Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@danciacik ja som robila košík s vlnou a klbká boli z punčoviny, obalené hmotou, pozri http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=20676...
@alenv ja robím mramorák tak, že vyšlahám sneh s 1/3 až polovicou cukru, vyšlahám žltka s ostatkom cukru, pridám vodu a olej vyšlahám, pridám múku s práškom do pečiva, vyšlahám a potom ručne metličkou pridám sneh...pečiem pri 140-150stupňoch a úplne parádny je 😀 vôbec nemám hore kopec
@daducha videla som tvoje torticky aj na mmb,aj mas cez tu stranku objednavky ? 😵
babule ja sa s mramorákom kamarátim a podarí sa vždy tfuj tfuj až to nezarieknem, žltká s cukrom a polovicou vody dam do robota šlahať ked je to biele našlahané vylejem olej chvílu prešlahám medzitým nachystám múku s PDP a pomalý ho vsypávam do robota asi na 3x. Vyšlahám bielka so štipkou soli a potom už len ručne varečkou zmiešam s masou. Ked chcem čoko korpus kakao vmiešam už do muky s PDP, tak isto aj orechový. Múku neodoberrám ked pridávam kakao alebo orechy. Píšem ako talian ale snád ste pochopili. Formu plním do 3/4 na 150 cca hodinu, ked sa sprví kopček tak dám potom aj s formou alebo ráfikom na chvílu hore nohami a je krásne rovný 🙂 🙂
baby ja akurát robím mramorák ale v kakaovom prevedení... som zvedavá ako to dopadne... v strede nemá kráter (zatiaľ)... ale myslela som že viacej narastie... robila som zo 4 vajec... a formu mám 23... myslela som že bude až po vrch...keď ho dopečiem tak ho odmeriam
baby ☹ už hladam druhy den nejaku chrumkavu, rozkosnu, ideálnu-no proste nejaku peknu lienku pre dvievcatko na 2 roky, ale zatial ma žiadna neoslovila tak že WAAAAAAAAA 😲 nemate nieco uložene?
@zlatat inac Zlati, ja som doteraz piekla len nadstavovany, teraz uz chvilku peciem mramorovy, ale minule som potrebovala taky tuhsi korpus tak som piekla ten nas nadstavovany a nepdaril sa mi a dnes som znova piekla a znova sa mi nejako nevydaril...a to predtym som cely rok piekla iba tento a zakazdym bol v pohode...tak ja neviem, v com je problem, ci ina muka alebo co 😕 😕 😕 😕 😕
@mizulienka perfektna 🙂
@ladydia mne sa celkom pacia tieto http://www.umartina.sk/album/Detske_torty/slide...
http://bozkine-torty.webnode.sk/album/fotogaler...
@mizulienka podľa mňa je problém v múke, lebo aj mne sa veľakrát nevydaril - ja som potom začala uberať múku ... Bohušov má tuším na 10 vajec 500 g múky a ja dávam 400 g a sa mi vidí, že je to omnoho lepšie
holky kolik si říkáte za dort krtka.. klasika jedno patro, pribináčkovej krém.. postavičky.. cca? Děkuju
@zlatat já jsem ho dělala dnes a pak jsem musela udělat ještě jeden. Malý mi otočil kolečkem co se nastavuju teplota a dal tam 250 stupňů 😀 😀 😀 Ale kluci už ho jedli a říkali, že je výborný. Byl trochu přičmoudlý jenom nahoře a to jsem pocukrovala 😀 😀 A kopec měl teda šílený, vysoký až nad formu a ještě taková sopka uprostřed 😀 😀
Inak baby, chcem sa vám poďakovať - nepamätám si teraz, ktorá mi to radila, jauž som stará sklerotička 😀 😀 😀 - ale rada bola pri kakaovom korpuse dať kakao do vody rozupustiť ... teraz som tak robila nadstavovaný a konečne mi korpus pekne narástol a je taký aký si ho predstavujem - jupííí. Ale musela som pridať trošku viac PDP ako do bieleho
@zlatat ja som ti to poradila 🙂 tak som rada,ze ti to pomohlo 🙂
@mizulienka super to si to spravila sikula 😉

@alenv ja dávam tiež dohromady ,mne sa nechce umývať tolko riadov,vačšinou sa podarí
a tá torta čo som dala link sa mi tiež nepáči ,mala by som asi divný pocit ,keby to vidím niekomu na stole