Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahoj 😉
holky poradíte ... nemůžu najít fotopostup (kromě Máji a Vilíka) na postavičky ze Včelky Máji, bude to moje první modelování tak si podle obrázku zatím netroufám, takže jestli o něčem víte 🙂
Ináč mne strááášne chutí ten falošný parížsky krém. 😉
na pripravu tazky nie je, ale je to predsa maslovo-tukova plnka. nie je to ziadny lahky slahackovy ci tvarohovy krem. tak som to myslela 😉
alebo nemáte nejaký mňam výborný čoko krém? 😉
ahojte,
tak som sa pokochala pohladom na vas nadherne vytvory..a 5 stran citania k tomu,parada 🙂
@hejdita ja robievam casto parizsky bez masla - len smotana a varova cokolada, na 1 smotanu 100g cokolady a 1 stuzovac, kupujem v lidli tu s vyssim obsahom kakaa a je super, huste je to uz po noci oddychu v chlade, ked preslaham, duplom..a na 26 priemer 2x prekrojene miniem 2-3 smotany podla toho ci su 250 ml alebo mensie
akurat skoda, ze ten krem topi potah, inak by bol pre mna z cokoladovych bezkonkurencny 🙂
@sisa.b vidim, ze deti maju podobne zelania, akurat ze mna nase dve skolacky ukecali, tak ja na stvrtok vypekam 🙂
@nadulici krasna aktovka 😵 😵 posli mail s fotkou do topgalu, oni su taki stedri, mozno ti aj nejaky darcek poslu, alebo neterke 😉
@vinka len tak, z recesie, ked uz podla ich produktu spravila tortu...je to firma, co predava aktovky a ine tasky (http://www.topgal.sk/) ..objednavali sme raz od nich a boli velmi mili, tak ma to napadlo...nic s tortami to nema 😉
Falošný parížsky krém
* 350 g kryštálového cukru
* 250 ml šľahačky
* 2 žĺtka
* 100 g kakaa
* 150 g 100% tuku (cera)
* 500 g masla
takže ako by to malo vyzerať bez tej cery....či ju len vypustím a 100 g kakaa nahradím čokoládou???alebo navýšim gramáž čokolády???? pýtam sa možno ako hlúpa,ale nie som veľká pekárka 😅 😅
kocky, nemate niektora nejaky obrazok na 2D auto. mam poziadavku na 2D auto a rozmyslala som, ze to upecieme na plechu a potom orezem v tvare auta, tak ci ste to niekto takto robili a nemate v pc obrazok? vdaka
nádhera, smekám před vámi.... taky něco tvořím, ale na vás nemám 😀
@sloniiicek, prosím ťa aký je to ten trasený mandarínkový krém?
@sloniiicek tá je ale milučká 🙂)
@gabika11 ďakujem. 🙂
Autíčka sú celé z hmoty - sú maličké, tak sa mi nechcelo babrať ešte aj s korpusom,... Cestu som spravila tak, že som si zafarbila hmotu ( zvýšila sa mi svetlomodrá, tak som len do nej pridala čiernu - najskôr to malo od čiernej ďaleko, skôr to bola tmavofialová, ale keď som pridala ešte čiernej, tak už to bolo super ), vyvaľkala som kruh a vyrezala kruhový pás o šírke 5 cm a tak dala okolo torty - teda nie je nikde zlepovaná

@hejdita tak ak nechces maslovy, urob ho rovnako, ako z tych ladovych gastanov 🙂 ze treba mantinely a maslo pod potahovku, urcite vies. ten falosny parizak je dost taky tazky http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosny-pa...