme na tom asi rovnako, len si myslim ze skareda svadobna sa ani snad neda urobit 😀 takze ta tvoja bude isto naaaadhernaaaaa!!!
a stretko, no tato zakaznicka ku mne chodi az z banoviec 😀 a vravela , ze nech kludne idem , ze sice snezi ale hned sa to topí, ja totiz do Tn pojdem cez banovce, tak ma celkom nahlodala , ze nech idem . len ja TN nepoznam 😀 tak ani neviem kam mam ist 😀
@jakelina vydrz!!!! ženská jedna !!!! som ja taka rychla ako ty????? no neníííííí! ledva som ju stihla odfotit aj to neviem ci z tych foto nieco bude 😠 ted sa idem rychlo najest a potahovat dalsiu tortu 😒 tato 3posch . bola mimo planu,a le to akoby som robila 3torty zvlašť ☹
@janulkamartinko perfektne bradavky si im spravila, chlapi budu urcite oslintavat 😀

@adul67 náhodou je úplně super 😉
@abriela perfektní a ta kombinace barev je fakt lepší tón v tónu 🙂