Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
děvčata prosím moc o radu.. prosím prosím.. zítra udělám pribináčkovej krém.. je to na dort na sobotu.. a na neděli mám další, kde bude jedna půlka také naplněná pribináčkovým krémem. Mě vždycky zbyde z toho množství co dělám. Tak bych to použíla na dort, který budu dělat v sobotu, ale bude na neděli.. otázka zní.. myslíte, že vydrží? Udělám ho v pátek a přijedou si pro dort v neděli.. díky za radu
@vecernicci Děkuji!! 🙂
dievčence je z Vás tu niektorá civilným menom Zuzana Šamoajová? Prišla mi žiadosť na FB a ja neviem, kto to je 😀 😀 😀
jinak jsem vám chtěla říct pro informaci .. dělalal jsem krém.. já neívm jak mu říkáte.. ale smetana a čokoška druhý den vyšlehat.. a dozvěděla jsem se, že ještě za 10 dní!!! ho vzala někam na oslavu, kde ho jedly děti 😀 😀 😀 a nic jim nebylo.. tak nápln má asi fakt výdrž 😀
ahojte... akurat som sa dohrala s cokoladou... prva torta s transferom, co ide prec... trocha stres, ale na 1. krat sa mi dnes podarila biela coko otlacit- teda vlastne doteraz sa mi to nikdy nepodarilo, dnes je to premiera... 😅 medved uz schne, ho posadim rano na tortu, rano vytlacim meno a "rozhadzem" tam par ruzovych motylikov hore a este ked budem v meste kupim nejaku kremovu stuhu- snad najdem a jednu zltu alebo zelenu, lebo aj teri nasej som zacala odrazu robit len tak pre radost... 🙂 ked ona tak rada pomoaha (a nie vacsinou nie do hrobu 😀 ) a nech jej neni luto, ze uz sme doma nemali davno kolacik aj my... 😀 (pre nas moc nerobim poslednou dobou, ked nemusim, bo to smrdi... 😝 )
ale uplne koli niecomu inemu som tu povodne dosla 😀 ... prosim vas, co za hmota je to najlepsia v tychto teplach? 😝 k2 evidentne moc vhodna neni, mrcha nepodarena... 😝
zdravim vsetky maminy- sikulky 🙂 ja sice torty nepeciem (iba kolaciky), ale aj tak sa sem chodim casto pozerat na vsetky tie vase krasne vytvory.. rada peciem, ale pri pohladoch na niektore fotecky nechapem 😅 mate moj obdiv. chcela som sa s vami podelit o tento link, na ktory som dnes nahodou natrafila. mozno tam zbadate nejaku pre inspiraciu 😉 http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.186...
Ja som robila čokohmotu tak, že som rozpustila čistú čokoládu (200g), dala som dole z pary a vmiešala som tam 4PL tekutého medu, nemala som doma glukózu, ani sirup a ono to funguje aj s medom. Stále som miešala a miešala, po 2-3 minútkach sa to začalo oddeľovať od stien hrnca a bolo to hotové. Nechala som asi hodinku na linke stuhnúť, vaľkala som na Solamyle. Chuťovo je výborná, skúšala som z toho robiť aj ružičky, ale strašne sa to lepí, pretože čokoláda sa rýchlo topí. Na poťahovanie torty je v pohode.
AHOJTE MAMINKY JEDNA Z VáS MA ODPORUčILA TU POTREBOVALA BY SOM PORADIť CHCEM SI SPRAVIť MARCIPáN A NEVIEM AKO ☹ MáTE NEJAKý RECEPT OSVEčENý??? ĎAKUJEM
@adka_praha Ja používam smartflex...Keď som robila s K2 minulé leto klobúk na pni, tak ma s ňou porážalo..Neuveriľne sa mi topila, tak som hľadala niečo vhodnejšie a teraz pracujem už len so smartflexom.. 😉

@aduskatt ja si myslím, že áno, veď ten krém je dosť tuhý 😅
@janula.h myslím, že kľudne môžeš dať tvarohovú.
Treba ju nechať dobre stuhnúť a až potom dať na tortu