Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dajna11 Děkuji..🙂
@zdenallicka tak ja netusim v com to je 😕 , mne sa to stane vzdy len ak moc "vysusim " korpus v rure , cize sa dlho pecie
@zdenallicka
@pristela a není to receptem??? Já peču ty větší korpusy i přes hodinu a jak vytáhnu, dám na mřížku i s formou, za pět minut obřežu obvod a vyklopím na pečící papír, ze spodu sundám papír na pečení a dám na mžížku i s tím pečícím papírem a jsou krásně rovné. Ale když jsem jednou zkoušela recept na korpus, kam šly jenom vajíčka, cukr a mouka, tak v troubě krásný a pak se mi to to uprostřed propadlo a bylo to upečené, já tady ty korpusy neumím péct ve formě, jenom na plechu, když peču pláty. 😝 😝
Holky nevíte jestli je v postupech návod na traktor?? Budu poctivě listovat, jenom aby tam vůbec byl. Děkuji.
@jakelina Peču ořechový a mramorovaný.. jiné ne..
@zdenallicka jééééééé děkuji jsi hodná, já jsem našla na dortománii a ještě jsem chtěla najít nějaký jiný.
@zdenallicka já taky mramorovaný a pak mám ještě jeden trochu jiné poměry a je na pět vajec a ten se mi povede fakt vždycky.
@jakelina niekto ten traktor tusim pridaval sem tak ja som to skopirovala a pridala do fotopostupov tu je postup na traktor http://www.aldoska.estranky.cz/fotoalbum/jak-na...
ozaj babulky, stale je v ponuke vikend u nas na chalupe, 24.-25.11. kto ma zaujem...nech sa vieme zariadit 😎
zatial na isto ideme pristelka a ja...tak sa pridajte 😉 lebo my dve by sme si inuuu romantiku spravili 😝 😀 😀 😀
holky pomooc, proc se mi na mmf delaji pri vyvalovani bubliny a taky strasne lepi? ☹ jsem uz z toho zoufala, pouzila jsem nove marshmallow co jsem nemela overene a takhle to dopada 😖
@jakelina ja peciem stale len mramorak na vsetky sposoby aj s orechami 😉
@ajka82 andelicka ked mam slahackovy tak plnim tak ze 1-2cm od kraja necham prazdne a tam pak ked potieram zatlacim tu maslovu plnku co ide pod potahy , tu mi to je vidieť na foto dole, vlastne si tym spravís mantinel a ked das obmazanu tortu schladit vyberies ju pak pevnu , teda relatívne pevnu 😀 , ja uz robila aj 3D slahackovu, no des , ale dá sa.
@dadka212 veru vypýtaj aj ja som zvedaváááá na ten recept, ale neviem ci by si skor tu jej váhu nemala preveriť 😝
@pipka pokutu prejeme a prepijeme 😀 😀 😀 aspon , ze padli k úžitku 😵

@dadka212 no nesmies davat vela plnky a kedby chceli maslove tym lepšie bo tej sa vela nedava a bude to lahsie , napr. tieto moje mali okolo 7kg ale isto nie dole 40cm !!! to je nemozné, aaalebo nedat plnku ako americania 😀
ta biela mala 7kg /spodne bola tusin 28cm/, fialova 7,5kg, tie krabice mali len 6,5kg ale bola v nich sama slahacka co je lahke - spodny čoko korpus/šlahačka/višne, stred čoko korpus šlahacka s bielou čokoladou/maliny, vrch čoko korpus zkaramelizovane čoko salko so šlahačkou a spodna krabica bola pecena v 25x25 cm