Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mima1311 a vy tam hore mate zimu.......nerada som tam chodila babke na prazdniny, vzdy som skoncila v nemocnici poprechladana...........tam ona funguje dodnes ze latrina a uz ma asi 10 rokov umyvadlo aspon so studenou vodou.....inak..drevenica, jedna izba, ktora sluzi ako spalna, kuchyna obyvacka, kuri sa z pece, proste otrasne nieco.......
@mima1311 já jsem upekla ještě jednou kynutý koláč s drobenkou i s nožem, plastová rukojeť se roztekla po celém plechu, koláč černý, už bylo teda něco ukrojené a snězené. Já blbá jsem ho tam večer strčila ať neoschne a pak jsem si pustila troubu, že budu péct kuře a odešla jsem pro něco ven. Smrdělo to tu jak v pánské šatně po tělocviku ještě dva dny 😝 😝 😝
@aduskatt no veru tu je ako na Sibiri dakedy ....no trochu sme na tom lepsie 😝 😀 mame murovanny dom , aj wc , i ked caka nas prerabka , ze podedene po svagrovcoch , sme sa tu po nich stahovali a ,, radsej bez komentara,, dole je uz kupelna hotova , hore u nas to caka , oni ked tu zili ani vodu v kuchyni nemali , skoda reci , postupne to tu davame do hromady , takze bojove podmienky v niektorych smeroch ...
Dobra spraaaaava , plnka sa mi nesekla , boze sa tu tesim ako decko , ....prosim ta robila som pol litra mlieka , 2 coko pudingy + cokolada a 1,5 masla s cukrom , moze to ist pod potah , ze ? teraz je to dake mäkke , stuhne mi to ????? jeeeej da , uz sa bojim a cesto sa uz pototo zas v trube , doteraz bolo OK rovnucke, teraz zas sopka a prasknuta , truba pojde von oéknom ked sa nasetri na novu 😖
odober trochu z toho kremu a zaslahaj tam este tu ostatnu polku masla a to by uz malo byt v pohode🙂
@muffinka8 no vidíš, asi to bude tím povrchem pracovní desky, já mám hrubší a navíc jsou v ní vytlačená písmenka, takže ten povrch není hladký
@ajaku a vysvětlovali tam, čím to je? Mě se to teda zdá divné....vždyť dřevo nasáká všechno mnohem více, podle mne to nejde pořádně umýt a dlouho to vysychá, což podle mne množení přispívá....plast strčím do myčky, kde se při vysoké teplotě podle mne lépe umyje než v ruce a hned oschne....
@maca77 och kludne ukladaj, toto nie moj vymysel, tiez som robila podla foto co si poslala tetuška 😵
@mima1311 ju nechcela by som zažiť, des a hrôza ☹ ale tiež som sa pri čítaní hodne nasmiala 😀 😀 promiiiin , ale v dobrom akoby som sa v tebe videla 😀
@cabalkova ja netusim kolko potahovky som na nu minula, absolut to nevažim 😕 ale 1kg asi to budes mat problem potiahnut, totiz ked potahujes tortu musis mat ten potah vyvalkany na vacsi rozmer nez je samotna torta 😕
@maya30 ale vypadá úúúúúúžasne 😵 😵 😵 😵 😵 😵 strasne sa mi taketo pacia 😵 😵 len ja ked vidim kolko patohovky na tom je 😝 a kedze ju nelubim a ani nikto okolo mna by som si ju nedovolila robiť ☹ ☹ tak aspon poslintam ocami na tvojej 😅 😅
a holky este raz dakujem za páčitkááá 🙂

@jakelina diiiiky Brona 😀 kedze som ja clovek tvrdohlavy a daka zatarasa na ceste m zly nacitavac v obchode , pokazeny tachometer , zhoreny doska , stvrdnuty korpus , potototo dite ma nezlozi , peciem druhy 😝 😀 😀 😀 sedim pri trube a divam sa do nej co sa deje 😝 😀 zatim je to OK , dceru som aj s krpcom vyhodila von , a ja ciiiiham na trubu , teraz peciem prvy x cokoladovy korpus , zatial je pekny vysoky rovny ....uvidime 😀 z tej pritvrdnutej som orezala boky , vnutrajsok je super aj chutovo aj konzstecne a ostal mi sice len kruh o priemere 18 cm z 26 cm 😝 , za to bude torta poschodova 😝 -----no a puncoviny budem mat do aleluja a este trochu ----no ak sa zas teda nic nepritrafi 😝
Zarucene sa pridem pochvalit 😀 😀 😀