Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lusil2005 leeenže.......parížska šlahačka máš-2x šlahačka a 200g čoko(ja kupujem tú 250g za 1,30)....takže tu sú náklady cca 3,30eura.........napr. pri pribináčikovej to je (2x ole, 2x tvaroh,1 smotana kyslá, 2x sl.slahačka a 1 stužovač) cca 6eur........a pri mascarpone(2xšlahačka, 2x mascarpone, 2x stužovač, 2x čoko a plus maliny) čiže cca 9eur........... tak ja ti neviem 🙂 asi aj je rozdiel.......
@mates22 😀 tak semifinale, tohle mi jde jednim uchem tam a druhym ven, jen vim, ze se hraje neco duleziteho a, ze vcera vypadla Barcelona, ci co, kluci u nas me temito informace vzdy zasoboji a uz jsem prehlcena 😀 A dekuji 😉 Puvodne jsem chtela jsen znak Bayernu, ale ten pak letel do kose a tohle byla myslenka dva dny predtim... 😅
@pristela no ale ved pekne malinke auticko. tak teta si to rozmyslela chce cislo 60 teda dve torty vedla seba iba do cokolady a na vrch malinke auticko taku formulu.. jedno parizska slahacka druhe kokosove..tak neviem ci sa vmestim do 2 kg...pre istotu som jej dala vyssiu sumu cca 30e..aby som mala z coho ubrat 🙂..keby to bolo tazsie
@lusil2005 pekne sa ti podaril vyrezat 🙂), si sikulka 😎
@dada2007 leeeeeeenze - ked chcem parizskou slahackou naplnit 24cm tortu, musim urobit aspon 3x slahacku, 3x coko (robievam z mliecnej coko, kupujem milku lebo je chutovo najlepsia cize 1,09 za jednu) a to mam 6,54. pribinacikova plnka - 1x 500g tvaroh 1,3, 2x slahacka 2,18, 1x creme ole 0,6. dajme tomu ze na 24cm potrebujem 1,5 davky to je 6,12. mascarpone plnka - 2x slahacka 2,18, 2x biela coko (ta schol.... po 0,59) 1,18, 2x mascarpone 3, 2x stuzovac 0,4. to je 6,76. podla mna to rozdiel velmi nieje 😅
@mamina1978
@jakelina kocky dakujem vam, idem na to 🙂
@bambula1307 😀 😀 😀 😀 este lepsie ti dala , toto nedas na dve kila ani keby si majster N 😕 😕 nakresli si cislo 60 aby to cele malo spolu 20x20 cm /bez medzery/ odfot to pri dvoch 250g maslach alebo múke a posli tej panej - vacsie ti to istotne nevyjde, a z toho nic nebudu mat kedze su to vyrezane cisla bude to miniiiiii , žena držím palce!! rozhodne som zvedavá ako to cele dopadne- hodne zdaru!
@pristela tak uvidime spravim ich tenke 😀 😀 😀 ..cca 10 vajec dva tortove korpusy.hadam do 3kg sa vmestim 😎
kočky prosím vás videla som niekedy na dortomanii fotopostup na listnatý strom na drôtenej konštrukcii, neviem ho nájsť, nemá to niektorá z vás uložené?
a, aj moje autá majú do 3,5 kg
už som ten strom našla 😀
ja čo som robila teraz mc queena bol cez celý plech, plnka pribináčik s ovocím a vážila 5,5kg 😅 bol urobený zo 4 korpusov mramorových zo 4vajec dokopy 16vajec samozrejme obrezaný....
ahojte šikulky ....idem k vám zase po radu ....blížia sa narodeniny môjho staršieho synátora a chce tortu ako Oreo....robili ste už niektorá takú? ....tortovú formu mám priemer 26cm-z koľkých vajec treba upiecť korpus,môžete poradiť aký krém by bol do nej vhodný(aj množstvo).... neviem ako ju vyrobiť, aby to na pohľad vyzeralo ako ten keks-napadol ma potiahnúť to marcipánom zafarbeným na hnedo a cez prostriedok dať pruh z bieleho,aby to vyzeralo ako náplň 😕 ...ďakujem za rady,postupy a obrázky 🙂
@bodka13 Tak mu urob takuto a nemusis potahovat... 😉 😀
tu je jedna z hmoty kuk 🙂
http://www.flickr.com/photos/gellyscakes/679811...
A tu este jeden obrazok kuk 😉
http://www.rezeptwiese.de/rezepte/35471-oreotorte
@mamina1978 ďakujem...tá z hmoty je úžasná 🙂 ...a táto tu vyzerá nebezpečne dobre 😉 🙂
@mariann2 Já ho mám teď udělaný, čeká tu na hmotu,a le až v noci, je to až na příští týden..🙂
@dada2007 tak ale nemozes cenovo porovnavat parizsku slahacku z dvoch slahaciek a mascarpone plnku. ked tam okrem vsetkeho co ide do parizskej, ide este aj mascarpone. tej plnky je ovela viac. aj ja pouzivam slahacky z lidlu, ale pomer cien je ten isty, kedze su lacnejsie aj do parizskej, aj do mascarpone plnky. v kazdom pripade mi pri tom istom mnozstve plnky vychadza rozdiel max. 1 euro.
inac baby, tiez sa hlasim k 3,5 kilovym autam 😀 raz som robila vacsie, a malo 4.

@dada2007 no akoze klobuk dole... moj ledva puding spravi a ze vyuceny kuchar... 😅