Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@ucitelka70
Recept na tú hmotu z cukríkov máš na prvej strane tejto diskusie.
Tak se mi ulevilo, dala jsem dort na FB a kočce se líbil, tak nemusím předělávat. 😀 😀
@lokalistin prosiiiiiim......... dala by si mi recept na tu roladu 😕 🙂 🙂 🙂
@levandulka3 klidně se zapojuj, my jsme určitě rádi, za každou fotečku a inspiraci. Dort máš krásný.
@jakelina ďakujem pekne, ja na vás chodím už dlho len som nevedela ako to tu chodí a nechcela som rušiť 😔
@levandulka3 krásna tortička 🙂 a kľudne píš, veď to to nie je uzamknuté pre nikoho 😉
@levandulka3 budeme určitě všechny rády, já teda určitě. Já se tady kochám každý den, jak jsou holky šikovné. 😉
@lokalistin - no vieš , rozčúlila som sa , to je pravda , až príliš , lebo ja so zas taká , že keď vidím v našej téme niekoho sa niečo pýtať , tak odpovedám , tak som očakávala aj tu , no a je to aj moja profesionálna deformácia , keď sa pýtam, tak hneď očakávam odpoveď - skratka keď nie je , tak je to za 5 😀 😀 , ale už som sa tu ospravedlnila , ja ako nepečúca som ani netušila, že piatky sú náročné , no a potom som sa sem ešte chodila kukať , stále tu nejaké baby písali a pridávali fotky a na moju otázku nikto nič , tak to vo mne vyvrcholilo 😅 , no čítať skoro 3000 strán - tak to by bolo až do konca dvoch nasledujúcich rokov , zas len kde tu prečítať , tiež veľmi nemá význam , to by mi nedávalo zmysel , no a pri malej sa to ani nedá , ale dnes som si vyhradila čas na tú stránku čo mi odporučila včera niektorá z vás - pardon , že si nepamätám meno , ale kukla by som na predošlej strane , len zmizlo by mi už napísané - torty od mamy - tak už som čosi naštudovala a som o niečo múdrejšia , no a ešte k tomu , že pýtať sa jednej osoby - keby som tak tušila kto je tu najväčší odborník 😅 😅 😅 - veď keď kukám na tie fotky , tak si neviem vybrať , všetko je také kráásne 😵 😵 asi som mala napísať ,mená na lístky a vyžrebovať 😀 ,tak ešte raz - mrzí ma moja výbušná chvíľka 😔
@jakelina dakujeeeem..... 😉 🙂 🙂 🙂 🙂
a aký robievate korpus pod marcipanový poťah?
@miculienka nic se neděje, já jsem sem začala chodit a taky jsem se kolikrát zpočátku na něco ptala a nikdo neodpověděl, taky mě to mrzelo, ale časem jak jsem četla a četla, tak jsem našla skoro na vše odpověď a čím dýl tu jsem, tak už si troufnu i já někomu poradit. Ale vždycky se to fakt časově nedá nebo to přehlídnu.
@vierkasteffi může být jakýkoliv, jaký máte rádi. 😉
no a keď tu už zas otravujem , TAK SA ZAS IDEM PÝTAŤ 😵 - tie nafarbené marcipány čo majú 250g - stačí to na potiahnutie jednej okrúhlej torty takej klasickej veľkosti ? či radšej ten wi nafarbiť a potiahnuť tým ?
@miculienka nestačí, potřebuješ alespoň třičtvrtě kila.
@miculienka - ja na potiahnutie jednej tortičky - okrúhla, priemer 26cm, spotrebujem cca 600- 700 g hmoty. 😉
@miculienka - hmotu si vyvaľkaj nie moc na tenko - také 3-4mm 😉
@miculienka - teraz kukám, Ty si od nás 😅 - aj ja som z CA 😀

@jakelina dakujem, zabradlie je z takych slzickovych goralok, ja som cez to prevliekla drotik a zapichla do torty