Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
decka dufam ze poradite.Chcem babine na 70-tku robit kosik plny kvetov.Klasika.Akurat ze u nas nikomu nechuti MMF ani marcipan.Myslite ze keby bol potah kosiku s cokohmoty bolo by to az moc masaker hnede ha? Alebo robi niekto s Formixom?Chcela by som skusit pomarancovy no nazory nanho su vseliake
@benjik - aj ja som dnes skúšala varnú poťahovku a skončila v koši,neviem kde som spravila chybu,ale nešlo mi to gúlať,trhalo sa mi to.....tak som vytiahla cukríky a urobila z mmf...
a krásne tortičky pribúdajú,stále vás sledujem... 😉 ,nádhera...na vás nemám ani zdaleka,to nebudem nikdy vedieť....
@beruska2x No ja si vymastím olejom formu.Takto mi to išlo najlepšie.Neviem či je to správne ale šlo to najlepšie. 😉 Takže vymastiť formu olejom.Trošku nie vela oleja.A potom som normálne prstami natlačila hmotu do otvoru.Riadne natlačiť kolko ide.Nožikom príborovým som si orezala čo otrčalo.A hned vyklopila.Snád som to napísala pochopitelne 😀 😀
baby potrebujem poradit. svagor chce tortu taku ze na taniery je rezen so salatom. ako urobit ten rezen aby to vypadalo ako prezle???
dm a co tak urobit struhanku z korpusu? potriet "rezen" napriklad medom a vyvalat ho v tom postruhanom korpuse?
holky obema diky zkusim oboji a uvidim co je lepsi 😉
@vinka Díky.Je to takový jednoduchý třený koláč. Není tak křehký jako piškot a dá se dobře obměňovat. Z hlavy ale recept nevím,dám ho sem odpoledne.
@lucula73: s varnou se dělá líp,když jí den necháš odležet v lednici,já ji pak jen trochu zahřeju v mikrovlnce a dělá se s ní krásně. Zkusilas do ní přidat trochu suš. mléka?
No tak teď mě kámoška dostala,jsem dala fotku toho včerejšího dortu na facebook a anpsla mi,že je to takový chladný,že se modrá k hnědý nehodí. Mě to naopak přišlo jako ideální kombinace pro chlapa,spíš jsem se naopak bála,aby to nebylo moc pestrý a křiklavý. Tak teď nevím,co si myslet. Uvidím co se dozvím od tety,až si ho odpo vyzvedne.
Bianco, s FOrmixem jsem pracovala dvakrát... chutná mi a práce s ním je fajn..🙂 Měla jsem klasický mandlový...
Nejdřív ho musíš propracovat a pak nechat znova jakoby ztuhnout v lednici.. potom nechat v pokojové teplotě a rozválet...
Není drahý a práce mi s ním šla od ruky..🙂 Mám s ním potažený třeba tento dort...
Heni, cože???? 😲 TO je mi líto...☹ Jedeš tam?
Dm, tady máš "recept"... paní ho obalila v nastrouhaném perníku...
nejdem domov, policia uz byty zapecatila, zavolali zamocnika a ja po dovolenke pojdem rovno na policiu, aby mi prisli otvorit byt. Teraz by som tam sla zbytocne, aj tak uz nic nevyriesim, ale jasne ze to nepotesi ☹
Ale bola som dobre poistena, od poslednej vykradacky (vtedy som este nebola) takze poistovna preplati, co ma mrzi, ze ak mi ukradli externy disk, co bol doma, tak mi v nom ukradli absolutne vsetky fotky ☹ to je hodnota, ktora sa neda peniazmi vycislit
Inac na ten zemiakovy salat som myslela urobit vajicko tak ako robia tie meloniky, ze zltu gulku, obalit v bielej a nakrajat na kruzky, alebo este na polovicku a tu a tam vlozit. No a prave tento obrazok od zdenallicky je super, ze hrasok a mrkvicka, male kococky. To je super, ze si takto mozme navzajom zbierat napady, kazdeho nieco napadne
@henikav pána moja ta to mi je lúto.To nejde len o financie ale aj o tie behačky vybavovačky.Mojej mamke raz ukradli penaženku ju štvalo vybavovanie.Všetky doklady kartu z banky a toto ju stálo viac jak bola hodnota penazí v penaženke.Mala tam len 5 eur. 😒 😒 Povedala keby jej vrátil tie doklady radšej. 😒
ahojte, tak si predstavte tu rychlost, vcera som objednavala tie veci z peceniehrou a dnes rano mi to uz postarka doniesla! 😲 neskutocnu radost mi to urobilo, kedze dnes idem piect 🙂
este by som potrebovala vediet, ako vlastne tie gelovky pouzivat, ako normalne farby?
@henikav sakra, to je sila. je mi to luto ☹
Ja ich bud pridávam do mmf alebo malujem po vrchu štetcom. 😉 Len ked ich pridávam niesu sýte farby 😉
@petusko a to je aka stranka presne by som sa na to rada pozrela, priznam sa ja som este nespravila ani jednu tortu, ale mam v plane, no najhorsie je ze namam vahu a hrncekovy postup na piskotove cesto som este nenasla - mlada rodinka tak to tak vyzera - bez vahy a chcem piect dobra som 🙂
@vinka vdaka, o chvilu vyskusam robit kvetinky 🙂
@mimikuku stranka je www.peceniehrou.sk 😉 a hrncekovy recept veru nemam 😒

@vinka no ja nevim asi cele spis kdybys mi napsala postup jak to delas 😅