Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Baby nemate nahodou prehlad kde maju aktualne najlacnejsi 7kg smartflex velvet aj s postovnym? a ktora prichut je podla vas najchutnejsia? 😕
Ahojte baby, mam na vas prosbu. Ako mozem praskovou farbou nafarbit MMF hmotu? Dakujem za rady 😉
@dm1 no veď aj ja dávam 3 pláty - keď ide do torty ovocie, ak nejde ovocie, tak 4 pláty
Žeby to bolo tým, že väčšinou robím tvarohovo-smotanové plnky s ovocím a teda ním nešetrím ? A ani krémom nešetrím - dám trochu hrubšiu vrstvu, že mi výjde aj výška 10-11 cm ?
Ale moji zákazníci to takto ľúbia - že nie je tenká vrstva krému ( tvarohového, pri maslovom ho dávam menej )
ach, dievčence dostala som objednávku na tortu - orechový korpus, karamelová plnka a chcú do nej aj nejaký lekvár a ja netuším, aký by sa ku karamelovej plnke hodil. Mne ku tomu karamelu nepasuje žiadne ovocie ani lekvár. Čo ku nej dať?
@drobec33 ak chceš farbiť bielu hmotu na nejakú farbu, tak si v trošičke alkoholu rozpustíš tú práškovú farbu. Ak chceš maľovať na poťah, tak si ju taktiež môžeš rozpustiť v alkohole alebo len do takej suchej namočiť štetec a maľovať na tortu
@drobec33 MMF zafarbíš aj práškovými rozpustenými v trošičke alkoholu, normálne si dáš do toho alkoholu farbu zamiešaš a také dáš do MMF hmoty, poriadne vypracuješ, aby zafarbila celú hmotu a máš to. Takto si zarobíš farieb koľko chceš. Ja tiež robím z MMF, ale viac farbím gelovými farbami. Tie práškové používam viac na maľovanie
@mia1111 ďakujem vyskúšam to. Potom podám referencie 😅
baby za 3 tyzdne mam robit harmoniku a zacinam byt z toho mierne nervozna. nevideli ste niekde krasnu harmoniku? ja hladam viem ze kedysi som videla nadherne ale teraz len same obycajne nachadzam..
ja davam visnovy dzem vsade 😝

@njonja 😲 😲 😲 uuuuzas!!!!!