Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
dievcata ja viem, ze to uz bolo tisickrat vloznee, ale date mi prosim vas fotku takej torty, ona bola tusim uplne bledunko fialkova a na nej take take kolieska, vacsie kolieska vykrojene mensim kolieskom a ten "okraj" tam bol okolo celej torty a taky tenkrasny fialovy kvet, bola poschodova...davala mi ju raz @janula.h a tiez aj @simasa, prosim prosim vlozte mi ju este raz, mala somju ulozene ale neviem to teraz vobec najst.
@mizulienka takáto nejaká?
@dajna11 si poklad, presne tuto som hladala, ukladam znova 😉 dakujeeem 😉
@lamps no kedze oslava bude v juli a dufam ze bude horuco, tak idealne nejaku, kde mozem dohodit nejake kusky cerstveho ovocia - asi nie prilis maslovu, skor asi slahackovu ale aby mi drzala 🙂... dakujem velmi... a korpus robis piskotovy alebo mas aj specialny recept na korpus? ( ja som fakt uplny neznalec - vacsinou si tortu od niekoho objednam a hotovo, ale kedze teraz budeme oslavovat u babky v rakusku a tam su tie ceny za torty nehorazne, tak som si vravela ze to proste skusim sama...)
@mizulienka za málo,túto milujem aj ja 😀
baby mozno odveci otazka ale s akymi stetcami malujete na torty? je to jedno ci to kupim v cukrarskom obchode alebo pouzijem klasika maliarske stetce? 😕 napr. ci tie vlakna nie su nejake specialene alebo co 😕
@dajna11 musíš si do toho dát nahřátou hmotu, pak to jde dobře, ale nemůžeš to dát do mikrovlnky, protože je kovový, na to je lepší stříkačka, tu tam švihneš, přihřeješ a je to, jinak já ho mám taky, ale používám ho spíš když potřebuju rovný pásek 😉
@marcah tak udělej pribiňáčkový krém, ušleháš dvě šlehačky 33% se třemi lžícemi moučkového cukru, přidáš dva tvarohu, zakys. smetanu a 2 creme olé, ty pudinky za studena, podle chuti čokoládový, vanilkový, kokosový a hotovo, k tomu se hodí všechno ovoce a korpus dělám osvědčený, vždycky s mi povede, je to do 23 cm formy, 5 vajec, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, čtvrtku prdopeče a 5 lžic horké vody a já dávám ještě 5 lžic oleje
normálně ušleháš cukr se žloutky, vodou a olejem do pěny, opatrně přimícháš mouku s prdopečem a pak opatrně zamícháš sníh z bílků 😉
@dajna11 teď čtu, že je umělohmotný, tak to je super, ten švihneš do mw a půjde ti to ven samo 😵
@zuziq já jsem si koupila takovou celou sadu asi 8 štětců u vietnamců, jsou to kosmetické, ale maluje se s nimi super a vůbec nepelichají a stáli 99 korun celá sada 😉
@vecernicci ide do toho pribinacikoveho aj kysla smotana? ja mam ulozeny recept bez a dnes ho chcem skusit. Mam ju tam radsej dat alebo to chybat nebude? 😕
@vecernicci no to ma nenapadlo....to je na fimo hmotu,stál 5eu a má kopec iných nadstavcov,tak ho dám nahriať ,hned to skusím poobeddee🙂
@marcah ja robievam tento korpus http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t..., plnku: šľah. smotany uvarím s 2 bielymi čokoládami - odstavím nechám vychladnúť, dám do chladničky a na druhý deň vyšľahám spolu s 2 stužovačmi šľahačky, potom do toho vmiešam 2 mascarpone. Na plnku môžeš dať jahody, lesné ovocie. Táto plnka nesmie ísť pod poťahovku, lebo by ti ju pustila. Pod poťahovku môžeš dať maslo vymiešané s pr. cukrom a zvyškami korpusu - treba to poriadne ponorným mixérom vymiešať, aby bola z toho taká hustá kašička a ňou potrieť vrch a boky torty 😅
@mizulienka že je dokonaláááááááá 🙂 ja ju tak chcem niekomu robiiiiiiť
@dajna11 no a ľudia ani netušia, koľko sa mi s tou trávou narobíme 😀 😀 😀, to je pomaly ako kosiť trávu na záhrade 😀 😀
Inak dievčence boli si pre tortu - tú zelenkavú s kvietkami, také nadšenie z torty som už dávno nevidela, táááááák sa z nej tešili a nechali mi 10 eur tringelt 😀 😀 😀
@zuziq když ji nedáš, tak bude moc tuhý a blbě se natírá na korpus, ale dávat nemusíš 😉
@vecernicci
@lamps dakujem dakujem a dam vediet ako som dopadla... ak sa podari aj esteticky tak dam aj fotku 🙂 , drzte palce

@dajna11 ja ho mám a vôbec ho nepoužívam, keď potrebujem tenkú šnúťku používam obyčajnú striekačku 😀 a trávu robím lisom na cesnak 😀