Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pristela
@dm1
@lamps baby dakujem Vam,ale mam este jednu otazku, ked vystuzujete tortu prepajate to aj cez poschodia? alebo ako to robite, ze Vam nespadne? budem na vikend robit poschodovu a beru ju daleko, bojim sa, ze im cestou spadne 😨
a este nemate nejaky super recept na karamelovu plnku?????? dakujemmmmm
@vlada111 krasna torta a orchidea nádherná.... 🙂
@salonka1981 nádhernné @dadka212 krásna včielka maja @mates22 nádherná, slimáčik ako živý @eliska22 krásna tortička, mňam dala by som si to ovocie @vlada111 nádherné @anibas krásna tortička @monikad1 nádherná tortička @zklimekova krásnučká @iwulka23 parádna torta a aj ten sumec @pristela krásny tomáš @daducha dokonal é výtvory @miciatko krásna @ajka82 krásnučká
@lucka_o dam 3dokopy a je hrubá 😀
ja robievam karamelovy len so salkom +maslo /niekedy aj puding do toho/ alebo pak na sposob parizskej slahacky-upaleny cukor rozmiesat v šlahač.smotane na miernom ohni a po riadnom vychladeni/cez noc/ vyšlahať, ine nerobievam.
Creme ole je len cokoladovy, vanilkovy a kokosovy 😉 karamel nie
@pristela nadherny Thomas 🙂
@vecernicci
@jakelina mne je jedno, ktorá z vás mi ju kúpi, dohodnite sa vy medzi sebou, ktorej je ju ľahšie kúpiť 😅 hlavne, aby som ja vedela komu dať peniažky 😀
@lucka_o jasne, ze davam , aby sa dala torta rozlozit a krajat kazda zvlast, tu je vidiet/snad ti to otvori/ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3590051... tu vidíš rozobratu poschodacku, na tom tmavo fialovom je vidiet kruh to je otlacok po podlozke , ktoru mala torta polozena hore a tie dierky v tom kruhu to su vsetko napichane zostrihane slamky, v strede boli dlhe špajdle ale to uz tam vidiet nieje bo tie vybrali prve.
@lucka_o ja vystužujem spodne poschodie slamkami a keď išla torta na dlhšiu cestu, "prepichla" som ju špandlou pre istotu, aby vrchné poschodie neskĺzlo dolu. Pod vrchné poschodie dávam kartónovú podložku, obalenú v potr. fólii. Karamelovú plnku robím takúto: 220 g kryšt. cukru upálim na karamel, pridám šľah. smotanu a miešam, kým sa karamel nerozpustí, nechám vychladnúť a vyšľahám s 250 g masla. 😅
@lucka_o ja robím dve karamelové, šľahanú nad parou so salkom, klasicky vajcia, cukor nad parou s uvareným salkom, a druhú som odskúšala 1x nedávno, prevarená smotana, trochu cukru, cez noc odstáť, ráno vyšľahať so štužovačom a prišľahať uvarené salko, išli sa zadrhnúť :D snáď som pomohla
@vecernicci ďakujem za pochvalu. Ja som ju tiež kupovala a nevedela načo mi bude 😀

holky, nebyla jsem tu nějakou chvíli, tak vám sem dám trošičku víc fotek 😀 věřím, že jste nezahálely ani vy - no, asi nezvládnu projít těch několik desítek stránek, co tu přibyly...