Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Baby akoze take nervy mam , robim mramorak , peciem na 150 tke , uz je tomu hodina , na vrchu sopka prasknuta a este neni upeceny ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ placeeeeeem , co s tym ja sa asi 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 vsetko sa mi piiiip....k tomu sulkam gummi macka a je mäkky ako ...stale sa zosuva , ako pritvrdim mmf ?
HELP , HELP , HELP !!!!!!!!!!!
@mima1311 do MMF pridaj viac cukru a macka vystuž šparadlami, alebo ak máš hrubší floristický drôt, zmotaj do klbka a na to naplacaj MMF, bude to lepšie držať a mramorák z väčšej dávky pečiem aj dlhšie.... vrch v kľude zrež, môžeš ho použiť s maslom pod poťah, alebo sa to možno vyrovná, keď ho otočíš po upečení hore nohami, tou sopkou dole a necháš ho tak vychladnúť, mierne padne...mne sa tiež včera nedarilo, som ponáhľala, nedala vychladiť tortu pred poťahovaním a potom bublina za bublinou a k tomu som mala na tom zdobenie bielkovinovou polevou, ktorá sa po splasntí bubliny samozdrejme odlúpila, nadávala som do pol 4tej rána... 😠
@muffinka8 Ja kolko vajec tolko L muky ,cukru a na pol kg jeden kypriaci.Najprv bielka vyslahaš s cukrom ked je, pridaš pomaličky žltka stále šlaháš.Nakoniec po L polohrubú muku a kypriaci.Dávam piect na 200C a nikdy sa mi nestalo že by nedopieklo alebo prihorelo .No mam elektricku ruru 😉
@mamina1978 to by nebolo zle normalne by som si aj dovcu koli tebe zobrala dobre by mi padlo s niekym podobnym ako ja pokecat
@rapunzel1 diiik zlatko , no to mi ani teraz moc nevadi ta sopka , puncovinu budem potrebovat ale by ma zaujimal dovod , tak som davala pozor a piekla pomaly aby bola pekna , narastla do plna a naraz hop este hore a prask a boky trochu padli , ale to bude zrejme trubou , je to taka truba TRUBA stara , ach jaaaaj ...muusim ist do obchodu , posledny cukor muckovy som minula , ....dnes sa mi nedari a to len zacinam 😀 😀 😀
@pristela krasna je
Já taky peču na 150 všechny korpusy
@pristela naaaaaaadhernaaaaaaa 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
aj ja peciem vsetky korpusy na 150 😀
@mima1311 mozno si mala spatne vyhriatu ruru/moc, alebo malo/ alebo malu formu na tolku davku abo len mas inteligentný korpus s rúrov a obaja vedeli , že potrebujes punčovinu 😀 😀 😀
Holky moooooc dakujem za páčitká , ste sladkéééééé 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

Holčiny, tak prvá robená podla foto čo mi zaslali , mne sa hodne originál páčil tak snad som splnila, len ma mrzí, že je maslová 😝 no snad oni také lúbia . dnu dole vanilka/jahody, maliny a vrch mramor +karamel , a čo som veeeelmo rada dodržala som poziadavku 😀 aby mala 4 kg 😅 ma na chlp presne